• یکشنبه / ۲۱ تیر ۱۳۹۴ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: انرژی هسته‎‌ای
  • کد خبر: 94042111333
  • خبرنگار : 71443

هافینگتن‌پست گزارش داد

ترس اوباما از شکست در مذاکرات هسته‌ای

ترس اوباما از شکست در مذاکرات هسته‌ای

روزنامه هافینگتن پست در گزارشی با پرداختن به روند مذاکرات میان ایران و گروه 1+5، نوشت: رئیس‌جمهور آمریکا می‌ترسد اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، اعتبار خود را از دست بدهد.

روزنامه هافینگتن پست در گزارشی با پرداختن به روند مذاکرات میان ایران و گروه 1+5، نوشت: رئیس‌جمهور آمریکا می‌ترسد اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، اعتبار خود را از دست بدهد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه هافینگتن پست در ادامه نوشت: یکی از طولانی‌ترین مذاکرات دیپلماتیک در حالی در وین در جریان است که مذاکره کنندگان با نزدیک شدن به روز دوشنبه 13 ژوئیه تلاش‌های خود برای رسیدن به توافق نهایی را شدت بخشیده‌اند.

اگر مذاکره‌کنندگان هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 به توافق دست یابند کنگره آمریکا 60 روز فرصت خواهد داشت تا متن توافق را مورد بازبینی قرار دهد و در صورت لزوم قطعنامه‌ای در تأیید یا رد آن صادر کند.

با توجه به این‌که چین و روسیه در این رایزنی‌ها در طرف ایران قرار دارند، تهران به دنبال دست یافتن به امتیازات بیشتر از آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان است. همچنین پس از نزدیک به دو سال مذاکره و برگزاری نشست میان طرف‌ها، انگیزه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا برای دستیابی به یک توافق با ایران افزایش یافته است.

در ابتدای این مذاکرات، اوباما شاید به دنبال یک مشروعیت ابدی در منطقه خاورمیانه بود، اما اکنون یک دلیل دیگر نیز مذاکرات را تحت‌الشعاع قرار داده است: این‌که رئیس جمهور آمریکا می‌ترسد اگر در مذاکرات شکست بخورد اعتبارش خدشه‌دار خواهد شد. اوباما این حقیقت را می‌داند که دست نیافتن به یک توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران یک فاجعه بزرگ برای وی و حزب دموکرات خواهد بود که سرمایه زیادی روی این ماراتن سیاسی صرف کرده است.

این روزنامه آمریکایی در ادامه گزارش خود به پیامدهای حصول یک توافق و برندگان و بازندگان آن پرداخته و نوشته است: لازم به ذکر است که برندگان و بازندگان این توافق تنها به 7 کشور مذاکره کننده محدود نمی‌شود. پیامدها یا جنبه‌های مثبت این توافق بسیار فراتر از این است اما می‌توان گفت که برندگان حصول چنین توافقی قطعاً رئیس جمهور اوباما، دولت ایران، حسن روحانی رئیس جمهور این کشور به علاوه موسسات و شرکت‌های غربی خواهند بود.

اوباما در نهایت خواهد توانست یک شب آرام را از سر بگذراند و بگوید که به رویای درازمدت و مشروعیت خود در عرصه سیاست خارجی دست یافته است. از طرفی دیگر،‌ یک توافق هسته‌ای که لغو تحریم‌ها علیه ایران را در پی خواهد داشت برای آنهایی که به دنبال فرصت‌های اقتصادی ایران هستند سودمند خواهد بود.

با این حال برای تعیین برندگان و بازندگان باید تا حصول توافق نهایی صبر کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha