برای تکثیر گل سوسن به عنوان یکی از پنج گل برتر دنیا لازم است تا اندام تکثیری این گل از خارج وارد شود ولی پژوهشگران مرکز رشد فناوری دانشگاه فردوسی مشهد با اجرای تحقیقاتی به دانش فنی تولید اندام تکثیری این گل دست یافتند.
علی میرچولی، مجری طرح در گفتوگو با خبرنگار علمی ایسنا لیلیوم یا سوسن را از گیاهان زینتی در دنیا توصیف کرد و گفت: طیف رنگی این گل که تقریبا در اکثر مناطق دنیا پراکنده شده، شامل زرد، سفید، قرمز و نارنجی است.
وی با تاکید بر اینکه این گل به صورت خودرو رشد میکند، اظهار داشت: تکثیر گل سوسن از سوی پرورش دهندگان گل از طریق کاشت سوخهای آن صورت میگیرد از این رو دارا بودن «سوخ» - اندام تکثیری گل سوسن - با کیفیت مناسب یکی از ملزومات تولید گل لیلیوم با کیفیت بالا است.
میرچولی ادامه داد: سوخ سوسن در داخل کشور تولید نمیشود و از کشورهایی چون از کشورهای نظیر هلند، شیلی، چین و ژاپن وارد میشوند.
مجری طرح خاطر نشان کرد: سوخها پس از یک دوره کشت دچار کاهش اندازه میشوند در نتیجه و در دوره کشت بعدی گلی با کیفیت پایین تولید میکنند از این رو تولید کنندگان گل تمایل به استفاده از سوخهایی که یک بار تولید گل کردهاند، ندارند.
به گفته وی از این رو تولید کنندگان گل، سوخهای سوسن یک بار کشت شده را دور ریخته و دوباره اقدام به خرید سوخ میکنند که این امر مستلزم وارد کردن دوباره سوخ لیلیوم از کشورهای خارجی است.
مجری طرح زمان بر بودن تولید سوخ را از دلایل تولید نشدن آن در کشور دانست و ادامه داد: با توجه نیاز کشور به حجم زیادی از این اندام طرح تحقیقاتی در این زمینه اجرایی کردیم و موفق به تولید سوخ سوسن شدیم.
میرچولی تولید سوخ را به روش کشت بافت وفلس برداری ذکر کرد و اظهار کرد: با اجرای این طرح به دانش فنی تولید اندام تکثیری گل سوسن شدیم و کاربردی شدن این دانش میتواند از واردات آن و خروج ارز جلوگیری کند.
این محقق همچنین از طراحی و پیاده سازی نرم افزاری برای شناسایی تمام گونههای بومی گیاهی کشور خبر داد و افزود: این نرم افزار قادر است از طریق تصاویر گیاهان اطلاعاتی در زمینه نام گونه، محل رویش و خانواده آنها و همچنین اطلاعاتی در خصوص گونههای در حال انقراض ارائه دهد.
انتهای پیام
نظرات