• شنبه / ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 94033016944
  • خبرنگار : 71467

اعتراض میزانی‌ها به بانک مرکزی/ دردسرهای بی‌پایان غیرمجازها

اعتراض میزانی‌ها به بانک مرکزی/ دردسرهای بی‌پایان غیرمجازها

در حالی بعد از سپرده‌گذاران موسسه میزان، این بار کارکنان این موسسه در ادامه اعتراض خود امروز - شنبه - مقابل بانک مرکزی دست به اعتراض زدند که طبق قانون هیچ مسوولیتی در این رابطه بر عهده بانک مرکزی نیست.

در حالی بعد از سپرده‌گذاران موسسه میزان، این بار کارکنان این موسسه در ادامه اعتراض خود امروز - شنبه - مقابل بانک مرکزی دست به اعتراض زدند که طبق قانون هیچ مسوولیتی در این رابطه بر عهده بانک مرکزی نیست.

به گزارش خبرنگار ایسنا، "میزان" و اتفاقات بعد از آن که در مهمترین مورد سپرده‌گذارانش را سرگردان و شاید هم دست خالی گذاشت نمونه بارز عاقبت سپرده‌گذاری در موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز و خارج از نظارت بانک مرکزی است. موسسه‌ای که در سال گذشته به مانند بسیاری دیگر از همتایان خود با هدف سودآوری، منابع خود که همان اموال و سپرده های مردم بود را به یکی از پروژه‌های ظاهرا پر سروصدا و عظیم کشور سپرد که البته بخت با آن یار نبود و در ادامه با مشکلاتی که پیش روی این طرح قرار گرفت، ذینفعان آن که موسسه میزان و شاید چند بانک و موسسه دیگر هم از جمله آنها بودند دچار مشکل شد.

میزان که نتواست منابع سرمایه‌گذاری شده در پروژه مربوطه که بیش از 1500 میلیارد تومان تخمین زده می‌شد را برگرداند با اعتراض گسترده سپرده گذارانی که با اتفاقات پیش آمده نسبت به از دست رفتن سرمایه خود مضطرب شده و به تکاپو افتادند مواجه شد.

اما با وجود اینکه با توجه به غیر مجاز بودن این موسسه و فعالیت خارج از چارچوب قوانین بانک مرکزی، این بانک طبق موارد قانونی و همانطور که بارها از سوی مسوولان آن اعلام شده بود هیچ تعهدی مقابل نه تنها میزان بلکه هیچ موسسه غیرمجاز دیگری ندارد، با اتفاقات پیش آمده برای میزان و سپرده‌گذارانش تصمیم به ادغام این موسسه با یک بانک که البته صادرات تعیین شد گرفت تا در این حالت حقوق سپرده‌گذاران ساماندهی و به آنها برگردد.

این در حالی است که به نظر می‌رسید با مخالفت‌های پیش آمده ادغام منتفی و در نهایت باانحلال میزان که در هفته‌های اخیر رسمی شد بانک صادرات به عنوان وکیل این موسسه مسوولیت رسیدگی به مشکلات سپرده‌گذاران و بازپرداخت سپرده آنها را بر عهده گرفت. البته با این توضیح که بانک صادرات به هیچ عنوان از منابع خود نسبت به پرداخت سپرده ذینفعان میزان اقدام نمی‌کند بلکه آنطور که تهرانفر-معاون نظارت بانک مرکزی- اعلام کرده است تنها با دریافت اقساط تسهیلات پرداختی میزان و همچنین فروش اموال این موسسه، منابع به حساب بانکی تحت نظر بازپرس پرونده موسسه میزان و قوه قضائیه واریز خواهد شد و از آن محل نیز بانک صادرات بر اساس یک برنامه زمانی منظم، وجوه سپرده‌گذاران را از ریز، پرداخت خواهد کرد.

با این حال بعد از سپرده‌گذاران میزان که پیش تر بارها در خراسان رضوی که بیشترین شعب این موسسه در آن واقع شده دست به اعتراض زده و خواهان دریافت اموال خود شده بودند، امروز هم تعداد قابل توجهی از کارکنان این موسسه مقابل بانک مرکزی جمع شدند، گر چه بانک مرکزی نهاد مرکزی پولی کشور بوده و در راس نظام بانکی قرار دارد ولی برخی موانع قانونی همواره مانع از نظارت مستقیم این بانک بر موسسات غیر مجاز بوده و عمده این مسوولیت و پاسخگویی بر عهده نیروی انتظامی و مراجع قضایی قرار داشته است چرا که وقتی موسسه‌ای مجوز فعالیت از سوی بانک مرکزی را ندارد هیچ تعهدی هم در مقابل سرمایه سپرده‌گذاران و حتی کارکنان آنها بر عهده این بانک نیست. موضوعی که بارها از سوی مقامات بانک مرکزی مورد تاکید قرار گرفته و نسبت به سپرده گذاری در موسسات غیر مجاز هشدار داده بودند. هر چند که اخیرا طرحی در مجلس در جریان قرار گرفت که بانک مرکزی بتواند بر موسسات غیرمجاز هم نظارت داشته باشد.

اما به هرحال سرانجام موسساتی مانند میزان و به نوعی از دست رفتن هزاران میلیارد از اموال مردمی که با هدف دریافت سودهای جذاب‌تر به سمت این قبیل موسسات که اکنون هم تعداد آنها کم نیست می روند می‌تواند از یک سو مانعی برای جذب بیشتر مردم به سمت غیرمجازها و از سویی دیگر تسریع روند رسیدگی به وضعیت آنها از سوی قوه قضاییه باشد. هر چند که طبق وعده قوه قضائیه انحلال "میزان" پایان این اقدامات نیست و به زودی چند موسسه بزرگ دیگر هم منحل خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۱:۵۳

چرا هيچ کس به فکر خراساني ها نيست اين مردم پولشون رو ميخوان . کارمندان حقشون رو ميخوان ... از رييس جمهور مردمي خواستارم هرچه زودتر تکليف مردم رو مشخص کنند ...

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۱:۵۴

آفرين به غيرت تون. خدا توان و قوت تون رو زياد کند. انشاا.. اين کار راه را براي رسيدن به حق و حقوق سپرده گذاران و کارمندان باز کند.

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۱:۵۶

سلام بر رمضان ماه درك احساس وجدان درك فقر فقيران درك عدالت علي هماي رحمت اما اي مسئولين مديران خراسان شمالي جنوبي ورضوي رئيس بانك مركزي فرمانداران سه استان آقاي رئيس جمهور وزير كشور آيا شما هم اگر در موسسه مالي ميزان سپرده گذاري مي كرديد نسبت به حق وحقوقتان اينگونه بي خيال مي شديد وموضوع معضل مشكل مردم را اينگونه به تاخير انداختن وجواب چند پهلو وبا درنگ دادند تا كي مي خواهيد حقوق مردم را اينگونه به تاخير بياندازيد همه مسئولين كشوري فقط يك كلمه را تكرار كردند مردم نگران پولشان نباشند چگونه تا كي چطوري نگران نباشند وقتي واقعيت نگران كننده است ودولت حمايت جدي از سپرده گذاران ميزان راندارد

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۱:۵۷

يعني کسي نيست به داد مردم بيچاره برسه؟ پولمون به خريد خونه نميرسيد گذاشتيم ميزان بلکه به اميدي بتونيم بعدها خونه بخريم ولي الان کو؟ کو کسي که بفهمه؟ واقعا توي کشور اسلامي بايد اينقدر بي تدبيري باشه و کسي نباشه که از حق مردم دفاع کنه؟ چرا رييس جمهور اقدام نميکنه تا مردم به پولشون هرچه زودتر برسن؟

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۱:۵۷

با حرکت تخريبي و زمان بر به نظر ميرسد عمر مسئولين بانک مرکزي براي ساماندهي کافي نباشد واين قصه به درازا مي کشد کما اينکه سر خيلي ها بي کلاه مي ماند واين شعله در دراز مدت دامان بانکهاي دولتي را نيز خواهد گرفت زيرا مردم روز به روز نسبت به عملکرد غير کار شناسانه و هردم به هرجهت و تشنج در بازار پولي بابي اعتمادي به همه چيز نگاه خواهند کرد به مصداق اگر يک دانه برنج داري بزار روي دماغت تا هميشه جلو چشمت باشد تحقق پيدا مي کند.

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۱:۵۸

ايشالا درست بشه اما خداکنه يه 1 سالي همه بيکار باشيد تا ما مشتري ها رو درک کنيد که وقتي من با سود پولم داشتم زندگي ميکردم و الان 6 ماه هستش که 1 ريال به من ندادن باز خوبه شما حقوق بيمه بيکاري داريد

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۲:۰۱

با کاري که با ميزان کرديد واز پول مردم خبري نيست معلوم نيست پول مردم بدبخت دست چه کساني مي چرخد

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۲:۰۲

بخدا قسم خسته شدم ازاين وضع. به امام رضا قسم پول تعمير کولر ندارم

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۲:۰۳

در مورد ميزان و سپرده گذاران آن واقعا دست اندرکاران نپخته و نسنجيده اقدام نمودند .آنهايي که کاري از دستشان بر مي آيد حداقل براي باز گرداندن حق الناس با تدبير عمل کنند

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۳:۲۱

سلام اگر ميزان پول ندارد چگونه با کثر 23 درصد بقيه پول را ميدهند . اقايان که ميگويند ميزان سود بيشتر داده است کو کجا؟ سود ميزان برابر بانک هاي دولتي و حدود 21 بوده است کجا و در کدام سايت بانک مرکزي اسم ميزان و يا ديگر موسسات را زده بود که مجاز نيستند ايا 15 سال بدون مجوز امکان دارد اگر امکان دارد پس چرا ميزان حدود 250 ميليارد تومان نزد بانک مرکزي داشته است چرا بانک مرکزي اين پول را قبول کرده چرا؟

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۵:۳۵

بازي با افکار مردم ،عذاب و سختي کشيدن مردم براي بازي هاي سياسي تا کي؟ آيا مشکل مردم با انحلال ميزان حل شد؟ آيا دولتي‌ها توانستند به سپرده گذاران کمک کنند؟ اين همه بيکاري در استان خراسان به وجود آمد بس نيست ؟ کاش اين مشکلات اتفاق نمي افتاد

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۶:۳۵

تنها كاري كه مسولين براي باز گرداندن پول مردم انجام داده اند تسويه حساب شخصي و بازداشت مسولين ميزان است

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۸:۳۸

خب دوست عزيز مقصر خود مردمي‌ هستن که تو اين موسسه‌هاي غيرمجاز سپرده‌گذاري مي‌کنن

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۰۱ ۱۴:۱۶

در پاسخ به "مالباخته" بايد عرض کنم اسامي موسسات مالي واعتباري مجاز درسايت بانک مرکزي موجود هست و هميشه بروزرساني مي شود، درقبال موسسات غير مجاز بانک مرکزي از لحاظ قانوني هيچ اختياري ندارد و نيروي انتظامي مي بايست از طريق قانون برخورد کند درضمن موسسات غير مجازهيچ سپرده اي نزد بانک مرکزي ندارند. بياييد واقع بين باشيم ودرست قضاوت کنيم.اميدوارم هرچه زودتر مردم بتوانند به پولهايشان برسند

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۱۵ ۱۱:۵۳

بنده ضررهاي مادي و غير مادي زيادي کشيدم اما تاوان دادگستري (صاحب ميزان) خيلي سنگين تر است