• شنبه / ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۳:۱۵
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 94051709625
  • منبع : معاونت امور مطبوعاتی

توضیحات وزیر ارشاد درباره خبرنگاران ممنوع‌القلم و توقیف «9 دی»

توضیحات وزیر ارشاد درباره خبرنگاران ممنوع‌القلم و توقیف «9 دی»

در مراسم روز خبرنگار جمعی از اهالی رسانه‌ درباره‌ی چالش‌های رسانه با علی جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) و حسین انتظامی (معاون مطبوعاتی) درد دل کردند و گفت‌وشنود داشتند.

در مراسم روز خبرنگار جمعی از اهالی رسانه‌ درباره‌ی چالش‌های رسانه با علی جنتی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) و حسین انتظامی (معاون مطبوعاتی) درد دل کردند و گفت‌وشنود داشتند.

بحث انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، برخورد دستگاه قضا با عکاسان خبری، توقیف روزنامه «9 دی»، بازگشایی مجدد انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، آخرین وضعیت خبرنگاران ممنوع‌القلم و سوالاتی درباره جشنواره رسانه‌های محلی از جمله مباحثی بود که نمایندگان رسانه‌ها با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت مطبوعاتی‌اش در میان گذاشتند و خواستار پیگیری برخی از این مسائل از سوی این مسوولان فرهنگی شدند.

آخرین وضعیت هفته‌نامه «۹ دی»

وزیر ارشاد با اشاره به توقیف هفته‌نامه «۹ دی» اظهار کرد: این هفته‌نامه به صورت مرتب تیترهای نامناسبی در مورد مذاکرات هسته‌ای منتشر می‌کرد که برخلاف مصوبه شورای عالی امنیت ملی بود و از همین جا اعلام می‌کنم اگر بار دیگر تخلفی از این نشریه سر بزند، لغو مجوز خواهد شد.

او گفت: بر اساس آنچه که شورای عالی امنیت ملی در مورد مسائل هسته‌ای ابلاغ کرده بود، قرار بود خط قرمزهایی را مطبوعات رعایت کنند، اما نشریه 9 دی که برای چهارمین بار توقیف می‌شود و بلافاصله به دادگاه روحانیت رفته و برمی‌گردد، در این مدت به صورت مرتب تیترهای نامناسبی را منتشر می‌کرد و رسماً علیه مصوبه شورای عالی امنیت ملی عمل کرده است. به هر حال در هر کشوری چهارچوب‌های امنیتی وجود دارد که رسانه‌ها حقیقتاً به آنها عمل می‌کنند، این چهارمین بار است که تخلفاتی از این نشریه سر می‌زند و بنده اعلام می‌کنم به دلیل اصرار این نشریه بر تخلف از قانون، اگر این بار تخلفی از این نشریه سر بزند، لغو مجوز خواهد شد.

خبرنگار و نویسنده ممنوع‌القلم نداریم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری درباره‌ی نویسندگان ممنوع‌القلم گفت: ما خبرنگار و نویسنده ممنوع‌القلم نداریم و اینها را دستگاه قضا ممنوع‌القلم کرده است و اگر درباره هر کدام جداگانه درخواستی به ما ارائه شود، سعی می‌کنیم مشکل آنها را حل کنیم.

جنتی افزود: در حوزه کتاب هیچ نویسنده ممنوع‌القلمی نداریم و تمام کسانی که قلم می‌زنند بر اساس محتوا مجوز گرفته‌اند. برای پیگیری وضعیت نویسندگان ممنوع‌القلم، درخواست‌ها ارائه شود و بنده شخصاً این موضوع را پیگیری خواهم کرد.

به نمایندگان مجلس مجوز نشریه نمی‌دهیم

وی با اشاره به وضعیت رسانه‌های محلی افزود: ما امتیازاتی را برای رسانه‌های محلی درنظر گرفته‌ایم که حتی برای پرداخت یارانه در مناطق محروم نیز آنها از امتیازات ویژه‌ای برخوردارند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اعطای مجوز صدور نشریه به نمایندگان مجلس نیز گفت: هم‌اکنون نزدیک به 7 هزار نشریه داریم که بسیاری از آنها مشمول ماده 16 است و چون مدت زیادی منتشر نشده‌اند، باید لغو پروانه شوند که پس از چند بار پیگیری، اگر انتشار نیابند لغو مجوز انجام می‌شود.

جنتی با اشاره به تصمیمات اخیر در هیات نظارت بر مطبوعات یادآور شد: در هیات نظارت بر مطبوعات، تصمیم گرفته شده است که فعلاً به هیچ‌کدام از نمایندگان مجلس مجوز صدور نشریه داده نشود.

بازگشایی مجدد انجمن صنفی روزنامه‌نگاران؟

علی جنتی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران درباره بازگشایی مجدد انجمن صنفی روزنامه‌نگاران، مطرح کرد: برای بازگشایی این انجمن، در دولت یازدهم دو جلسه در سطح وزرا به اتفاق وزیر کار و وزیر اطلاعات برگزار کردیم و چند جلسه نیز در سطح معاونین وزرا داشتیم. در اولین جلسه وزرا تصمیم بر آن شد که وزارت اطلاعات شکایت خود از انجمن صنفی روزنامه‌نگاران را از دستگاه قضایی پس بگیرد تا دستگاه قضا بهانه‌ای برای ادامه پلمب نداشته باشد، این کار را وزارت اطلاعات انجام داد، اما دستگاه گفت خودمان درباره‌ی این مجموعه حرف داریم.

جنتی یادآور شد: بحثی که وزارت کار درباره‌ی انجمن‌های صنفی مطرح می‌کند این است که هر استانی یک انجمن صنفی استانی تشکیل دهد و کانون انجمن‌های صنفی از این طریق می‌تواند به صورت قانونی تشکیل شود. این موضوعی است که سایر دوستان و وزرا نیز آن را تأیید می‌کنند چون منطبق با قانون است. برخی دوستان گاهی مطرح می‌کنند که وزارت ارشاد به دنبال تشکل‌سازی است، اما ما به دنبال ساختن تشکل نیستیم و سعی کرده‌ایم هماهنگ‌کننده باشیم و نمی‌توانیم مانع از تشکیل انجمن صنفی شویم که درخواست خود را ارائه دادند.

استقلال حرفه‌ای یعنی خبرنگار با دولت ارتباط مستقیم نداشته باشد

به گزارش ایسنا، انتظامی هم در گفت‌وشنود با خبرنگاران با بیان اینکه استقلال حرفه‌ای یعنی خبرنگار با دولت ارتباط مستقیم نداشته باشد، اظهار کرد: بیمه خبرنگار نباید توسط دولت پرداخت شود؛ وگرنه روحیه انتقادگری وی مسدود می‌شود. متاسفانه بالاترین رفت‌وآمد نیروی انسانی در صنف خبرنگاری است و یکی از دلایل آن این است که همکاران ما در رسانه‌ها تثبیت نمی‌شوند. در صورتی‌ که الزام قانونی ماده 46 قانون مطبوعات می‌گوید خبرنگار باید توسط رسانه بیمه شود.

انتظامی افزود: روزنامه‌نگارانی که در چند نشریه کار می‌کنند باید از طریق تشکل‌های مطبوعاتی و سایت سمان بتوانند از مزایای سایر خبرنگاران بهره‌مند شوند، چنانچه تاکنون 250 نفر کارت حرفه‌ای روزنامه‌نگاری دریافت کرد‌ند و اگر کسی نتواند در این طبقه‌بندی امتیاز 30 از 100 را بگیرد به صورت خبرنگار غیرحرفه‌ای بیمه وی را تقبل می‌کنیم و یکی از شروط تعلق یارانه حق بیمه به رسانه‌ها وجود لیست بیمه‌ای است.

وی در پایان گفت: از رسانه‌ها می‌خواهیم که اگر خبرنگار یا روزنامه‌نگاری را بیمه می‌کنند حتماً با سمت خبرنگار یا روزنامه‌نگار باشد که برای سوابق و بازنشستگی آنها مشکل‌ساز نشود.

آیین گرامیداشت روز خبرنگار

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha