• یکشنبه / ۱۷ خرداد ۱۳۹۴ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 94031709100
  • خبرنگار : 71402

برگزاری انتخابات پارلمانی ترکیه

برگزاری انتخابات پارلمانی ترکیه

انتخابات پارلمانی ترکیه ساعت 8 صبح به وقت محلی (30 : 9 به وقت تهران) آغاز شد و نزدیک به 54 میلیون واجد شرایط رای دادن می‌توانند به پای صندوق‌های رای روند تا از میان نامزدهای حزب حاکم، اپوزیسیون و نامزدهای مستقل 550 قانونگذار را انتخاب کنند.

انتخابات پارلمانی ترکیه ساعت 8 صبح به وقت محلی (30 : 9 به وقت تهران) آغاز شد و نزدیک به 54 میلیون واجد شرایط رای دادن می‌توانند به پای صندوق‌های رای روند تا از میان نامزدهای حزب حاکم، اپوزیسیون و نامزدهای مستقل 550 قانونگذار را انتخاب کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، بیست و پنجمین انتخابات پارلمانی ترکیه برای حزب حاکم "عدالت و توسعه" (AKP) متعلق به احمد داوود اوغلو، نخست وزیر این کشور از اهمیت خاصی برخوردار است چرا که آنها در تلاش برای تغییر قانون اساسی هستند.

در این انتخابات برای اولین بار حزب حامی کردها موسوم به حزب دموکراتیک مردم (خلق) (HDP) در لیست حزبی و نه نامزد مستقل، در انتخابات شرکت کرده و چنانچه بتواند 10 درصد لازم برای ورود به پارلمان را کسب کند می‌تواند 50 تا 60 کرسی به دست آورده و از مجموع کرسی‌های حزب حاکم بکاهد.

انتخابات از ساعت 8 صبح به وقت محلی آغاز شده و تا 5 عصر ادامه خواهد داشت. 7 / 53 میلیون شهروند ترکیه واجد شرایط رای دادن در 85 حوزه انتخابیه در 81 استان هستند. 20 حزب در این انتخابات با یکدیگر رقابت می‌کنند که از جمله شامل حزب حاکم عدالت و توسعه، حزب اپوزیسیون مردم جمهوری خواه (CHP)، حزب جنبش ناسیونالیست (MHP)، حزب چپگرای دموکراتیک مردم (خلق) و 165 نامزد مستقل از سراسر ترکیه می‌شوند.

400 هزار نیروی امنیتی مسئولیت برقراری نظم در جریان این انتخابات را بر عهده دارند و اتباع ترکیه‌ای که در خارج از این کشور زندگی می‌کنند، بین هشتم تا 31 مه در انتخابات شرکت کردند.

حزب حاکم عدالت و توسعه ترکیه که بیش از یک دهه است (13 سال) قدرت را در دست دارد، باز هم برای تصدی سکان هدایت این کشور به صورت دولت تک حزبی تلاش می‌کند و تدوین قانون اساسی جدید را برای پس از انتخابات در دستور کار ملی قرار داده است.

احتمالا طرح "سیستم ریاست جمهوری" پس از انتخابات امروز به جای "دموکراسی پارلمانی" ترکیه معرفی خواهد شد. اجرای این برنامه‌ نیازمند کسب اکثریت پارلمانی است. حزب عدالت و توسعه دست کم به 330 کرسی نیاز دارد تا بتواند طرح سیستم ریاست جمهوری و یا رفراندوم بر سر قانون اساسی جدید را معرفی کند. این حزب هم اکنون 312 کرسی در اختیار دارد و در جریان انتخابات پیشین در سال 2011 توانست 49 درصد از آراء را به دست آورد.

با کسب اکثریت ۳۶۷ کرسی - دو سوم پارلمان - عدالت و توسعه قادر خواهد بود بدون نیاز به برگزاری همه‌پرسی، تغییرات مورد نظرش را در مجلس تصویب کند.

مساله سیستم ریاست جمهوری طی ماه‌های اخیر به موضوعی داغ در ترکیه تبدیل شده است. اصلاح قانون اساسی و یا قانون اساسی جدید برای اجرای سیستم ریاست جمهوری لازم خواهد بود. قانون اساسی کنونی دو سال پس از روی کار آمدن ارتش در جریان کودتای 1980 تدوین شد و از آن زمان تاکنون با اصلاحات فراوانی رو‌به‌رو بوده است.

انجام نظرسنجی‌های انتخاباتی در 10 روز آخر تبلیغات ممنوع است و به همین دلیل دنبال کردن روند تغییر آرا در میان رای دهندگان ممکن نیست.

اما اگر آخرین نظرسنجی‌های انجام‌شده تا حد قابل قبولی دقیق باشند، حزب عدالت و توسعه می‌تواند ۴۰ تا ۴۴ درصد آرا را ببرد.

بر همین اساس حزب چپگرای دموکراتیک مردم با کسب بیش از ۵۰ کرسی احتمالا به حد نصاب لازم برای ورود به پارلمان - کسب 10 درصد آرا - خواهد رسید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۳-۱۷ ۱۷:۴۹

دولت اردوغان تبديل به ديكتاتور شده و بايد تغيير كند ولي نبايد بي انصاف بود و تغييرات شگفت آور اين دولت را فراموش كرد براي نمونه: قبل از اردوغان دانشجويان محجبه را از دانشگاه اخراج مي كردند فيلمش هست كه پليس در حال كشيدن خانمي از داخل كلاس بخاطر حجاب است هنرمند مشهور تركيه تنها بخاطر خواندن شعر كردي مورد حمله قرار گرفت و به 7 سال زندان محكوم شد و سال بعد در پاريس در 40 سالگي بصورت مشكوكي فوت كرد حرف زدن به كردي جرم محسوب بود اما الان آزاد است