• چهارشنبه / ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۸:۰۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 94051408472
  • خبرنگار : 71263

منابع هندی خبر دادند

بانک مرکزی هند به ایجاد کانال‌های پرداخت بدهی نفتی ایران کمک می‌کند

بانک مرکزی هند به ایجاد کانال‌های پرداخت بدهی نفتی ایران کمک می‌کند

خبرگزاری پی تی آی هند به نقل از یک مقام بلندپایه دولتی نوشت: بانک مرکزی هند به پالایشگاه‌های این کشور برای تسویه بیش از 6.5 میلیارد دلار از بدهی‌های مربوط به نفت خام خریداری شده از ایران کمک خواهد کرد.

خبرگزاری پی تی آی هند به نقل از یک مقام بلندپایه دولتی نوشت: بانک مرکزی هند به پالایشگاه‌های این کشور برای تسویه بیش از 6.5 میلیارد دلار از بدهی‌های مربوط به نفت خام خریداری شده از ایران کمک خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی هند زمانیکه راجیو مهریشی، وزیر دارایی این کشور ماه گذشته برای گفت‌وگو درباره نحوه تسویه بدهی‌های نفتی، در راس یک هیات چهار نفره به تهران سفر کرد، موافقت کرد به ایجاد کانال‌های پرداخت کمک کند.

به گفته این مقام هندی، بانک مرکزی هند که پیش از این پرداخت هزینه واردات نفت از ایران را تسهیل کرده بود، موافقت کرده است گزینه‌های موجود را برای تسویه بدهی نفتی ایران بررسی کند.

پس از اینکه آمریکا و سایر قدرت‌های غربی در سال 2011 با هدف تحت فشار قرار دادن ایران بر سر برنامه هسته ایش، کانال‌های پرداخت را مسدود کردند، بانک مرکزی هند امکان پرداخت پول نفت ایران را از طریق ترکیه فراهم کرد.

هند از ژوییه سال 2011 حدود 55 درصد از پول نفت خریداری شده از ایران را به یورو از طریق هالک بانک ترکیه پرداخت می‌کرد و 45 درصد باقی مانده هم به یک حساب روپیه در نزد بانک UCO واریز می‌شد.

اما در فوریه سال 2013 آمریکا اقدام به مسدود کردن همه کانال‌های پرداخت کرد و پالایشگاه‌های هندی تنها 45 درصد از پول نفت ایران را به روپیه از طریق بانک UCO پرداخت کردند و 55 درصد از پولی که باید به ارز خارجی پرداخت می‌کردند به دلیل نبود کانال پرداخت مورد تایید، نزد پالایشگاه‌ها مانده است.

این مقام هندی گفت: نماینده بانک مرکزی هند یکی از اعضای هیات چهار نفره ای بود که ماه گذشته (25 و 26 ژوییه) به تهران سفر کردند.

بر اساس این گزارش، ایران و شش قدرت جهانی ماه گذشته در وین به توافق هسته ای تاریخی دست پیدا کردند که راه برای برداشته شدن تحریم‌ها و گشایش کانال‌های بانکی هموار خواهد کرد و متعاقب آن تهران بدنبال دریافت بدهی‌های نفتی گذشته خواهد بود.

هند مایل است بدهی‌های نفتی ایران را که از فوریه سال 2013 روی هم جمع شده به شکلی پرداخت کند تا با کمبود روپیه روبرو نشود. در همین راستا دولت ماه گذشته از پالایشگاه‌ها درخواست کرد به تدریج در حساب‌های ارزی خود دلار و یورو تهیه کنند تا از کمبود روپیه در زمان پرداخت بدهی‌های نفتی به ایران اجتناب شود.

به گفته این مقام هندی، بانک مرکزی درباره کانال‌های بانکی و همچنین برنامه پرداخت با همتایان ایرانی خود همکاری خواهد کرد.

پالایشگاه‌های هندی مانند اسار اویل و پالایشگاه و پتروشیمی مانگالور 45 درصد از پول نفت خریداری شده از ایران را به روپیه به حساب بانک UCO پرداخت می‌کنند و باقی این پول در انتظار نهایی شدن مکانیسم پرداخت، روی هم جمع شده است و منتظر نهایی شدن مکانیسم پرداخت است.

این پالایشگاه‌ها سال گذشته پس از آغاز مذاکرات هسته‌ای میان غرب و ایران، حدود سه میلیارد دلار بدهی نفتی را در شش نوبت و از طریق یک کانال پرداخت محدود پرداخت کردند. بدهی باقی مانده از آن زمان به بیش از 6.5 میلیارد دلار افزایش یافته است.

اسار اویل 3.34 میلیارد دلار، پالایشگاه و پتروشیمی مانگالور 2.49 میلیارد دلار و شرکت نفت هند 581 میلیون دلار به ایران بدهکار هستند. شرکت اچ پی سی ال میتال انرژی 97 میلیون دلار و هندوستان پترولیوم 29 میلیون دلار به ایران بدهی دارند.

بعلاوه ایران حدود 17 هزار کرور روپیه در حساب خود در بانک UCO دارد.

هند مایل است ایران برای نفتی که به پالایشگاه‌های هندی می‌فروشد، شرایط مناسبی مانند بیمه و حمل و همچنین مدت اعتبار 90 روزه فراهم کند. هند پس از چین بزرگترین مشتری نفت ایران است.

این مقام هندی اظهار کرد که دهلی نو تحت فشار آمریکا واردات نفت ایران را در دو سال مالی گذشته به 11 میلیون تن محدود کرد، اما با تسهیل تحریم‌ها، درصدد افزایش واردات از این کشور خواهد بود البته به شرطی که ایران این شرایط مالی را تمدید کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha