• سه‌شنبه / ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94031910529
  • منبع : مطبوعات

ساخت کرم ترمیم کننده زخم‌ پوستی بیماران دیابتی

ساخت کرم ترمیم کننده زخم‌ پوستی بیماران دیابتی

محققان با استفاده از نانوذرات طلای حاوی پوششی از RNA، موفق به ساخت کرمی شدند که می‌تواند زخم‌های مزمن بیماران دیابتی را ترمیم کند. نتایج اولیه روی موش‌های آزمایشگاهی موفقیت آمیز بوده است.

محققان با استفاده از نانوذرات طلای حاوی پوششی از RNA، موفق به ساخت کرمی شدند که می‌تواند زخم‌های مزمن بیماران دیابتی را ترمیم کند. نتایج اولیه روی موش‌های آزمایشگاهی موفقیت آمیز بوده است.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، پژوهشگران دانشگاه نورث‌وسترن موفق به ساخت کرمی شدند که قادر است زخم‌های پوستی بیماران دیابتی را درمان کند زخم‌های دردناکی که معمولاً روی پاهای این بیماران ایجاد می‌شود. این گروه تحقیقاتی در این فناوری از ژن‌درمانی استفاده کرده و در نهایت کرم ساخته شده را روی حیوانات مورد استفاده قرار دادند. آن‌ها از نانوساختارهای کروی RNA موسوم به SNAs که نوعی مرطوب‌کننده است برای خاموش کردن ژن مربوط به ترمیم زخم استفاده کردند.

دیابت نوع 2 هزینه زیادی برای دولت آمریکا دارد که این هزینه در حال افزایش است. یک پنجم از جمعیت 27 میلیون نفری بیماران دیابتی در این کشور از زخم‌های پوستی مزمن رنج می‌برند. پالر، از محققان این پروژه، می‌گوید: «یافتن راهی مؤثر برای ترمیم زخم‌های دیابتی کار بسیار جالب توجهی است. نتایج این پروژه نشان داد که استفاده از SNAs می‌تواند روش درمانی مناسبی برای این زخم‌ها باشد.

پیش از این پالر و همکارانش نشان داده بودند که از بین بردن آنزیمی موسوم به GM3 سینتاز موجب افزایش فاکتور رشد در زخم‌ها و در نهایت ترمیم آن‌ها می‌شود. آن‌ها روی طراحی SNAs متمرکز شدند که می‌تواند ژن تولیدکننده این آنزیم را هدف قرار دهد.

این گروه تحقیقاتی SNAs طراحی شده را روی زخم‌های موش مبتلا به دیابت قرار دادند که در نهایت شاهد ترمیم زخم‌های موش، بعد از چهار روز بودند. این در حالی است که در موش‌هایی که از این دارو استفاده نکرده بودند ترمیم زخم 18 روز به طول انجامید.

محققان نشان دادند که SNAs برای بدن انسان غیرسمی بوده و می‌توان از آن برای درمان استفاده کرد. هر SNA یک هسته نانوذره‌ای از جنس طلا دارد که تنها 13 نانومتر قطر داشته و از 40 رشته RNA پوشیده شده است. این رشته‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بتوانند ژن GM3 سینتاز را خاموش کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha