• یکشنبه / ۱۸ مرداد ۱۳۹۴ / ۰۴:۴۳
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 94051809957

یک هنرمند محیطی:

زمان انجام کارهای بزرگ است

زمان انجام کارهای بزرگ است

مسئول برگزاری پروژه‌ی هنر محیطی ایران در رومانی گفت: زمان انجام کارهای بزرگ برای هنر محیطی ایران فرارسیده است.

مسئول برگزاری پروژه‌ی هنر محیطی ایران در رومانی گفت: زمان انجام کارهای بزرگ برای هنر محیطی ایران فرارسیده است.

محمود مکتبی در گفت‌وگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا، با بیان این‌که در مدت برگزاری این پروژه، ورک‌شاپ‌های مشترک خوبی با هنرمندان کشور رومانی و مجارستان برپا شد، اظهار کرد: حاصل این ورک‌شاپ‌ها که در قالب یک نمایشگاه در فضای باز و فضای داخلی اجرا شدند، برآیند خوبی از کیفیت و فضای هنری سه کشور بود. به عقیده‌ی من، مهم‌ترین و تأثیرگذارترین بخش این پروژه، ورک‌شاپ و گفت‌وگویی بود که بین هنرمندان شکل گرفت.

او ادامه داد: در این ورک‌شاپ علاوه بر هنرمندان ایرانی، 10 هنرمند از رومانی و مجارستان با نام‌های «گرگی مزاروش»، «ژودیت تومچیک»، «ریکا سابو»، «آتیلا تورو»، «تونده بارتا»، «آلپار پیتر»، «آتیلا سل»، «انیکو داتو»، «چابو داموکوش» و «آنا واینا» نیز شرکت داشتند.

مکتبی با اشاره به چیدمان‌ها و کارهای ماندگاری که در طول این پروژه اجرا شدند، اظهار کرد: کارهای ماندگار خوبی از هنرمندان ایرانی در باغ «قلعه دنیل» باقی ماندند. دو اثر از کریم الله‌خانی و دو مجسمه از مجتبی رمزی برای این مجموعه باقی ماندند. چند چیدمان موقت از نوشین نفیسی و عاطفه خاص نیز اجرا شدند که در طول برپایی نمایشگاه در معرض بازدید مخاطبان قرار گرفته‌اند. من نیز علاوه بر چند پرفورمنس و یک چیدمان موقت، پروژه‌ای چند ساله را برای این مجموعه طراحی کرده‌ام که سال آینده برای تکمیل آن به رومانی خواهم رفت.

این هنرمند با بیان این‌که امیدوارم برگزاری این نمایشگاه‌ها و ورک‌شاپ‌ها ادامه داشته باشد، گفت: ما با هنرمان زنده هستیم و بهترین زمان برای هنرمندان، زمانی است که برای خلق یک اثر صرف می‌کنند. هر نمایشگاه حرکتی است روبه جلو و امیدوارم این حرکت در هنر محیطی ایران نیز وجود داشته باشد. با توجه به تجربه‌ای که از این برنامه به‌دست آمد، در تلاش هستم با تغییراتی برنامه‌های مشابه را آغاز کنم. به‌طور حتم تا جایی که توان کار داشته باشم در جهت معرفی و ایجاد زمینه‌های کار برای هنرمندان تلاش خواهم کرد، چون زمان کارهای بزرگ برای هنر محیطی ایران فرارسیده است.

او با اشاره به این‌که هر پروژه‌ی بین‌المللی بستر و ساختار متناسب با خود را لازم دارد و بسیار متفاوت از یک جشنواره و نمایشگاه داخلی است، ادامه داد: کیفیت آثار هنرمندان ایرانی واقعا در سطح خوبی است، اما هنوز برخی هنرمندان ما شرایط لازم برای حضور در چنین برنامه‌هایی را ندارند. راه‌یابی یک اثر از یک هنرمند در نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های بین‌المللی، تفاوت بسیار زیادی با حضور مستقیم هنرمند در کشورهای خارجی دارد و این کم‌تجربگی شاید ضعف اصلی هنرمندان ما باشد. رفع این معضل نیز فقط با برگزاری جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های بین‌المللی در ایران و خارج از کشور ممکن است.

مکتبی بیان کرد: ما به دلایل مختلف سیاسی و اجتماعی از حضور هنرمندان خوب کشورهای دیگر در ایران محروم هستیم و بسیاری از برنامه‌هایی که در ایران با عنوان بین‌المللی برگزار می‌شوند، با حضور هنرمندان کشورهای همسایه یا هنرمندان نه‌چندان مطرح دیگر کشورهاست که به‌لحاظ کیفی آن‌چنان که باید برای هنرمندان ما تأثیرگذار نیستند.

دبیر و مسئول برگزاری پروژه‌ی «فضاهای زندگی» در پایان گفت: این پروژه‌ای بود که من با دوست رومانیایی خود «پیتر آلپار» نزدیک به یک سال برای برگزاری آن وقت گذاشتیم و خیلی خوشحالم که توانستیم با موفقیت آن را به پایان برسانیم. از تمام دوستان و مسئولانی که ما را برای برگزاری پروژه‌ی «فضاهای زندگی» در رومانی یاری کردند سپاسگزارم. همچنین فیلم مستندی از این پروژه توسط ریحانه امیدقائمی ساخته خواهد شد.

به گزارش ایسنا، پروژه‌ی «فضاهای زندگی» شامل نمایشگاه برگزیده آثار هنرمحیطی ایران در شهر سانتاجورجیا و ورک‌شاپ‌ مشترک هنرمندان ایران، رومانی و مجارستان در شهر اولازتلک و قلعه دنیل رومانی هفته گذشته با افتتاح نمایشگاهی از آثار ورک‌شاپ به پایان رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha