• جمعه / ۱۹ تیر ۱۳۹۴ / ۰۹:۲۱
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 94041909982
  • خبرنگار : 71474

فرانسوی‌ها گوی سبقت را از رقبایشان ربودند

اعلام آمادگی 70 شرکت فرانسوی برای سرمایه‌گذاری در ایران

اعلام آمادگی 70 شرکت فرانسوی برای سرمایه‌گذاری در ایران

پس از سفر چند روزه عباس آخوندی به فرانسه و مذاکرات و گفت‌وگوهای مقدماتی وزیر راه با آنها به نظر می‌رسد فرانسوی‌ها با سرعت و قدرت بیشتری نسبت به دیگر کشورهای اروپایی حرکت خود برای رسیدن به بازار ایران را آغاز کردند.

پس از سفر چند روزه عباس آخوندی به فرانسه و مذاکرات و گفت‌وگوهای مقدماتی وزیر راه با آنها به نظر می‌رسد فرانسوی‌ها با سرعت و قدرت بیشتری نسبت به دیگر کشورهای اروپایی حرکت خود برای رسیدن به بازار ایران را آغاز کردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هر چند به دلیل در جریان بودن مذاکرات هسته‌ای، وزیر راه ترجیح داد پس از پایان سفر خود به فرانسه از ارائه جزئیات درباره توافقات احتمالی انجام شده خودداری کند اما با این صحبت که خبرهای خوشی در راه است نشان داد در روزهای آینده صنعت حمل و نقل ایران و فرانسه ارتباط قوی‌تری با یکدیگر برقرار خواهند کرد.

مذاکره با مدیران ارشد چند شرکت بزرگ و کشورهای عضو منطقه یورو در این سفر نشان از آن داشت که سرمایه‌گذاران اروپایی از هم‌اکنون خود را برای روزهای پس از تحریم در ایران آماده کردند.

با گذشت چند روز از این سفر یک شرکت بزرگ فرانسوی به ایران آمد تا با امضای قراردادی بزرگ کار بازسازی و نوسازی چند ایستگاه مهم راه‌آهن در ایران را بر عهده بگیرد.

این قرارداد که امکان تبدیل آن پس از طراحی به یک قرارداد چند مرحله‌ای در فرآیند ساخت و بهره‌برداری نیز وجود دارد نخستین حضور قدرتمند شرکت‌های اروپایی در عرصه ریلی ایران در طول سال‌های گذشته به حساب می‌آید. از این رو می‌توان امید داشت با توجه به این صحبت‌ها حضور این شرکت‌ها در دیگر عرصه‌های ریلی ایران نیز گسترش پیدا کند.

این مساله دست مایه یک گزارش از سوی وزارت راه و شهرسازی نیز شده که نشان از علاقه و میزان اهمیتی است که فرانسوی‌ها برای بازار ایران قائلند.

بر مبنای این گزارش، حدود 70 شرکت فرانسوی در یک نشست همزمان با سفر وزیر راه به فرانسه اعلام آمادگی کرده‌اند که سرمایه‌گذاری لازم در عرصه حمل و نقل ایران را انجام دهند.

این حجم از سرمایه که در نوع خود بی‌سابقه خواهد بود می‌تواند از یک سو در تعریف رابطه اقتصادی دو کشور فصل جدید را باز کند و از سوی دیگر صنعت حمل و نقل ایران را بهبود بخشد.

بر مبنای این گزارش‌ها، تنها در بخش ریلی فرانسوی‌ها به 25 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری فکر می‌کنند و همین رقم در عرصه جاده‌ای نیز بیش از 30 میلیارد دلار ارزیابی می‌شود. در کنار آن بخش مهمی از همکاری‌های دو طرفه می‌تواند به صنعت هوایی ایران مربوط شود که از رشد و توسعه فرودگاه‌های کشور گرفته تا خرید و وارد کردن هواپیماهای جدید را شامل می‌شود.

هر چند با توجه به گمانه‌زنی‌های فراوان مبنی بر کنار رفتن تحریم‌ها و باز شدن فضای اقتصادی ایران به روی کشورهای اروپایی، بسیاری از شرکت‌ها در طول ماه‌های گذشته اعلام آمادگی کرده‌اند که کار را در ایران آغاز کنند اما با سفر آخوندی به فرانسه و البته علاقه‌ای که بازرگانان فرانسوی برای حضور در ایران از خود نشان می‌دهند به نظر می‌رسد در بین تمام کشورهای اروپایی فرانسه گوی سبقت را ربوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۴-۱۹ ۱۳:۳۲

عزت و بزرگي به حرف نيست. کشوري که بيشترين ازار رو در مذاکرات براي تيم ايران ايجاد کرد بايد در رتبه آخر براي واگذاري کارهاي اقتصادي باشه

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۱۹ ۱۳:۴۹

وزيرشون که دشمن خوني ايراني هاست

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۱۹ ۲۳:۵۹

هيچ ايراني حق ندارد با شرکتهاي فرانسوي قرارداد اقتصادي امضا کند فعلا محترمانه گفتم