رئیس پلیس آگاهی استان کرمان نسبت به «کاهش سن سارقان» و «افزایش نقش زنان در سرقتها» هشدار داد و ورود نهادهای فرهنگی در آسیبشناسی این معضل را خواستار شد.
سرهنگ «یدالله حسنپور» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه کویر، بیشترین نگرانی خود را «کاهش سن شروع به جرم» و نقش «بیبضاعتی» در وقوع جرم عنوان کرد و گفت: ورود نهادهای فرهنگی و حمایتی استان در آسیبشناسی عوامل موثر در وقوع جرم، ضروری بهنظر میرسد.
بیبضاعتی مهمترین علت وقوع جرم
وی با اشاره به عوامل موثر در وقوع جرم، «بیبضاعتی»، «اعتیاد»، «محیط زندگی» و «دوستان ناباب» را از مهمترین عوامل در این زمینه دانست و افزود: بسیاری از بیبضاعتها هستند که در جامعه، با شرافت زندگی میکنند اما نمیتوان این مسأله را کتمان کرد که «بیبضاعتی» بههمراه عوامل دیگری که در کنار آن قرار میگیرند مهمترین علت در وقوع جرم است.
حسنپور با بیان اینکه در زمینهی برطرف کردن آسیبهای اجتماعی که منجر به وقوع جرم میشود، همه نهادهای ذیربط و خصوصاً نهادهای فرهنگی باید پای کار بیایند و در این زمینه جدیت به خرج دهند، تصریح کرد: خیلیها تصور میکنند که وظیفهی مأموران انتظامی پیشگیری از جرم است و این تصور غلطی است، چون وظیفهی مأموران انتظامی حفظ امنیتی است که ایجاد شده است.
وی افزود: البته مأموران انتظامی در پیشگیری از وقوع جرم پیشقدم شده است و اکنون جا دارد که نهادهای مرتبط، پای کار بیایند.
رئیس پلیس آگاهی استان کرمان، میانگین سن متهمانی که در این استان به جرم سرقت دستگیر شدهاند را 18 تا 30 ساله ذکر و نسبت به روند «کاهش سن شروع به جرم» هشدار داد و گفت: بیش از 90 درصد این متهمان مرد و 5 تا 7 درصد آنها نیز زن هستند ضمن آنکه نقش زنان در سرقتهای استان رو به افزایش است.
وی بیشترین پروندههای ورودی به پلیس آگاهی استان کرمان در سالجاری را بهترتیب مربوط به انواع سرقت، جرائم جناحی(قتل، آدمربایی و تجاوز به عنف)، جرائم مالی و اقتصادی دانست و گفت: عمده سرقتهای استان کرمان نیز به صورت تیمی انجام میشود.
ضرب و شتم متهمان در پلیس آگاهی کذب است
رئیس پلیس آگاهی استان کرمان وجود برخی شایعات مبنی بر ضرب و شتم متهمان در پلیس آگاهی جهت اعترافگیری از آنها را تکذیب کرد و گفت: اکنون رویکرد پلیس کشف جرم براساس مبانی علمی است و ما هرگز مجاز به ضرب و شتم متهمان نیستیم.
وی افزود: اگر همواره در گذشته چنین چیزی مطرح بوده، فقط در حد حرف بوده و هرگز واقعیت نداشته است.
رئیس پلیس آگاهی استان کرمان در ادامه به نقش تأثیرگذار رسانهها در آگاهسازی جامعه در راستای پیشگیری از وقوع جرم اشاره و خاطرنشان کرد: اگر رسانهها در زمینهی آگاهسازی جامعه بیشتر فعالیت کنند، قطعاً ما با کاهش جرم مواجه میشویم.
حسنپور از رسانهها و مطبوعات محلی خواست هماکنون بنا به ضرورت جامعه بیش از پیش به این موضوع بپردازند.
انتهای پیام
نظرات