• دوشنبه / ۱ تیر ۱۳۹۴ / ۰۵:۴۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 94040100057
  • منبع : نمایندگی قم

اهدای خون بهتر است یا حجامت؟

اهدای خون بهتر است یا حجامت؟

اگر تا به حال برای اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کرده باشید، حتما شرایط اهدا را هم مطالعه کرده‌اید. در این شرایط، علاوه بر نداشتن پرفشاری خون و بیماری‌های خطرناک از شرط حجامت نداشتن هم نام برده شده است. سوال اینجاست که حجامت چه مغایرتی با اهدا خون دارد؟

اگر تا به حال برای اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون مراجعه کرده باشید، حتما شرایط اهدا را هم مطالعه کرده‌اید. در این شرایط، علاوه بر نداشتن پرفشاری خون و بیماری‌های خطرناک از شرط حجامت نداشتن هم نام برده شده است. سوال اینجاست که حجامت چه مغایرتی با اهدا خون دارد؟

دکتر طاهره مجیدی، مشاور مدیرعامل سازمان انتقال خون در امور زنان و خانواده در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تاکید کرد: طبق یافته‌های پزشکی، اهدای خون بهتر از حجامت است. در گذشته‌های دور امکان اهدای خون وجود نداشت و برای خروج خون‌های آلوده این امر مورد سفارش قرار گرفته بود.

مشاور مدیر عامل سازمان انتقال خون در امور زنان و خانواده با بیان اینکه باید پذیرفت با توجه به این که علم روز، اهدای خون را تائید می‌کند، می‌توان به جای حجامت، خون اعطا کرد، افزود: افرادی که رشته تحصیلی آن‌ها تجربی است، می‌دانند که در سیستم گردش خون، همه خون‌هایی که در سراسر بدن توزیع می‌شود یکی است. اما در این باره برخی باور اشتباه دارند که خون کمر آلوده‌تر است و در حجامت باید خارج شود؛ در صورتی که انتقال خون از سیاه‌رگ انجام می‌شود و چیزی به نام خون کثیف در بدن وجود ندارد.

مجیدی اظهار داشت: خون در جاهای مختلف بدن فرقی ندارد و می‌توان به جای حجامت و برداشتن خون از کمر به راحتی خون اهدا کرد که آثار و برکات بیشتری دارد؛ زیرا در حجامت خون در محیط استرلیزه و اتاق جراحی گرفته نمی‌شود و ممکن است آلودگی‌هایی را به همراه آورد، ضمن اینکه خون خارج شده دور ریخته می‌شود و فایده‌ای برای دیگران ندارد.

وی گفت: با تغییر زمان باید همگام با پیشرفت علم وارد شد، قطعا در گذشته انتقال خونی وجود نداشته که بر حجامت تاکید شده است. باید طبق شرایط روز و با پیشرفت علم حرکت کرد در این راستا انتقال خون، حجامت را رد می‌کند.

مشاور مدیرعامل در امور زنان و خانواده سازمان انتقال خون ایران اظهار داشت: حجامت باید در اتاق جراحی انجام شود که این امر در شرایط فعلی صورت نمی‌گیرد، آن خراشه‌هایی که بر پوست ایجاد می‌شود باید استریل باشد.

مجیدی در خصوص فصد خون نیز گفت: خون‌هایی که مورد استفاده قرار نمی‌گیرد توسط انتقال خون با کیسه‌های مخصوص گرفته و در نهایت در محیطی استریل سوزانده می‌شود. افرادی که دارای بیماری‌هایی خاصی هستند و توان اهدای خون ندارند، می‌توانند این گونه خون خود را خارج کنند.

وی تصریح کرد: برای حجامت از مراجع علمی تحقیق کنید تا این نگرش نباشد که ما در انتقال خون مخالف حجامت هستیم. باید دانست که این مساله از نظر علمی نیز ثابت شده است.

وی در پایان در مورد برخی از شرایط در اهدای خون عنوان کرد: اگر سازمان انتقال خون سخت گیری‌هایی را در زمان اهدا دارد، به دلیل حفظ سلامت خون دهنده و خون گیرنده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۰:۳۷

خب اين رو هم بگيد که در حجامت چند قطره خون ميگيرن ولي در اهداي خون يک ليتر!!

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۰:۵۵

کاملاً درست است. حجامت را عده اي با نقل روايت از بزرگان دين بعنوان کسب و کار راه انداخته اند ولي اين کار مال دوره ابن سينا است که مردم با اسب و شتر به مسافرت مي رفتند ولي الان با ايرباس. اهداي خون تکنيک علمي است و اهداي خون جان چند نفر را نجات مي دهد ولي حجامت اين خاصيت را ندارد.

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۱:۳۸

با سلام بنده از مشتريان بانک خون هستم ولي اي کاش کار بادکش رگ را انجام ميدادند که ادم مجبور نباشد حجامت کند

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۲:۱۹

سلام اين دو تا کار کاملا جدا بوده و هيچ ربطي به هم ندارند که آن ها را مقايسه کنيد و اگر اين گونه نيست کودکي را که دچار زردي يا آبله شده که با حجامت و خروج يکي دو قطره خون درمان قطعي ميشوند ببريد انتقال خون تا درمان شوند اگر راست ميگوييد.

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۲:۵۰

از اظهار نظر ايشون ياد اين يافته هاي علمي ميفتم: چند سال پيش ميگفتند هر نفر براي آنکه سالم بماند بايد روزانه 8 ليوان آب بنوشد و آنقدر در اين گفته خود اصرار ميکردند که آمارهاي عجيب و غريب به دنيا ميدادند که مثلا چند درصد مردم آمريکا تشنه هستند چون به طور روزانه اين 8 ليوان آب را نمينوشند و از اين قبيل ...! حالا از دو سال پيش در شبانه روز) باعث دفع املاح مفيد بدن ميشود! حالا سوال اين هست که اين مشاور محترم مدير عامل سازمان انتقال خون بر مبناي چه آزمايش يا آزمايشهايي يا بر مبناي کدام مقاله تحقيقاتي داره اين اظهار نظرها رو ميکنه!؟ خب اگه کار تحقيقاتي وجود دارد بايد بگويند تا ما هم بدانيم. يا اينکه چرا بايد کسي که (در يک مرکز کاملا بهداشتي مثل مرکز حجامت ايران در خيابان فرصت) حجامت کرده رو اجازه اهداي خون نميدهند بر مبناي کدام تحقيقات خون سرخرگي که در جريان انتقال خون گرفته ميشود براي بدن اهدا کنند مفيدتر از خون سياهرگي است که در جريان حجامت از بدن دفع ميکنند!؟

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۹:۴۹

عزيز دلم شما که دم از مطالعات و تحقيقات ميزني.لطفا کمي تحقيق کن.در روش انتقال خون از سياهرگ خونگيري ميشه نه از سرخرگ.شما که اين مساله ساده پزشکي رو نمي دونيد چطور دم از تحقيق و مطالعه مي زنيد.