• جمعه / ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ / ۰۹:۰۱
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 94032916504
  • خبرنگار : 71424

معاون وزارت آموزش و پرورش تشریح کرد

وضعیت معدل دانش‌آموزان در مقاطع مختلف

وضعیت معدل دانش‌آموزان در مقاطع مختلف

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به بهبود میانگین معدل دانش آموزان در مقاطع تحصیلی مختلف اظهار کرد: با تغییر رویکردهایی که به وجود آمده است دیگر تاکید بر نمره، نیاز امروز آموزش و پرورش نیست.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به بهبود میانگین معدل دانش آموزان در مقاطع تحصیلی مختلف اظهار کرد: با تغییر رویکردهایی که به وجود آمده است دیگر تاکید بر نمره، نیاز امروز آموزش و پرورش نیست.

علی زرافشان در گفت‌وگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره وضعیت معدل دانش آموزان در مقاطع تحصیلی مختلف اظهار کرد: در مجموع میانگین معدل دانش آموزان نسبت به سال‌های قبل رو به افزایش است. به عنوان مثال میانگین نمرات امتحانات نهایی دانش آموزان در سال گذشته 12.5 بود که نسبت به سال قبل از آن 1.5 نمره رشد داشت.

وی افزود: یک علت این است که عوامل تسهیل کننده و حمایت کننده برای یادگیری دانش آموزان افزایش یافته است. از سوی دیگر ارزشیابی توصیفی نیز تغییر رویکردی بوده که اتفاق افتاده و دیگر تاکید بر نمره، نیاز امروز آموزش و پرورش نیست.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه امروز انتظارات جدیدی از آموزش و پرورش مطرح است اظهار کرد: به عنوان مثال گفته می‌شود آموزش و پرورش باید مهارت‌های زندگی، خلاقیت و کارآفرینی را به دانش‌آموزان بیاموزاند و تقویت کند که این موارد هیچ کدام نمره محور نیستند.

زرافشان ادامه داد: در واقع سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نگاه را از مواد درسی به یادگیرنده معطوف کرده و وقتی تاکید می‌کند دانش آموز باید به مراحلی از حیات طیبه دست پیدا کند، باید ساحت‌های شش گانه را در وی تقویت کرد که از جمله آنها می‌توان به ساحت‌ علمی و فناوری، تربیت اخلاقی، تربیت بدنی، زیباشناختی و ... اشاره کرد. به همین خاطر برای باز شدن این فضا بحث گرفتن نمره مدتی است که تسهیل شده است.

وی درباره اجباری شدن تحصیلات در کشور نیز گفت: اکنون در اکثر کشورهای دنیا تحصیلات تا پایان پایه نهم اجباری است. در ایران بر اساس برنامه چهارم توسعه تحصیلات تا پایان دوره راهنمایی اجباری بود اما این قانون در برنامه پنجم توسعه تمدید نشد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش افزود: البته در نقشه جامع علمی کشور آمده است که باید پوشش تحصیلی در دوره‌های ابتدایی و راهنمایی صد درصد باشد و این بدان معناست که آموزش و پرورش باید بستری را فراهم کند تا هیچ دانش آموزی از مدرسه اخراج نشود و یادگیری‌اش را استمرار دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۰:۲۹

متاسفانه،متاسفانه عده‌اي در سالهاي گذشته فقط بر درصد قبولي و نمره تاکيدداشتند و بسيار هم سخت مي‌گرفتند؛ به گونه‌اي که من شاگرداني داشتم که حتي يک خط املا نمي توانستند بنويسند اما با معدل بالا قبول مي‌شدند. نتيجه ي اين کار ورود اين قشر بي‌سواد به دانشگاهها و موسسات آموزشي آزاد بوده که واقعا آينده ي کشور اگر به دستشان بيفتد نيازبه هيچ دشمني نداريم.

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۹ ۱۲:۱۹

به نام خدا.. اي کاش سخنها با واقعيت همسو بودند. يک مشکل بزرگ که در مدارس به وجود امده اين است که امتحان ازمون ورودي گرفته مي شود و چون مدارس خود براي جذب دانش اموز جديد جا ندارند از اين رو يا ازمون را چنان سخت برگذار ميکنند که کسي نميتواند قبول شود يا انکه کساني را که سفارش مي شوند قبول خواهند شد . از اين رو اميد ميرود تا به اين ازمونها نگاه ديگري شود چرا که کودک قادر به درک اين ماجرا نيست که مدرسه جا براي ثبت نام ندارد بلکه فکر مي کند که خودش مشکل دارد . نه تنها کودک بلکه خانواده هم را به اين فکر مي‌اندازد که بعد از اين مدت که کارنامه داراي نمرات خوب است چرا بايد در ازمون موفق نشود . تمام جوانب بايد در نظر گرفته شود از استرس گرفته تا حضور در محيط جديد. ما که درس سحر در ره ميخانه نهاديم زماني که از محيط کارمان جابجا مي شويم هم روزهاي اول بسيار سخت مي گذرد از نظر رواني افراد جديد دوستان جديد رئيس جديد وووو پس بايد فکري براي اين ازمونها کرد والسلام