رمضان ماه مهمانی خداست. ماهی که سفرههای سحر و افطار آن بهانهای میشود تا کوچک و بزرگ خانواده کنارهم جمع شوند و یک دل و هم صدا از خدا بخواهند تا درهای مغفرت را به رویشان بازکند و آنها را از گناه چشم و دل و زبان و دست دور نگه دارد.
این روزها روزهداران گرسنگی و تشنگی را در گرمای 40 درجه به بالای تابستان به جان میخرند تا با غلبه بر نفس خود به اندازه تار مویی هم که شده به خدا نزدیکترشوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه البرز، در تک تک روزهای ماه رمضان، انتظار روزهدارانی که برای شنیدن نوای ملکوتی اذان لحظه شماری میکنند، شوری دردل به پا کرده و فضای خانه را با عطرمعنویت پر میکند. سفره افطار که پهن میشود حتی کسانی هم که توانایی روزه گرفتن ندارند به سرسفره میآیند تا به اندازه چند لقمه همراهی هم که شده درکنار روزهداران بنشینند و در فضای معنوی آنها شریک شوند.
درماه رمضان به هرشهری که سفر کنی سفرههای افطاری میبینی که با غذاهای محلی، نان و پنیر و سبزی تازه، چای، آش و حلوا از روزهداران پذیرایی میکنند. اما واقعیت این است که این سفرهها مختص کسانی است که به زبان خودمانی دستشان به دهنشان میرسد و دخل و خرجشان کفاف هزینههای یک ماه روزهداری را میدهد.
باید پذیرفت درکنار خانوادههایی که از چند ساعت قبل از افطار به فکر رنگین کردن سفرههایشان هستند، خانوادههایی در گوشه و کنار همین شهر زندگی میکنند که برای خرید نان و پنیرساده سفره نیزآهی در بساط ندارند. خانوادههایی که با سیلی صورت خود را سرخ نگه میدارند تا مبادا همسایه از نداری و تنگ دستیشان با خبر شود. بله درهمین شهر کسانی زندگی میکنند که به دلیل مشکلات مالی سفره افطارشان هرسال کوچکترمیشود اما دغدغههایشان مثل بادکنک بزرگ و بزرگتر میشود. این خانوادهها هرشب نزدیک اذان منتظرند تا زنگ خانه به صدا درآید و کاسهای نذری به سفره افطارشان رنگ و بو دهد. بله شاید یک کاسه آش نذری در سفره افطار بسیاری از خانوادهها به چشم نیاید ولی برای برخی، وعده غذایی است که آنها را برای روزه فردا بیمه میکند.
در روزهای ماه رمضان مستمندان با آبرویی هستند که چشمشان به دستان خیرانی دوخته شده تا سفره افطار و سحرشان رنگ و بویی به خود بگیرد. خیرانی که فقط برای رضای خدا و برای دستگیری از همشهریان مستمندشان بخشی از درآمد خود را صرف پهن کردن سفره افطار و یا تهیه سبد کالا میکنند. این خیران بدون این که دوست داشته باشند دیده شوند با مشارکت در طرحهای مختلف دین خود را به همسایههای مسلمان خود ادا میکنند. یکی از این طرحها که سالهاست توسط هلال احمر اجرایی میشود طرح "همای رحمت" است که خیرین با شرکت در آن دستان مستمندان استانمان را به گرمی میفشارند و نمیگذارند در ماه مهمانی خدا سفرههایشان خالی بماند.
طرح "همای رحمت" تا آخر ماه رمضان ادامه دارد
حسین دیناروند، معاون داوطلبان هلال احمر استان البرز در گفتوگو با خبرنگار ایسنا گفت: طرح "همای رحمت" همزمان با سراسر کشور از ابتدای ماه رمضان آغاز شده و تا آخراین ماه ادامه دارد.
وی افزود: یک بخش از این طرح دو قسمتی توزیع سبدکالا بین نیازمندان، افراد بیسرپرست و بدسرپرست را شامل میشود.
دیناروند خاطرنشان کرد: علاوه براین پهن کردن سفره افطار در مناطق محروم و نیازمند نیز یکی دیگر از بخشهای طرح "همای رحمت" است.
معاون داوطلبان هلال احمر البرز درخصوص نحوه شناسایی افراد نیازمندی که سبد کالا دریافت میکنند، ادامه داد: افراد نیازمندی که مشمول این طرح میشوند یا مددجویان هلال احمر هستند و یا ازطریق مسئولان و ائمه جماعت به هلال احمر معرفی میشوند.
وی ادامه داد: هلال احمر این افراد نیازمند را به خیرین معرفی میکند و خیرین نیز یا به صورت غیر مستقیم و یا مستقیم کمکهای نقدی و غیرنقدی خود را به دست آنها میرسانند.
این مسئول یادآورشد: خیرینی که به مجموعه هلال احمر اعتماد میکنند به فراخور توان مالی خود چندین سبد کالا تهیه و به مجموعه هلال احمر میسپارند تا بین نیازمندان توزیع کند ولی خیرینی هم وجود دارند که دوست دارند خودشان سبدهای کالا را به دست نیازمندان برسانند که در این شرایط با تعدادی از اعضای هلال احمر همراه میشوند و سبدهای غذایی را به خانههای افراد مشخص شده میرسانند.
510 سبد کالا بین نیازمندان استان توزیع شد
وی ادامه داد: از ابتدای ماه رمضان تا کنون 510 سبد کالا نیز بین نیازمندان توزیع شده که ارزش نقدی هریک از این سبدها 100 هزار تومان است.
وی افزود: اگر خیرین به همین شکل در بحث تهیه سبد کالا با هلال احمر همکاری کنند، پیش بینی میشود تا پایان ماه مبارک بیش از هزار سبدکالا به دست نیازمندان استان برسد.
دیناروند در توضیح اقلام موجود در سبدهای کالای طرح "همای رحمت" گفت: این سبدهای غذایی از برنج، روغن، قند، شکر، خرما و سایر اقلام اساسی تشکیل شدهاند.
وی درخصوص تعداد سفرههای افطاری که تاکنون درمناطق مختلف استان پهن شده نیز گفت: از ابتدای ماه رمضان تا کنون 41 سفره افطار درمناطق مختلف استان پهن شده که هریک از این سفرهها 55 نفر ظرفیت دارد.
110 سفره آسمانی در البرز پهن میشود
معاون داوطلبان هلال احمر استان البرز یادآورشد: تا کنون بیش از دوهزار و 50 نیازمند در مراسم افطار سفرههای آسمانی هلال احمر شرکت کردهاند.
وی ادامه داد: پیش بینی میشود تا پایان ماه مبارک رمضان بیش از 110 سفره آسمانی با کمکهای خیرین در استان پهن شود.
این مسئول افزود: در این سفرهها ایتام، افراد بیبضاعت، زنان سرپرست خانوار و کودکان بدسرپرست اطعام میشوند.
تمامی هزینههای طرح از سوی خیرین تامین میشود
وی اضافه کرد: از آنجایی که بودجه هلال احمر محدود است تمامی هزینههای طرح توسط خیرین تامین میشود و هلال احمر هیچ هزینهای پرداخت نمیکند.
وی ادامه داد: علاقهمندان میتوانند کمکهای نقدی خود را به شماره حساب 5342424221 بانک ملت واریز کنند تا طرح مذکور دراستان البرز با وسعت بیشتری برگزار شود.
وی یادآورشد: درحال حاضر معاونت داوطلبان هلال احمر چهار هزار و 800 عضو دارد که در چهار بخش مهارت، مشارکت، هدایت و حمایت فعالیت دارند.
معاون داوطلبان هلال احمر استان البرز با شاره به این که کمک فقط کمک مالی نیست گفت: برای این که ثواب اخروی فعالیت داوطلبان هلال احمر استان بیشتر شود در رمضان امسال جمع زیادی از این افراد به پایگاههای انتقال خون مراجعه و با اهدای خون خود زندگی را به نیازمندان هدیه میکنند.
گزارش از المیرا اگیر- خبرنگار ایسنا منطقه البرز
انتهای پیام
نظرات