• چهارشنبه / ۲۴ تیر ۱۳۹۴ / ۱۳:۲۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 94042413616

واکنش عجیب بورس تهران به توافق هسته‌ای

واکنش عجیب بورس تهران به توافق هسته‌ای

بورس تهران که از ابتدای سال تا کنون با ابهام ناشی از مذاکرات هسته ای دست و پنجه نرم کرد و بی صبرانه در انتظار فرا رسیدن 10 تیر ماه و آغاز دور بعدی مذاکرات بود، یک روز بعد از انتشار خبر توافق هسته ای، واکنش عجیبی از خود نشان داد و یک دست قرمز شد.

بورس تهران که از ابتدای سال تا کنون با ابهام ناشی از مذاکرات هسته ای دست و پنجه نرم کرد و بی صبرانه در انتظار فرا رسیدن 10 تیر ماه و آغاز دور بعدی مذاکرات بود، یک روز بعد از انتشار خبر توافق هسته ای، واکنش عجیبی از خود نشان داد و یک دست قرمز شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، بورس تهران که یک هفته قبل از توافق تاریخی ایران با قدرت های جهانی، خود را برای جهشی بزرگ آماده کرده و با افزایش مجدد قیمت و تقاضا خوشحالی سهامداران را رقم زده بود، یک روز بعد از اعلام نتیجه مذاکرات هسته ای و در میان ناباوری سهامداران روند نزولی در پیش گرفت و قرمز پوش شد.

بر این اساس سهامداران بورس تهران که از دی ماه 92 گرفتار رکود شده و زیان های شدیدی را متحمل شده بودند، در هفته گذشته و در ساعت های پایانی مذاکرات در صدد خرید سهام شرکتها به ویژه شرکتهای بانکی و خودرویی برآمدند تا بعد از لغو تحریم ها بتوانند اندکی بازدهی کسب کنند اما در عین ناباوری یک روز بعد از توافق هسته ای با افت قیمت و افزایش فشار فروش به خصوص در نمادهای بانکی و خودرویی مواجه شدند.

بر این اساس از همان دقایق ابتدایی معاملات، شاخص بورس به رنگ قرمز درآمد و علی رغم انتشار اخبار مثبت در خصوص لغو تحریم ها رفته رفته بر فشار فروش بازار افزوده شد تا در نهایت شاخص بورس با ریزش 605 واحدی و قرار گرفتن در کانال 68 هزار و 827 واحد به کار خود پایان داد.

بنابراین امروز بورس تهران واکنشی عجیبی به توافق هسته ای نشان داد و بدون توجه به اخبار منتشر شده از این توافق بر ادامه روند نزولی تاکید کرد به طوری که در معاملات امروز میل سهامداران به فروش سهم افزایش پیدا کرد و سهامداران خواهان فروش سهام خود در گروه های مختلف شدند.

البته کارشناسان معتقدند که رفتار امروز بورس تهران به دلیل نزدیک شدن به زمان برگزاری مجامع شرکتهای بزرگ در 31 تیر ماه و بسته شدن نماد آنها در کنار پیش خور شدن قیمت ها قبل از توافق هسته ای و نیاز برخی سهامداران به تامین نقدینگی بوده و و به زودی بازار به روند صعودی بر می گردد.

بر این اساس در بازر امروز بر خلاف انتظار صف های فروش در بازار تشکیل شد و عرصه های سنگین سهم توسط حقوقی ها در بسیاری از نمادها به این روند شدت داد و درحالی که همگان انتظار داشتند با انعکاس خبرهای مثبت، شاهد تشکیل صفهای خرید در بازار شکل بگیرد اما شرکتهای مطرح بازار با فشار فروش مواجه شدند.

بنابراین در معاملات امروز شرکتهایی همچون بانک ملت، پالایشگاه بندرعباس، بانک پاسارگاد،بانک صادرات،بانک تجارت، فولاد، نفت و گاز پارسیان، پالایشگاه اصفهان، مخبرات، غدیر، بانک انصار و سایپا بیشترین تاثیر را در ریزش امروز شاخص بورس گذاشتند.همچنین شرکتهای بیمه ما، آذرآب و کارت اعتباری کیش از بیشترین تقاضای خرید برخوردار شدند و شرکتهای بانکی و خودرویی همچون پارس خودرو، سایپا و بانک ملت بیشترین تقاضای فروش را از آن خود کردند.

با این حال در بازار منفی امروز بیش از یک میلیارد سهم به ارزش 217 میلیارد تومان داد و ستد شد و ارزش بازار سرمایه تا سطح 298 هزار میلیارد تومان افت کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۱۳:۳۰

سهم‌ها رو مثل بادکنک باد کرديد انداختيد به ملت ، کجاش واکنش عجيب بود !!!!!

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۱۴:۰۴

ساده لوح نباشيم. نرخ سود بانکي بالا با توافق يا بي توافق عامل کاهنده در تقاضاست. والسلام

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۲۴ ۱۷:۳۶

فقطي کارخانجات با تکنولوژي قديمي و ضرر ده هستند و با نصف توان خود کار ميکنند به نظر شما به چه دليلي بايد سهامش بالا برود!؟ به طور مثال کارخانه خودرو سازي آيا در بازار جهاني حرفي براي گفتن دارد جلب اينکه در کشور مردم از کيفيت و کميت خودروي داخلي رضايت ندارند و چطور خارجي ها ميتوانند سوار خوروي فلان يا فلان بشوند

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۱:۴۷

اخه دوست عزيز کدام سهامها باد کردند بيشتر سهم ها هنوز نصف بلکه بيشتر نزول داشته اند بازار چند تا مثبت خورده که پيش خور شده بود خداوکيلي همين حرف ها راميزنيد که کسي به دادمون نميرسد فکر ميکنند قبل از توافق اينقدر سود کرديم که حالا که توافق شده ميفروشيم و سهما جاي رشد بيشتر ندارند بعد از 18 ماه استرس و بي روحي بازار بورس.

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۲۵ ۰۷:۳۰

باسلام بروفکرنان کن که خربزه اب است مديريت بايددرست شود حال دادن به اوبامامشکلات راحل نمي کند به نظراينجانب بجاي دادن اتم به امريکابايدمديران کشورراتحويل امريکامي داديم خداحافظ