• شنبه / ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۶:۰۶
  • دسته‌بندی: دولت
  • کد خبر: 94032313063
  • خبرنگار : 71489

رییس‌جمهور: شورای عالی امنیت ملی کسی را ممنوع التصویر یا ممنوع الخبر نکرده است

رییس‌جمهور: شورای عالی امنیت ملی کسی را ممنوع التصویر یا ممنوع الخبر نکرده است

در آستانه دومین سالگرد حماسه 24 خرداد، نشست خبری حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهورکشورمان، با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی آغاز شد.

در آستانه دومین سالگرد حماسه 24 خرداد، نشست خبری حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهورکشورمان، با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی آغاز شد.

اعتدال یعنی امور به صاحب‌نظران و متخصصان هر حوزه‌ای واگذار شود

به گزارش خبرنگارخبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی با بیان اینکه اعتدال یعنی همه حرکتهای اجتماعی و سیاسی و اقتصادی در چارچوب مقررات قانونی باشد، گفت: اعتدال یعنی هیچ تصمیمی یک شبه گرفته نشود.

وی با درود به روح امام(ره) و شهدا، پیشاپیش حلول ماه مبارک رمضان را تبریک گفت و اظهار کرد: ماه رمضان ماه قیام، صیام، همدلی و برکت برای همه ما خواهد بود و ماه رمضان ماه دوستی‌ها و کنارگذاشتن کینه‌ها، برادری، نزدیکی، اخوت و آشتی و ماه بذل و بخشش است و امیدواریم که ماه رمضان برای ملت ما و همه مسلمانان ماه پرخیر و برکتی باشد.

رئیس دولت تدبیر و امید ضمن تبریک به ملت بزرگ ایران به خاطر سالروز انتخابات حماسه آفرین 24 خرداد سال 92 تصریح کرد:‌شرایط بسیار حساسی پیش روی کشور ما وجود داشت و در سال گذشته احساس بحران بین‌المللی در روابط خارجی، شرایط سخت اقتصادی پیش روی مردم، شکاف در مسائل اجتماعی و سیاسی بین گروهها و احزاب و جناحها، فضای امنیتی در زمینه فرهنگی و در محیط‌های آموزشی از دغدغه‌های مردم بود و از طرف دیگر بدخواهان تصور می‌کردند با فشارهایی که بر ملت ایران به ناروا تحمیل کرده‌اند، می‌توانند مانع مشارکت آنها و حضورشان پای صندوق‌های آراء شوند.

وی با بیان این که هدف بدخواهان نظام این بود که مردم حل مسائل سیاسی را در صندوق آرا نبینند، افزود: مردم ما با حضورشان حماسه بزرگی آفریدند و به دنیا اعلام کردند در کشور مردم سالاری حاکم است و هوشیاری و هوشمندی ملت بزرگ ایران با راهنمایی‌های بسیار تاثیرگذار مقام معظم رهبری همراه بوده است.

وی خاطر نشان کرد:‌ مقام معظم رهبری حتی کسانی که ممکن بود از نظام دلگیر باشند، را دعوت به حضور در پای صندوق‌های رای کردند و اعلام کردند آراء مردم امانت است و رای مردم حق‌الناس. پس مردم پای صندوق‌های رای شتافتند و با حضور 73 درصدی حماسه بزرگی را آفریدند.

روحانی با تاکید بر این که 24 خرداد متعلق به هیچ حزب و جناح و دسته‌ای نیست، گفت: 24 خرداد پیروزی ملت ایران است و از آن مردم بزرگوار این سرزمین و رهبری است که توانستند به خوبی مردم را پای صندوق‌های آراء هدایت کنند.

رئیس دولت یازدهم اظهار کرد: مردم با رأیی که به اعتدال و تدبیر و امید دادند مقصودشان این بود که هر چیز بر اساس قانون باشد و همه حرکت‌های اجتماعی سیاسی اقتصادی در چارچوب مقررات قانونی باشد.

وی با بیان این که اعتدال یعنی امور به صاحب‌نظران و متخصصان هر حوزه‌ای واگذار شود، افزود: مردم می‌خواستند آرامش و ثبات در جامعه حاکم شود و به اقتصاد و بازار و آینده آن امیدوار شوند یعنی نمی‌خواستند نسبت به آینده اقتصادی، روابط سیاسی، ارتباطات سیاسی داخلی و حوزه فرهنگی و اصحاب فرهنگ در تردید باشند. بلکه می‌خواستند به آینده و زندگی بهتر در فضای امن‌تر و شرایط بهتر زندگی امیدوار شوند.

روحانی تاکید کرد: به ملت شریف ایران می‌گویم هیچ تصمیمی در این دولت اتخاذ نشده است مگر این که با صاحب نظران مشورت شده باشد.

قدرت‌های بزرگ جهانی در بازماندن درهای نطنز و فردو تردیدی ندارند

روحانی ادامه داد: ما در یک شرایط بسیار سخت در آستانه انتخابات 24 خرداد 92 بودیم و هر دولتی که روی کارمی آمد با یک شرایط بسیار سخت از جمله تورمی که از مرز 40 درصد عبور کرده بود، رشد اقتصادی منفی 6/8 تنش ساعتی بازار ارز و کالا ، رشد منفی سرمایه گذاری ها و رکود در اقتصاد روبرو بود.

وی گفت: یک شرایط بی نظیر در تاریخ ایران از لحاظ توام شدن رکود و تورم وجود داشت و تلاش دولت در این بود که به وعده ها عمل کنیم. تلاش دولت در 22 ماه گذشته بر این بوده که به وعده های خود یعنی نجات اقتصاد ایران، احیای اخلاق و تعامل سازنده ای با جهان عمل کند.

روحانی اظهار کرد: ما می‌خواستیم عزت ملی با موقعیت صحیح و در خور این ملت در سطح جهانی توام شود. ما می خواستیم روابط با دنیا به گونه ای باشد که ایران به عنوان یک تهدید در منطقه و جهان مطرح نباشد.

وی با بیان اینکه ما می خواستیم همه حقوقمان و نه تنها یک حق را استیفا کنیم گفت: ما می دانستیم در کنار حقوق هسته‌ای باید دسترسی یک ملت به بازارهای جهانی تامین شود. ما می دانستیم که حق این مردم همه فناوری ها، شرایط مناسب بین‌المللی ، شرایط ارتباط اقتصادی برای کالاهای مختلف از خودروگرفته تا پتروشیمی تا شرایط مناسب برای صادرات، بیمه، کشتیرانی و روابط بانکی است.

رئیس جمهور تاکید کرد: ما ملتی نیستیم که فقط یک حق داشته باشیم و بقیه حقوقمان را پایمال کنند.

وی با بیان اینکه هدف 24 خرداد حفظ همه حقوق این ملت بزرگ بود گفت: در این راستا ما باب مذاکره جدی و تاثیرگذار در چارچوب منطق را با 1+5 آغاز کردیم و خط قرمزهای ما از ابتدا مشخص بود .

روحانی ادامه داد: من در اینجا باید از مقام معظم رهبری هم برای ترسیم خطوط اصلی در مذاکرات و حمایت از مذاکره کنندگان و هم اینکه با نفس گرمشان درکشور وحدت ملی را به خوبی حفظ کردند، تشکر کنم. همچنین باید از ملت بزرگ ایران به خاطر حمایت مستمر از دولت به ویژه در مذاکرات هسته‌ای با شش قدرت جهانی تشکر کنم. ضمن اینکه باید از تیم مذاکره کننده و وزیر امورخارجه که سرپرستی آن را بر عهده دارد تشکر کنم زیرا هر آنچه تا امروز به دست آوردیم موجب افتخار ملی است.

وی تصریح کرد: ما امروز در شرایطی هستیم که قدرت های بزرگ جهانی در این که در ایران حق غنی سازی وجود دارد و درهای نطنز و حتی فردو باز می ماند تردیدی ندارد.

تحریم‌های ظالمانه حتی شامل ساخت سد بود

به گزارش خبرنگار ایسنا، رئیس جمهور در ادامه افزود: دو سال پیش هیچ یک از قدرتهای غربی اذعان نمی‌کرد که ایران می‌تواند در تحقیق و توسعه و در زمینه سانتریفیوژهای پیشرفته مسیر خود را ادامه دهد، حتی با اعمال تزریق uf6 در سانتریفیوژهای پیشرفته. اما همه امروز به این مساله اقرار و اعتراف دارند. امروز هیچ کس تردید ندارد که اجرای توافق با رفع تحریم‌های اقتصادی و مالی همراه خواهد بود. دو سال پیش کسی اذعان نمی کرد با یک توافق نهایی همه قطعنامه‌های ظالمانه شورای امنیت لغو می‌شود.

وی تاکید کرد‌: آنچه به دست آوردیم تا امروز یک پیروزی بزرگ برای ملت بزرگ ایران است و این پیروزی از آن ملت است.

روحانی همچنین بااشاره به این که باید ابعاد و عمق تحریم‌ها را از مدیریت تحریم‌ها تفکیک کرد، گفت: تحریم‌ها غیرقانونی، غیر انسانی و غیر اخلاقی است. این تحریم‌ها تحریم‌های کور و نه هدفمند است. اگر تحریم‌ها علیه صنعت هسته‌ای بود شاید تعبیرات غیر انسانی و غیر اخلاقی من کمی اغراق بود. اما این تحریم ها حتی خرید گندم و مواد غذایی را در بر می‌گرفت.

رئیس جمهور همچنین اظهار کرد: این تحریم‌ها برای جلوگیری از سرمایه‌گذاری در ایران حتی سرمایه‌گذاری برای ساخت سد بود؛ این تحریم‌ها برای جلوگیری از ساخت سدی بود که آب خوردن مردم یک شهر را تامین می‌کرد. این تحریم‌ها برای دارو بود. مخفی کردن ظلم ظالمان کار شایسته‌ای نیست اگر ظلم ظالم را بیان کردیم کار بدی کرده‌ایم؟

وی خاطرنشان کرد: ابعاد تحریم بسیار وسیع بود آب و نان مردم را فرا گرفت اما دولت به خوبی تحریم‌ها را مدیریت کرد و اگر تحریم‌ها ادامه یابد دولت باز هم آن را مدیریت می‌کند. دلیلش هم آن است که پرداخت مردم در بیمارستان‌ها از 27 درصد به 4 و نیم درصد رسیده، بیش از 9 میلیون نفر بیمه درمانی شده‌اند، ده میلیون نفر از حاشیه نشین‌های شهرهای بزرگ تحت پوشش خدمات درمانی قرار گرفته و 11 میلیون نفر هم تحت پوشش حمایت کالایی قرار گرفتند.این دولت بزرگترین سرمایه گذاری را برای منابع آبی کشور انجام داد. تا پایان عمر 4 ساله دولت 10 میلیارد دلار برای تامین آب اختصاص داده می‌شود.

رئیس جمهور همچنین گفت: دولت به خوبی تحریم‌ها را مدیریت می‌کند اما این بدان معنا نیست که ابعاد تحریم‌ها را ندانیم و ظلم ظالم را بیان نکنیم. باید کار خلاف قانون قدرت‌های بزرگ را توضیح دهیم. ملت ما از فشارها نمی‌ترسد و مسیر خود را ادامه می‌دهد.

به دنبال اجتهاد شخصی نباشیم

رئیس جمهور در ادامه نشست خبری خود با حضور خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مبنی بر اینکه تاکید جمهوری اسلامی ایران بر پذیرش توافق خوب است و در حال حاضر تا چه اندازه با این توافق خوب فاصله داریم و اینکه چقدر امکان تحقق آن وجود دارد توضیح داد: همه تلاش ما این است که به توافقی عزتمندانه با تامین حقوق ملت بزرگ ایران برسیم البته با توجه به همه خطوط قرمزی که تعریف شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه به نظر من چارچوب های کلی مورد توجه جمهوری اسلامی ایران امروز مورد قبول 1+5 است ، اظهار کرد: در جزئیات هنوز اختلاف نظرهای فراوان داریم که باید همه اختلاف نظر ها حل شود.

روحانی با تاکید بر اینکه ما در این مذاکرات کاملا جدی هستیم گفت: ما دنبال تلف کردن وقت و خریدن زمان به هیچ عنوان نیستیم و خود را محصور زمان نمی بینیم و البته عجله ای نداریم اما از هر فرصت و امکانی برای دستیابی به توافق استفاده می کنیم.

رئیس دولت یازدهم با تاکید بر اینکه خواست ملت ایران برای ما بسیار مهم است تصریح کرد:‌چارچوب هایی که از طرف نظام برای مذاکرات تعیین شده مورد توجه ماست و مذاکره کنندگان به طور جدی این مسیر را دنبال می‌کنند و اگر طرف مقابل ما هم همین چارچوب ها را رعایت کند و به حقوق ملت ایران و منافع ملی ما احترام بگذارد و دنبال زیاده خواهی نباشد. به نظر من توافق در دسترس است.

به گزارش خبرنگار ایسنا رئیس جمهور در پاسخ به خبرنگار روزنامه ابتکار در مورد لغو گسترده کنسرت ها در یک سال و به خصوص یک هفته گذشته و روند بازتاب آن تصریح کرد: ما در زمینه فرهنگی معتقدیم امور فرهنگی باید به اصحاب فرهنگ واگذار شود و فضا را باید به گونه ای ترسیم کنیم تا برای آنهایی که می خواهند از کالای فرهنگی استفاده کنند یا کسانی که می خواهند کالای فرهنگی تولید کنند، مهیا شوند.

روحانی با بیان اینکه از نظر ما مرجع، قانون است گفت: وقتی دستگاهی به عنوان مرجع قانونی برای دادن مجوز تعیین شده است دخالت دیگران در این امور شایسته نیست.

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه همه باید به قانون عمل کنیم و به دنبال اجتهاد شخصی نباشیم تصریح کرد: اگر اجتهاد را به عهده حوزه بگذاریم و همه در چارچوب قانون خود را ملتزم به قانون بدانیم و هر دستگاهی که باید مجوز صادر کند مجوزش مورد احترام باشد قانون به اجرا در می آید.

روحانی تاکید کرد: وقتی در چارچوب قانون به یک کنسرت مجوز داده می‌شود و مردم بلیط می خرند اینگونه دخالت ها نه تنها تضییع حقوق اصحاب فرهنگ است بلکه تضییع حقوق مردم است.

روحانی خاطر نشان کرد: امیدواریم همه احساس کنند که 24 خرداد ادامه دارد و همان مردمی که پای صندوق آمدند برای اجرای مسیری که انتخاب کردند در صحنه هستند و ما باید از این مشکلات عبور کنیم و با وحدت و انسجام و حضور مردم در صحنه از این مسائل بگذریم و دولت هم خود را ملتزم به رعایت حقوق مردم و اجرای قانون می‌داند.

روحانی تاکید کرد:از نظر ما وقتی مجوز قانونی صادر می‌شود لغو آن مجوز از طرف دستگاهی که قانونا حق ندارد آن را لغو کند کاملا نادرست است و در مواردی که قوه قضاییه وارد می‌شود باید توجیه قانونی برای ورود قوه قضاییه وجود داشته باشد.

اگر مسیر مذاکرات با چانه‌زنی طرف غربی پیش رود، مذاکرات طولانی‌تر می شود

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره چالش‌های پیش روی مذاکرات و اینکه چقدر زمان برای لغو تمامی تحریمات وجود دارد، گفت: اساس مذاکرات رو به پیش است گرچه در برخی مسائل هنوز اختلاف نظر وجود دارد. در زمینه تحریم، در اصل اینکه با اصل توافق همه تحریم‌های اقتصادی ملغی خواهد شد، تردیدی وجود ندارد اما درباره همزمانی با اقدامات ایران اختلاف نظرهایی وجود دارد که ما مصر به این همزمانی هستیم.

وی ادامه داد: اشکالی وجود دارد و آن این است که طرف مذاکره‌کننده ما در برخی موارد بعد از اینکه در یک جلسه به یک چارچوب تفاهمی می‌رسیم، در جلسه بعدی به چانه‌زنی بر می گردد که این مذاکرات را به عقب می اندازد و طولانی‌تر می‌کند.

روحانی گفت: اگر طرف مقابل ما به چارچوب هایی که پیش رو بوده متعهد بماند و نخواهد موارد جدیدی را وارد توافق کند، اختلاف نظرها می تواند حل و فصل شود. اما اگر مسیر بخواهد، مسیر چانه‌زنی‌ ها باشد، ممکن است مذاکرات را طولانی‌تر کند.

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره انتقاد علما از عملکرد فرهنگی دولت و تعبیر رئیس جمهور درباره نیروی انتظامی گفت: دولت تعبیر خاصی راجع به نیروی انتظامی ندارد. دولت معتقد است که همه دستگاه‌ها از جمله نیروی انتظامی باید در چارچوب قانون عمل کنند و من فکر نمی کنم در این مورد اختلاف نظری وجود داشته باشد.

وی افزود:‌ در سایر مسائل فرهنگی نیز دولت موظف به اجرای قانون است ضمن اینکه حقوق مردم هم باید حفظ شود.

روحانی با بیان اینکه در زمینه مسائل فرهنگی امام (ره) یک بن بست را باز کردند،‌ گفت:‌ در آغاز انقلاب خیلی‌ها می گفتند خانم‌ها نباید شعار بدهند چون اشکال دارد اما امام خمینی(ره) در پاریس موضع گیری صریحی نسبت به این امر داشتند.

رئیس جمهور با اشاره به نقش زنان در جامعه گفت: وقتی خانم ها می‌خواهند رای دهند همه خم می‌شویم و احترام می‌گذاریم و می‌گوییم فرصت برابر وجود دارد اما از انتخابات که می‌گذریم انگار رای و عقیده ما عوض می‌شود.

وی ادامه داد: خانم‌ها به دین و فرهنگشان،‌عفت، حجاب و چارچوب های قانونی معتقدند و به آن‌ها احترام می‌گذارند. ما نباید تصور کنیم که ما می خواهیم اسلام را پیاده کنیم و خدای نکرده خانم‌ها می‌خواهند بر عکس قوانین اسلام حرکتی داشته باشند.

رئیس جمهور گفت: خانم ها در همه راهپیمایی ها و مراسمها پیشتازند. ما باید حق نشاط و شادی در چارچوب موازین دینی را برای همه محترم بشناسیم. در این زمینه در کلیات اختلاف نظری وجود ندارد. ممکن است در مصادیق اختلافاتی وجود داشته باشد که باید آن‌ها را برطرف کنیم.

تحریم‌ها هیچ گاه موفق نبوده است

رییس جمهور در پاسخ به این پرسش که منظور شما از وابستگی آب خوردن مردم به رفع تحریم‌ها چیست؟ گفت: در گذشته و در یک دوره هشت ساله 720 میلیارد دلار صرف واردات به کشور شد و کشور کاملا متکی به بیرون بود و همین واردات هم علامت لازم برای تحریم‌ها را داد. اگر اقتصاد مقاومتی اجرا می‌شد و ما به خودمان متکی می‌شدیم و نه دلارهای نفتی این فشارها به کشور وارد نمی‌شد.

روحانی همچنین با اشاره به اینکه برنامه‌های دولت در شرایط تحریم‌ها وضع و اجرا شده است و در همین دوره تورم به 15 درصد رسید و رشد کشور هم مثبت شد خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در این دولت از نرخ منفی به مثبت رسید و در زمینه صنعت و کشاورزی نیز شاهد رشد بودیم. در زمینه معدن رشد 10.8 درصدی و در زمینه صنعت رشد بالای 15 درصد داشتیم. در کشاورزی نیز حرکت به پیش است. ما در یک سال گذشته در زمینه واردات محصولات کشاورزی بیش از 8 میلیارد دلار صرفه‌جویی کردیم و این یعنی تولید ما بالا رفته است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: تحریم‌ها هیچ گاه موفق نبوده و به اهداف خود نرسیده است، اما موثر بوده است ما باید بین موفقیت تحریم‌ها و موثر بودن آن‌ها فاصله بیاندازیم. تحریم‌ها می‌خواست ما را تسلیم کند اما موفق نشد ولی مشکلاتی برای ما درست کرد. البته مدیریت ناصحیح تاثیر بیشتری از تحریم‌ها برای ما داشت اما نباید بگوییم تحریم‌ها هم بی تاثیر بود. ما برای محیط زیست و آب به سرمایه گذاری بزرگ نیاز داریم. اما اگر بخواهیم سرمایه را وارد کنیم می‌توانیم در شرایط تحریم این کار را انجام دهیم؟ معنای آن این نیست که ما نمی توانیم زندگی کنیم اما ما دنبال پیشرفت و رقابت با دنیا هستیم. هیچ کشوری پشت درهای بسته به اقتصاد بزرگ دست نمی‌یابد.

روحانی تاکید کرد: ظلم بزرگ این است که می‌خواهند دروازه‌های ما را ببندند و اجازه صادرات و واردات را ندهند. ظلم تحریم‌ها باید برداشته شود.

رییس جمهور در پاسخ به این پرسش فایننشال تایمز درباره پیگیری وضعیت جیسیون رضاییان توسط رییس جمهور گفت: من به عنوان رییس جمهور ایران مجری قانون اساسی هستم و نسبت به حقوق شهروندی همه ایرانیان و کسانی که تابعیت غیرایرانی داشته اما در ایران زندگی می کنند حساس هستم. مواردی که به اطلاع من می رسد نسبت به حقوق افراد، من آن‌ها را پیگیری می کنم. موضوعی را که شما مطرح کردید از آنچه وظیفه دولت است مستثنی نیست.

روحانی همچنین در پاسخ به این پرسش که فاصله امضای قرارداد تا اجرای تعهدات چه قدر خواهد بود گفت: فاصله بین امضای قرارداد و اجرای قرارداد یک فاصله چند ماهه است و اکنون دارد درباره آن بحث می‌شود. اینکه گفته می‌شود رفع تحریم‌های بانکی یک سال زمان می‌برد اشتباه است. باید بلافاصله بعد از توافق قطعنامه‌ای در شورای امنیت صادر شده و توافق را در فصل 7 تایید کند و همه قطعنامه‌های قبلی را در زمینه مسائل هسته‌ای لغو کند.

رییس جمهور افزود: این اولین گام مهمی است که بعد از توافق برداشته می‌شود و شاید تضمین اجرای توافق هم باشد. بعد از آن درباره چگونگی لغو تحریم‌ها بحث می‌کنیم. ممکن است این مساله چند ماه طول بکشد تا همه تعهدات اجرا شود. به هر حال بین زمان اعلام توافق و اجرای توافق چند ماهی طول می کشد و ما در حال بحث درباره آن هستیم.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ایران پروتکل الحاقی را اجرا می‌کند گفت: پروتکل الحاقی مخصوص ایران نیست و 124 کشور آن را امضا کرده‌اند. بنابراین این پروتکل چیز بدی نیست زیرا کشورهای زیادی آن را اجرا کرده‌اند. تعهدات پروتکل دو طرفه است و هرچه در سایر کشورها اجرا شود در ایران هم اجرا می‌شود. در پروتکل الحاقی چیزی به عنوان کلمه بازرسی وجود ندارد. ما در سال 2004 و 2005 این پروتکل را داوطلبانه اجرا کردیم. همان زمان هم بحث‌های بی اساسی درباره بازرسی از مجلس شورای اسلامی، خانه علما و مساجد مطرح شد. الان هم حرف‌های بی اساس زده می‌شود.

روحانی با اشاره به اینکه ما اجازه نمی‌دهیم اسرار کشور به بهانه اجرای پروتکل الحاقی در دست دیگر ان قرار گیرد گفت: ما عضو کنوانسیون شیمیایی هم هستیم آن جا هم دسترسی‌هایی وجود دارد ولی ما اسرار کشور را حفظ کرده‌ایم. ما اجازه نمی‌دهیم اسرار فناوری های ما به دست دیگران بیافتد. ما پروتکل الحاقی را اجرا می کنیم و ثابت می کنیم اتهامات بی اساسی که در زمینه ساخت بمب اتم به ما نسبت داده شد بی اساس است.

وی تاکید کرد: آژانس هم از سال 2001 پادمان را در کشور ما اجرا می‌کند و تایید کرده هیچ چیزی را نیافته که به معنای انحراف ایران از مسیر صلح آمیز فعالیت‌های هسته‌ای باشد.

معنای کاهش نرخ رشد تورم ارزانی نیست

روحانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار جهان اقتصاد در مورد میزان تحقق اهداف سیاست های کلی اصل 44 و آمارهای اقتصادی اعلام شده از سوی دولت و تاثیر آن بر روی بورس و زندگی مردم گفت:‌ اجرای سیاست های اصل 44 بسیار مهم است و رهبری از آن با عنوان انقلاب اقتصادی یاد کردند.

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه متاسفانه در اجرای سیاست های کل اصل 44 دقت لازم نشده است، خاطر نشان کرد: در سفرهای استانی بسیاری از مسئولین استان متذکر می شدند که خیلی از واگذاری‌ها در چارچوب قانون نبوده است.

روحانی با اشاره به اینکه اساس سیاست‌های کلی اصل 44 این بود که مدیریت را در اقتصاد به بخش غیر دولتی بدهیم، تصریح کرد: متاسفانه نهادهایی که نمی شود گفت خصوصی هستند یا دولتی و معروف به خصولتی شده‌اند، در اصل 44 نگذاشته‌اند همه اهداف مورد نظر اجرا شود پس تلاش دولت این است که سیاست های کلی اصل 44 به خوبی اجرا شود و در چارچوب قانون تخلفی اتفاق نیفتد.

وی با بیان اینکه دولت در ارائه آمار از سوی بانک مرکزی و مرکز آمار دخالتی ندارد و عملکرد آن‌ها مستقل است، افزود:‌ دولت نه سفارشی به این مراکز می دهد و نه دخالتی در کار آن‌ها دارد بلکه بانک مرکزی و مرکز آمار طبق مقررات کارشان را انجام می‌دهند.

رئیس دولت یازدهم با بیان اینکه طبق قانون، آمار مرکز آمار معیار است، گفت: البته آمار بانک مرکزی هم مورد توجه بسیاری از صاحب‌نظران است.

روحانی با بیان اینکه وقتی گفته می‌شود نرخ رشد تورم کاهش یافته است یعنی ماشینی که با سرعت 40 کیلومتر در حرکت بوده است به سرعت 15 کیلومتر رسیده است و این به معنای ایستادن و یا دنده عقب گرفتن آن ماشین نیست،توضیح داد: معنای کاهش نرخ رشد تورم به مفهوم ارزانی نیست و البته در دنیا نیز تورم صفر نداریم و اگر هم باشد خوب نیست چون تورم باید معتدل باشد و ما حتما باید به یک تورم یک رقمی برسیم.

رئیس جمهور در رابطه با اثر حرکت های اقتصادی در بازار سرمایه و مشاهده سریع نتایج آن گفت: دولت دخالت مستقیم در بازار سرمایه ندارد بلکه بر بازار نظارت می‌کند و می خواهد که شفافیت وجود داشته باشد. بنابراین دولت از بازار سرمایه حمایت می‌کند اما به نتایج و آثار اقدامات در بازار سرمایه باید به صورت بلند مدت نگاه کنیم.

روحانی به بیان اینکه اساس بازار سرمایه به رونق اقتصادی وابسته است، خاطر نشان کرد: هر چه رونق اقتصادی ایجاد کنیم بازار سرمایه دارای رونق خواهد بود و در بلند مدت مسیر بازار سرمایه را مثبت می‌بینم. پس امید است در مسیر رونق بتوانیم امسال حرکت‌هایی که مورد انتظار مردم است ایجاد کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه امسال سال سختی برای‌مان خواهد بود،گفت:‌ درآمدهای نفتی کاهش داشته است بنابراین مقداری سختی داریم اما در عین حال مسیر را ان‌شاء‌ الله ادامه خواهیم داد.

شورای عالی امنیت ملی کسی را ممنوع التصویر یا ممنوع الخبر نکرده است

روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا دولت قوانینی از جمله هدفمندی یارانه ها ، بهبود فضای کسب و کار و آزاد سازی سهام عدالت را اجرا نکرده است ،‌گفت: وظیفه دولت اجرای قانون است منتهی مردم توجه دارند که برخی قوانین در چارچوب امکانات و درآمدها است. البته در برخی موارد مانند قانون بهبود محیط کسب و کار ، دولت آن را اجرایی کرده است . یکی از افتخارات این دولت بهبود رتبه از لحاظ کسب و کار است به طوری که از رتبه 152 از لحاظ کسب و کار به رتبه 130 رسیدیم و 22 رتبه به سمت مثبت حرکت کردیم.

وی درباره آزادسازی سهام عدالت نیز تصریح کرد: دولت به دنبال تهیه لایحه در این زمینه است البته یک سری هماهنگی ها قبل از تقدیم لایحه نیاز است.

رئیس جمهور با بیان اینکه اساس کار دولت اجرای قوانین است گفت: ما حتی قوانینی مانند قانون خدمات رسانی به ایثارگران که سال‌ها مانده بود را اجرا کردیم و در سال گذشته 1700 میلیاردتومان برای اجرای آن هزینه کردیم.

خبرنگاری با اشاره به اقدامات گروه‌های افراطی در زمینه اخلال در سخنرانی رئیس جمهور و یادگار امام (ره) ، لغو کنسرت ها پرسید دولتی که هنوز نتوانسته برای اخلال در سخنرانی ها و تجمعات غیر قانونی تدبیری بیاندیشد برای برگزاری انتخابات چه تدبیری خواهد داشت؟ روحانی یادآور شد:‌ ما در حوزه سیاسی و اجتماعی یک سری مسائل داریم که برخی از آن‌ها یک روزه و یک شبه حل و فصل نمی شود. ما باید شرایط امروز را نسبت به دو سال پیش در نظربگیریم و ببینیم روند رو به جلو، معکوس یا متوقف بوده است؟

وی با بیان اینکه ما سعی کردیم که شرایط نامناسب را به شرایط قانونی برگردانیم گفت:‌ ما نمی توانیم بگوییم تغییری حاصل نشده است. شما 16 آذر این دو سال را با 16 آذر قبل از این دولت را مقایسه کنید. خانه احزاب فعال تر شده است و این طور نیست که هیچ اتفاقی نیفتاده باشد اما نباید انتظار داشته باشیم همه مشکلات تمام شود.

روحانی درباره اقدامات گروه های افراطی واخلال در سخنرانی ها تصریح کرد: ما اولا باید این افرادرا نصیحت و جذب کنیم و به آن‌ها بگوییم هدف 24 خرداد 92 این بود که مردم آمدند و گفتند افراط و تفریط نباید باشد و در همه کارها قانون ملاک باشد.

وی ادامه داد: ما باید کمک کنیم و بدانیم دولت هیچ کاری را بدون حضور و حمایت مردم نمی تواند انجام دهد ومردم همانطور که پای صندوق های رای آمدند همچنان باید به د ولت کمک کنند تا این معضلات برطرف شوند.

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شورای عالی امنیت ملی درباره ممنوع التصویری کسی که هشت سال سابقه ریاست جمهوری دارد مصوبه ای داشته است ، گفت:‌ این که شورای عالی امنیت ملی کسی را ممنوع التصویر یا ممنوع الخبر کرده کاملا دروغ است. شورای امنیت ملی هیچ مصوبه ای در این زمینه ندارد و اگر کسی هم این را به شورای امنیت ملی انتساب داده خلاف کرده و باید طبق قانون مورد مجازات قرار گیرد.

برای تحقق برخی اهداف،کل حاکمیت باید دست به دست هم دهند

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا، رییس جمهور در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر مبنی بر اینکه پس از گذر دو سال از شروع فعالیت دولت یازدهم به نظر شما دو وعده‌ای که کاملا از سوی دولت محقق شده است و دو وعده‌ای که کمتر محقق شده چیست، گفت: این را باید شما بگویید اما تلاش‌مان‌ این بوده است که همه وعده‌هایی را که داده‌ایم عملیاتی کنیم.

رییس دولت یازدهم با تاکید بر اینکه در زمینه اقتصادی وعده دادیم شرایط را آرام کنیم و مردم از مشکلات اقتصادی فاصله بگیرند، اظهار کرد: به نظر من دولت طی دو سال گذشته تلاش خود را در این زمینه انجام داده است و دلیل آن آمارهایی است که وجود دارد و همچنین آرامش و ثباتی است که امروز در بازار می‌بینیم.

روحانی با بیان اینکه در سیاست خارجی وعده دولت تعامل سازنده با دنیا بود که به آن عمل کردیم، تصریح کرد: ما دنبال تعامل سازنده با دنیا هستیم البته باید حافظه میان‌مدت‌مان را درست کنیم و یادمان نرود که دو سال پیش چه خبر بوده است.

وی در ادامه اظهار کرد: امروز شاهد حضور هیات‌ها و جمع‌های سرمایه‌گذاری از کشورهای اروپایی‌،‌شرقی و غربی هستیم و روابط‌مان با دنیا و همچنین بسیاری از کشورهای همسایه، به غیر از یکی دو همسایه که تغییر مثبتی که در روابط‌مان نداشته‌ایم، بسیار گسترده و مثبت بوده است.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: دولت تلاش دارد تا به بقیه وعده‌هایش نیز عمل کند و معتقدیم در مورد مسائل سیاسی و فرهنگی نیز شرایط با 22 ماه پیش خیلی فرق می‌کند اما طبیعی است که به همه اهداف‌مان نرسیده‌ایم و حتی ممکن است در پایان 4 سال هم صددرصد اهداف‌مان محقق نشود.

روحانی خاطرنشان کرد: به مردم می‌گویم که دولت همواره در حال تلاش برای تحقق وعده‌هایش است تا آنچه را که وعده داده‌ایم محقق کنیم و این را وظیفه خود می‌دانیم.

رییس دولت یازدهم اظهار کرد: البته باید بدانیم برای تحقق برخی اهداف و امور کل حاکمیت باید دست به دست هم دهند چون دولت به تنهایی قادر نیست یعنی باید مجلس، قوه قضاییه و دولت همه با هم باشند و البته در برخی موارد نیز غیر از قوای سه گانه همه جامعه باید با یکدیگر همراهی کنند و من معتقدم دولت به سهم خود تلاش‌های لازم را انجام داده است. در برخی زمینه‌ها موفقیتش بالا بوده و در برخی موارد موفقیت کمتری داشته اما تلاش ما این است که همه وعده‌هایمان را محقق کنیم.

بازار به ثبات و آرامش رسیده است

رییس جمهور در پاسخ به پرسش خبرنگار روسیه الیوم درباره سیاست ایران برای مقابله با داعش در عراق گفت: سیاست جمهوری اسلامی ایران نسبت به مسائل منطقه‌ای تغییری نکرده، تعهد ما این است که برای حفظ امنیت و ثبات منطقه به کشورهای همسایه کمک کرده و اگر آن ها درخواست کمکی دارند به یاری آن‌ها برویم مخصوصا در مقابله با تروریسم، زیرا مقابله با تروریسم را وظیفه مهم خود و سایر کشورها می‌دانیم.

روحانی با اشاره به اینکه ما شرایط منطقه را پیش‌بینی می‌کنیم و دو سال پیش ایده جهان عاری از خشونت و افراطی گری را پیشنهاد کردیم گفت: در مقام تصویب قطعنامه جواب مثبتی در مجمع عمومی سازمان ملل به این طرح داده شد اما در عمل آن طور که باید سازمان‌های بین المللی برای برقراری امنیت تلاش می‌کردند، عمل نکردند.

رییس جمهور تاکید کرد:‌ما در عراق و سوریه پایگاه نظامی نداشته و فقط فعالیت مستشاری داریم. هدف اصلی هم مقابله با تروریسم است. البته در سوریه می خواهیم مشارکت مردم و دموکراسی بیش از پیش اجرا شود.

به گزارش ایسنا در ادامه خبرنگار روزنامه آفتاب یزد دلیل اینکه رییس جمهور کمتر در مورد سیاست‌های دولت به مردم گزارش می‌دهد را پرسید که رییس جمهور گفت: اصل این اشکال وارد است من باید بیشتر با رسانه‌ها و مردم در ارتباط باشم زیرا مردم باید همه حرکت‌های دولت را بدانند و قضاوت نهایی با آنهاست. من واژه افزایش قیمت بنزین را نمی‌پسندم زیرا ما قیمت بنزین را طبق قانون مجلس تک نرخی کردیم و باید ما طبق قانون مجلس قیمت حامل‌های انرژی را به فوب خلیج فارس نزدیک می‌کردیم که هنوز فاصله زیادی وجود دارد اما ما مواردی را که تورم زا بود را مراعات کرده و نفت سفید، گاز و گازوئیل را به مقدار کمی افزایش قیمت دادیم.

وی با تشکر از مردم به خاطر اینکه تحت تاثیر برخی رسانه‌های داخلی و برخی رسانه‌های خارجی در رابطه با افزایش قیمت بنزین قرار نگرفتند گفت: ما مجری قانون هستیم و باید آن اجرا کنیم. ما امسال 10 هزار میلیارد تومان کسری داریم و تک نرخی شدن بنزین فقط 3 هزار میلیارد تومان را جبران می‌کند . ما متعهد ماندیم که پرداخت یارانه‌ها را ادامه دهیم.مجلس هم ما را موظف کرده است که یارانه پردرآمدها را حذف کنیم اما من در این زمینه وسواس زیادی دارم که یارانه کسی اشتباها حذف نشود. به وزیر کار هم دستور دادم یارانه کسی را قطع کند که مطمئن باشد نیاز به یارانه ندارد. به هر حال افزایش قیمت بنزین و حذف یارانه پردرآمدها هر دو از مصوبات مجلس بوده و ما باید آن‌ها را اجرا کنیم.

روحانی در پاسخ به پرسش روزنامه قدس درباره نسبت آمارهای رسمی و قدرت خرید مردم گفت: ما قیمت اجناس را روزانه می‌گیریم و من هفته‌ای یکی دو بار این قیمت ها را می بینم اکنون باز هم می گویم معیار جیب مردم است. اکنون بازار به ثبات و آرامش رسیده و نوسان قیمت‌ها دیده نمی‌شود. البته تورم 15 درصد است یعنی قیمت‌ها 15 درصد افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه تلاش دولت این است که زندگی مردم بهتر شود گفت: ما 10 میلیارد دلار در زمینه درآمدهای نفتی کسری داریم و به همین دلیل بحث خروج از رکود را مطرح کرده و لایحه آن را به مجلس داده و مجلس هم آن را تصویب کرده است. ما همچنین آیین نامه ‌های صرفه جویی در هزینه ها را تصویب کرده‌ایم. با وجود همه کسری‌ها در سال گذشته 32 هزار میلیارد تومان هزینه عمرانی پرداخت کردیم که در سال 91 این رقم بین 12 تا 13 هزار میلیارد تومان بوده است.

رییس جمهور افزود: ما در زمینه بهبود زندگی و رفاه مردم تلاش می کنیم. اکنون نیز حضور مردم در زمینه اقتصادی نسبت به گذشته بیشتر شده و در طول 22 ماه گذشته هشت هزار واحد صنعتی نیمه تمام تکمیل شده است. اما ما یک مشکل بزرگ یعنی اشتغال داریم ما تا رونق اقتصادی ایجاد نکنیم، اشتغال ایجاد نمی‌شود دغدغه اصلی ما ایجاد اشتغال است. البته 550 هزار شغل ایجاد شده است اما در مقابل شغلهایی هم از بین رفته است. هدف بزرگ ما ایجاد اشتغال برای جوانان است.

در این توافق وقتی به قدم‌های آخر می‌رسیم کار بسیار سخت می‌شود

رئیس جمهور در تکمیل پاسخ خود نسبت به سوالی درباره برخورد آمریکا برای مبارزه با داعش، گفت:آمریکایی ها در این یک سال که گروهک های تروریستی حمله به موصل را آغاز کردند انجام طرح هایی از جمله ائتلاف مبارزه با داعش را ادعا کردند. واقعیت این است که ادعاها تاکنون ادعاهای توخالی بوده است و در عراق آنچه تاکنون جلوی تروریست را گرفته ملت و ارتش عراق بوده است و ایران هم به سهم خود در این زمینه کمک کرده است.

وی ادامه داد: ما اثری از کشورهایی که ائتلاف درست کردند و ادعای ایجاد پایگاه را دارند، نمی‌بینیم. کشورهای منطقه از جمله عراق،سوریه و یمن باید روی پای خود بایستند و ما هم هر کمکی که باید انجام دهیم، انجام خواهیم داد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اجلاس پاریس و کشورهای گروه 7 و در راستای تعهدات بین‌المللی نقش ایران در مبارزه با داعش بیشتر خواهد شد و آیا شاهد پایان داعش خواهیم بود،‌گفت: جمهوری اسلامی ایران در چارچوب مقررات بین‌المللی برای کمک به عراق بیش از گذشته آماده کمک است و این کمک می تواند سیاسی،‌اقتصادی و حتی نظامی در قالب مستشاری و یا نیازمندی برای تسلیحاتشان باشد.

روحانی ادامه داد: ایران و عراق دو کشوری هستند که از لحاظ تاریخی، فرهنگی و مذهبی قرن‌ها در کنار هم بودند و ما وظیفه خود می‌دانیم در برابر تروریسم از عراق حمایت کنیم. ما حتما معتقدیم گروه‌های تروریستی در نهایت شکست می خورند اما در عین حال آن‌ها برای مردم و تمدن در منطقه دردسر آفرین هستند. لذا همه باید برای نابودی آن‌ها تلاش کنیم چرا که موضوع تروریسم می‌تواند یک معضل برای کل منطقه و جهان باشد.

خبرنگاری با اشاره به اظهارنظر وزیر امور خارجه روسیه مبنی بر اینکه نگارش متن توافق نهایی با کندی نگران کننده پیش می‌رود، از روحانی پرسید آیا دلواپس نیستید که بعد از توافق افرادی در آمریکا و ایران اجرای توافق را در دست‌انداز بیندازند؟ رئیس جمهور گفت:‌ ما نه علام الغیوبیم که از آینده خبر داشته باشیم و نه قدرت مطلقه هستیم که بتوانیم همه مشکلات عالم و از جمله ایران و آمریکا را حل و فصل کنیم اما ما سابقه توافق ژنو را داریم. این توافق را در زمان کوتاه‌تری دو طرف اجرا کردیم و کسانی هم بودند که می خواستند آن را بهم بزنند.

وی ادامه داد: برخی کشورها فکر می‌کنند اگر این توافق شکل بگیرد قدرت ایران در منطقه بیشتر می‌شود که البته اشتباه می‌کنند. ما نمی خواهیم به کسی در منطقه تجاوز کنیم. این مشکلی است که ممکن است که پیش روی ما قرار بگیرد ولی اگر توافق انجام بگیرد همه دولت‌های امضاکننده به ویژه بعد از مهر تائید در سازمان ملل نسبت به آن متعهد هستند.

رئیس جمهور گفت: همیشه برای اجرای اهداف ممکن است مشکلاتی پیش بیاید. آنهایی که می خواهند توافق را بهم بزنند اگر آثار خوب آن را ببینند در تصمیم خود تجدید نظر می‌کنند.

رییس‌جمهور در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا نگران تخریب دولت پس از توافق نهایی نیستید،گفت: اولا در این توافق وقتی به قدم های آخر می رسیم کار بسیار سخت می‌شود. همین جمله ای که به نقل از مقامات یکی از کشورها گفته شد مبنی بر اینکه حرکت برای نگارش متن نهایی توافق کند شده مقداری طبیعی و مقداری هم غیرطبیعی است. ما باید تحمل کنیم و همه تلاشمان را برای رسیدن به هدف نهایی بکار بگیریم.

رئیس جمهور با بیان اینکه معیار خواست ملت ما است، افزود: ملت خواهان این است که یک توافق عزتمندانه حاصل شود بنابراین این راه را باید با همه توان ادامه دهیم.

وی افزود: اینکه عده ای تحت عنوان نقد دنبال تخریب هستند،‌وجود دارد اولا مردم باید قضاوت کنند که عده‌ای با لباس نقد به تخریب نپردازند. نقد باید مشفقانه و برای اصلاح باشد اما تخریب با دروغ،‌تهمت، حرف های ناصحیح و ادبیاتی که با اخلاق و دین ما سازگار نیست همراه است.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما باید تخریب کنندگان را به نقد دعوت کنیم، گفت: عکس العمل ما بهترین راه است مردم اگر در برابر تخریب عکس العمل درست انجام دهند تخریب گران مسیر خود را ادامه نخواهند داد.

وی گفت: تشویش اذهان عمومی کار نادرستی است ضمن اینکه نقد مشفقانه کار خوبی است. اینکه ما خودمان را بی نقص می دانیم حرف نادرستی است زیرا این دولت معصوم نیست و اشتباهاتی دارد اما اینکه گفته شود ما کار استبدادی انجام می دهیم نیز نادرست است.

تغییر جغرافیایی سیاسی منطقه به ضرر همه است

رییس جمهور درباره موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال طرح تجزیه کشورهای منطقه گفت: تغییر جغرافیایی سیاسی منطقه به ضرر همه است. ما باید از وحدت و انسجام کشورهای منطقه حفاظت کنیم، زیرا هر تجزیه مساوی است با ادامه درگیری‌ها و جنگ های داخلی جدید. باید با کشورهای منطقه گفت‌وگو کنیم و افکار مان را به هم نزدیک کنیم. همچنین باید سازمان‌های بین المللی فعال شوند.

روحانی با اشاره به اینکه باید قدرت حکومت‌های مرکزی را افزایش داد گفت: برخی مجامع در آمریکا بحث تجزیه عراق را مطرح کردند. برخی قدرت‌های بزرگ برای منافع خود دنبال تجزیه کشورهای منطقه هستند اما جمهوری اسلامی ایران همه توان خود را برای جلوگیری از تجزیه کشورهای منطقه به کار گرفته است.

وی در پاسخ به پرسش خبرگزاری برنا درباره چگونگی حل مشکل مسکن جوانان گفت:‌در گذشته در زمینه مسکن اقداماتی انجام شد که مشکلات آن برای دولت باقی ماند، مسکن مهر در حالی به این دولت رسید که آن‌ها ناقص بودند و دولت 425 هزار مسکن مهر را تکمیل کرد و ناچار است آن را ادامه دهد. مسکن مهر در مناطقی ساخته شد که بعضا موقعیت مناسبی نداشتند و مشکل آب، برق، گاز، فاضلاب،‌مدرسه و کلانتری داشتند. مردم در این مسکن‌ها نمی‌توانستند آرامش داشته باشند.

رییس جمهور همچنین ادامه داد:‌طرحی هم برای مسکن اعلام شد که اجرای آن شاید یک سال زمان ببرد. بودجه‌ای هم در وزارت ورزش در نظر گرفتیم که بیش از 300 میلیارد تومان هزینه آن است. تامین مسکن یکی از اهداف این دولت است. البته طرح‌های دیگری هم مدنظر است که آن را اواخر امسال یا اوایل سال بعد اعلام می‌کنیم.

به گزارش ایسنا حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در بخش پایانی گفت‌وگوی خود با رسانه‌ها با تشکر از اصحاب رسانه اظهار کرد: من بسیاری از آمار و ارقام را در این گفت‌وگو اعلام نکردم چون سالگرد دولت نزدیک است و ما در پایان مرداد یا اوایل شهریور مصاحبه‌ دیگری خواهیم داشت و در آنجا من و همکارانم درباره فعالیت‌های دولت در دو سال گذشته گزارشی ارائه خواهیم داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۸:۱۳

شوراي امنيت ملي کسي را ممنوع التصوير نکرده

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۲۲:۰۵

دورود بر خاتمي سلام بر روحاني زنده باشي خبرگزاري ايسنا

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۲۲:۲۱

روحاني تنها نيست

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۲۲:۲۸

بله بايد رییس دولت اصلاحات عزيز به رسانه ها بر گردند. اميدواريم که اجرايي بشود.

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۲۲:۳۳

بايد با لغو کنندگان کنسرت برخورد جدي شود

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۲۳:۲۵

شوراي امنيت ملي کسي را ممنوع التصوير نکرده ؟!!! شوراي امنيت ملي کسي را حصر نکرده؟!!!

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۴ ۰۰:۳۳

قوه قضائيه درکنسرتها نبايد دخالت کند.

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۴ ۰۷:۴۵

روحاني دوستت داريم ...