• دوشنبه / ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 94051206459

دبیر سندیکای تولید‌کنندگان خمیرمایه مدعی شد

مصرف جوش‌شیرین در پخت نیمی از نان‌ها

مصرف جوش‌شیرین در پخت نیمی از نان‌ها

دبیر سندیکای تولید‌کنندگان خمیرمایه از مصرف جوش‌شیرین در نیمی از نان‌های تولیدی خبر داد و گفت: نظارتی در این حوزه صورت نمی‌گیرد لذا بخشی از خمیرمایه تولیدی را صادر می‌کنیم، چرا که در کشور از جوش شیرین استفاده می‌شود.

دبیر سندیکای تولید‌کنندگان خمیرمایه از مصرف جوش‌شیرین در نیمی از نان‌های تولیدی خبر داد و گفت: نظارتی در این حوزه صورت نمی‌گیرد لذا بخشی از خمیرمایه تولیدی را صادر می‌کنیم، چرا که در کشور از جوش شیرین استفاده می‌شود.

مجید پارسایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با تاکید بر این‌که سازمان غذا و دارو و شورای عالی سلامت استفاده از جوش شیرین را در پخت نان ممنوع اعلام کردند، اظهار کرد: با این وجود روند مصرف این ماده ممنوعه ادامه دارد، چرا که نظارت‌های کامل و دقیقی صورت نمی‌گیرد.

وی با اشاره به این‌که مصرف جوش شیرین در پخت نان باعث ریزش مو، ایجاد بیماری‌های گوارشی، کوتاهی قد و پوکی استخوان می‌شود، گفت: در حالی که نان به روش سالم و با خمیرمایه تولید شود، می‌تواند تامین‌کننده ویتامین‌های مورد نیاز بدن باشد و ارزش غذایی دارد. نان سالم می‌تواند نیاز بدنی طبقه‌ای که بیشتر نان مصرف می‌کنند را تامین کند.

دبیر سندیکای تولید‌کنندگان خمیرمایه با اشاره به بررسی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی اظهار کرد: بخش مهمی از نان‌های تولیدی به ویژه در تهران با استفاده از جوش شیرین پخته می‌شوند که نیاز است وزارت بهداشت، سازمانی را برای نظارت در این حوزه ایجاد کند، چراکه در پی جلوگیری از مصرف جوش شیرین نیاز به واردات دارو نیز کمتر می‌شود.

پارسایی در مورد استفاده از جوهر قند در پخت نان نیز گفت: جوهر قند تقریبا همان جوش شیرین است و از این مواد در پخت نان استفاده می‌شود، لذا با وجود بازار مصرف 40 هزار تنی در داخل، 20 هزار تن از خمیرمایه تولیدی در کشور مصرف و مابقی تولید نیز صادر می‌شود.

وی با اشاره به صادرات خمیرمایه به کشور‌هایی چون افغانستان و تاجیکستان اظهار کرد: با وجود این‌که گمان می‌کنیم کشوری چون افغانستان توسعه کمتری پیدا کرده، شاهدیم که در پخت نان از خمیرمایه استفاده می‌کنند.

دبیر سندیکای تولید‌کنندگان خمیرمایه ایران با اشاره به ظرفیت اسمی 42 هزار تنی کارخانه‌های تولید خمیرمایه تاکید کرد: در حال حاضر به خاطر عدم مصرف خمیرمایه در پخت تمامی نان‌ها، مازاد تولید را صادر می‌کنیم. این در حالی است که در هیچ جای دنیا از جوش شیرین برای تولید نان استفاده نمی‌شود.

پارسایی در پایان یادآور شد: ظرفیت اسمی کارخانه‌های تولید خمیرمایه 42 هزار تن، تولید خمیرمایه تر و خشک 30 هزار تن و صادرات آن حدود 10 هزار تن در سال است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۳:۰۴

خب مگر نمي گوييد مصرف جوش شيريني در نانوايي ها ممنوع است وماهم كه مصرف كننده هستيم بوضوح مي بينيم در نانوايي بربري ولواش تافتون كه ظرف خمير جلو چشم است ارد را خمير مي كنند وبلافاصله از ان براي چانه كردن وپخت استفاده مي كنند خب نانوايي ها را مجبور كنيد شماره دستگاهي كه اين موضوع را بر رسي ميكند در جلو ديد نصب كند اولا همين موضوع خودش بازدارنده است وبعدا مردم خطا كار را معرفي مي كنند ضمنا پلاكارد هايي در نانوايي ها نصب شود ونحوه استفاده از جوش شيرين ومضرات ان درج شود

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۱۲ ۱۳:۱۲

تنها اين مورد نيست. مسئولين بدليل تصميم گيري نادرست مردم را در هر صنفي ناچار به کم فروشي وتقلب به هر نوعي که بتواند در سود دهي ان تاثير داشته باشد کرده است وجواب اين نوع رفتارها را بايد بدهند