• شنبه / ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 94032312646
  • خبرنگار : 71282

قرارداد موقت کارگران یک‌ساله شد

قرارداد موقت کارگران یک‌ساله شد

با ابلاغ دستورالعمل شماره ۴۰ روابط کار به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سراسر کشور، امضای قرارداد کار با ماهیت دائم کمتر از یکسال ممنوع شد.

با ابلاغ دستورالعمل شماره ۴۰ روابط کار به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سراسر کشور، امضای قرارداد کار با ماهیت دائم کمتر از یکسال ممنوع شد.

هادی ابوی - دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران - در این باره به خبرنگار ایسنا، گفت: موضوع قراردادهای موقت کار یکی از دغدغه‌های مهم کارگران در طول سالهای اخیر بود که خوشبختانه به ابلاغ بخشنامه شماره 40 معاونت روابط کار این دغدغه تا حد زیادی برطرف شد.

وی افزود: به موجب این دستورالعمل در کارگاههایی که ماهیت کار دائم و مستمر است قرارداد کارگران باید یکساله بسته شود و کمتر از آن ممنوع است.

ابوی ادامه داد: این بخشنامه در مورد کارگاه‌هایی است که کارگران را با قراردادهای کوتاه مدت 20 روزه و یک ماهه و سه ماهه به کار می‌گیرند و با توجه به ابلاغ قانونی وزارت کار، کارفرمایان مکلف به اجرای بخشنامه هستند.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور با تاکید بر اینکه بستن قرارداد موقت در مورد کارهای دارای جنبه مستمر و دائم خلاف قانون است، تصریح کرد: بخشنامه شماره 40 روابط کار، اداری است و از سوی وزارت کار ابلاغ شده است و ما نه در شورای عالی کار و نه در شورای سه جانبه آن را مطرح نکرده‌ایم بلکه دستورالعمل ابلاغی وزارت کار است که باید اجرایی شود و اگر کارفرمایان کارگاههای مذکور بخواهند از مسوولیت قانونی خود در این زمینه شانه خالی کنند خلاف قانون عمل کرده‌اند.

این فعال کارگری در عین حال امضای قراردادهای بلند مدت و یکساله را در امنیت شغلی کارگران موثر خواند و گفت: با توجه به شرایط کنونی و رکود اقتصادی، اگر کارفرمایان قرارداد یکساله با نیروهای کار خود ببندند به مراتب بهتر است چرا که هم در تامین امنیت شغلی آنها موثر است و هم بهره‌وری کارگاهها را افزایش می‌دهد.

وی درباره زمان ابلاغ بخشنامه و اعمال آن از سوی کارفرمایان نیز گفت: ابلاغ بخشنامه به لحاظ زمانی خوب است چون بسیاری از قراردادهای کوتاه مدت یکماهه و سه ماهه اکنون به پایان رسیده و طبعا کارفرمایان موظفند بر اساس بخشنامه عمل کنند و قراردادهای جدید را با نیروهای خود یکساله ببندند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۰:۴۹

بسيار ممنون و متشکريم . ديگر کارفرمايان نمي‌توانند بدون قرارا داد و بيمه کارگران را استثمار کنند . چه معني دارد براي يکسال کار 6 بار قراراد دوماهه بستيم.

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۲:۰۱

سلام فکر خوبي بود ولي کاش اين بخشنامه از اول سال قابل اجرا مي بود تا بعضي از پرسنل ما اخراج نمي شدند .

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۴:۰۲

وقتي کارفرما کار نداره بايد چيکار کنه. وقتي شرکتها و کارگاهها تعطيل شدند نتيجه اين قوانين روشن ميشه.

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۷:۲۷

خواهشمنم به کارفرمايان محترم بگوييدکه کارگان دايمي خود را بيمه نماييد تاحق بازنشستگي انها ضايع نگردد

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۳ ۱۹:۰۹

کارفرمايان مثل کشاورزاني هستند که در چند سال متوالي در توليد خود شکست خورده ،رو به تحصيل کرده ها(تجربي و اکادميک) مي آورند و بعد از دست يابي به اطلاعات به قول خودشان کامل اين افراد را اخراج مينمايند. کارفرمايان با اين مضمون که بتوانند از پتانسيل موجود در اين دانشگاه رفنه هاو تجربه ديده ها(کارگران) استفاده کنند ريسک پذير نيستن و ترس از، از بين رفتن سرمايه خود هستند و با اين قرار دادهاي کوتاه مدت کمک بزرگي به اين افراد براي چپاول و سوءاستفاده از اين نيروي جوان و فعال فکري کرده اند. قرارداد يک ساله کمکي به خود کارفرما مي باشد تا بتواند از فکر درست در جهت رشد اقتصادي خود در امر توليد و فروش استفاده کرده و برگشت سرمايه به اضافه ي سود را در بر داشته باشند.کارگران شريف اين مرز و بوم احترام زيادي براي کارفرماي خود قائل هستند اما چه فايده از اين افراد نابخرد در امر توليد که يک شبه ره صد ساله را پيموده اند و نگاه خود را براي برنامه ريزي دراز مدت نگذاشته و فقط به همين روز خود بسنده مي کنند.

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۵ ۰۹:۰۷

براي اين کار قانون لازم است. با بخشنامه نميشود قانون را محدود يا گسترده تر کرد. ماده 7 قانون کار که در بخشنامه به آن اشاره شده اجازه صدور چنين بخشنامه اي را به وزارت کار (چه رسد به اداره روابط کار) نداده است. اينها نمايش حمايت از کارگر هست نه حمايت واقعي. مثل قانون 9 ماه مرخصي بارداري که موجب اخراج کارگران زن شد.

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۲۵ ۱۱:۱۸

سلام حميد راست ميگه. همين الان تو کارخونه ما کارفرما ميگه زنگ زديم از اداره کار پرسيديم و اداره کار گفته اين بخشنامه اجرایي نميشه آخه يعني چي ؟ اگر بايد اجرا کنند پس مجبور کنيد اجرا کنند . مگه کارگر زحمتکش مسخره شما و کارفرماست که هر کدومتون هر چي مي خواين مي گين ؟ تکليف مردم رو روشن کنيد .

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۰۹:۱۰

ديدين گفتم اينا مردم رو به مسخره گرفتند متاسفانه .واقعا متاسفم که هر روز يه قانون در ميارن و روز بعد اون قانون را لغو مي کنند . متاسفم .

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۱:۰۱

سلام اگراجرايي شوددرجهت آرامش خاطرکارگران موثرخواهدشد.