• یکشنبه / ۳ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: سایر ورزش‌ها
  • کد خبر: 94030301442
  • منبع : نمایندگی آذربایجان شرقی

نگاهی به عملکرد ضعیف "شماره یک"‌های لیگ

فاجعه‌ای به نام دروازه‌بانی!

فاجعه‌ای به نام دروازه‌بانی!

با نگاهی به وضعیت دروازه‌بانی لیگ چهاردهم، به سادگی می‌توان به ضعف دروازه‌بانی فوتبال ایران پی برد.

با نگاهی به وضعیت دروازه‌بانی لیگ چهاردهم، به سادگی می‌توان به ضعف دروازه‌بانی فوتبال ایران پی برد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه آذربایجان شرقی، "آلن‌ هادکینسون" مربی دروازه‌بان‌های تیم ملی اسکاتلند معتقد است یک دروازه‌بان خوب در هر شش مسابقه ممکن است یک اشتباه فاحش داشته باشد، یک دروازه‌بان خیلی خوب در هر 9 مسابقه، یک دروازه‌بان عالی در هر 12 مسابقه و یک فوق ستاره در هر 15 بازی.

"بروس گروبلار" دروازه‌بان اسبق لیورپول و تیم ملی زیمباوه می‌گوید که اگر می‌خواهی دروازه‌بان موفقی باشی، اول یک ژیمناست خوب باش، سپس بسکتبال و هندبال را تمرین کن و اگر فرصت کردی به کریکت و بیسبال هم سری بزن، سپس به تمرینات دروازه‌بانی بپرداز.

"ژان پل سارتر" فیلسوف شهیر فرانسوی هم درباره دروازه‌بانی نظراتی دارد و می‌گوید که دروازه‌بانی مجموعه‌ای از جست و خیزهای آکروباتیک و آگاهانه نیست، بلکه علم است، علم محاسبه زوایا و انتخاب تمرین زاویه نسبت به توپ.

این‌ها تنها گوشه ای از دلایلی هستند که اهمیت بالای پست دروازه‌بانی را در زمین چمن و در یک تیم فوتبال نشان می‌دهند و می‌توان آن را مهم‌ترین پست درون زمین برشمرد.

در بازی‌های لیگ برتر امسال، 536 گل از خط دروازه‌های 16 تیم حاضر در لیگ عبور کرد و به طور میانگین در هر مسابقه، 2.24 گل رد و بدل شد؛ آماری که به کم گل بودن لیگ برتر ایران نسبت به لیگ‌های معتبر اروپایی اذعان دارد. اما سوال اینجاست که این آمار کم گل‌های رد و بدل شده، به خوب بودن دروازه‌بان‌ها برمی گردد یا ضعف گلزنی؟!

مربی دروازه‌بان‌های تیم فوتبال گسترش فولاد، از لیگ امسال به عنوان فاجعه دروازه‌بانی یاد می‌کند.

"داریوش اسفندیاری" در خصوص عملکرد دروازه‌بانان در لیگ چهاردهم می‌گوید: عملکرد دروازه‌بانان در لیگ امسال خوب نبود و این موضوع، هشداری برای فوتبال ایران است و فوتبال ما از این معضل لطمه می‌خورد.

وی خاطرنشان می‌کند: در همه تیم‌ها، از سپاهان گرفته تا نفت مسجد سلیمان، مشکل دروازه‌بانی وجود داشت و همه گلرها با نوسان زیادی کار کردند.

اما علت نامگذاری فاجعه برای وضعیت دروازه‌بانی امسال را به عنوان مثال می‌شود در تیم مدعی تراکتورسازی جست‌وجو کرد؛ جایی که حامد لک در خط دروازه این تیم، بارها اشتباه‌های فاحشی مرتکب شد و به جرأت می‌توان این دروازه‌بان را عامل اصلی از دست رفتن جام در لیگ برتر و حتی عدم موفقیت در جام حذفی و لیگ قهرمانان آسیا دانست. حتی دروازه‌بان جایگزین وی، یعنی عیسی اندوی نیز نتوانست عملکرد مطلوبی داشته باشد و اشتباه‌های متعددی در چارچوب دروازه تیم مدعی تراکتور داشت.

این که نقش حضور دروازه‌بانی مطمئن در موفقیت‌های یک تیم، امری غیرقابل چشم پوشی و کتمان پذیر است، بر هیچ کس پوشیده نیست و این موضوع در لیگ امسال و عدم موفقیت تیم تراکتورسازی، مشهود است.

گسترش فولاد، دیگر تیم تبریزی نیز در لیگ چهاردهم و به خصوص در نیم فصل اول با مشکل دروازه‌بانی همراه بود و سیدمهدی اسلامی و رودریگو را به عنوان گلر در اختیار داشت و این دروازه بان خارجی در بسیاری از بازی‌ها، دروازه‌بان شماره یک تیم بود که با اشتباهات متعددی همراه بود، تا جایی که فراز کمالوند را مجاب کرد تا پس از حضورش بر روی نیمکت آبی پوشان، به دنبال یک دروازه‌بان خوب باشد و داود نوشی صوفیانی را از تیم تراکتور به گسترش فولاد بیاورد.

نوشی صوفیانی نیز نیم فصل پر فراز و نشیبی با تیم گسترش فولاد داشت و عملکرد این دروازه‌بان در طول فصل را می‌توان معمولی ارزیابی کرد.

این وضعیت در تیم‌های پرطرفدار پایتخت نیز حاکم بود و هم محسن فروزان و هم سوشا مکانی، بارها مورد انتقاد کارشناسان و هواداران خودی قرار گرفتند.

اما این که چگونه می‌توان وضعیت دروازه‌بانی فوتبال ایران را که حتی در مقطعی با ممنوعیت حضور دروازه‌بان خارجی همراه بود، بهتر کرد و دروازه‌بانانی در سطح بین المللی تربیت کرد، بحثی جداگانه است که همچون سایر مشکلات فوتبال ایران، به ضعف پایه‌ای بر می گردد.

مربی دروازه‌بانان گسترش فولاد در خصوص پیشنهاد خود برای رفع مشکلات دروازه بانی اظهار می‌کند: همه چیز به تفکرات خود بازیکن برمی‌گردد و باید سطح فکری و زندگی روزمره آن‌ها، حرفه‌ای باشد و خواهشی که از مسئولان فدراسیون دارم، این است که در جهت ارتقای سطح فنی مربیان قدم بردارند.

وی می‌گوید: من به عنوان مربی دروازه‌بان‌ها، حاضرم همه هزینه‌ها را خودم پرداخت کنم تا ما را برای گذراندن دوره‌های حرفه‌ای مربیگری به کشورهای دیگر بفرستند و حتی همین کشور ترکیه نیز برای دانش افزایی می‌تواند کمک شایانی کند و فوتبال ما به این موضوع، احتیاج مبرمی دارد زیرا واقعاً فصل فاجعه‌واری برای گلرهای تمام تیم‌های لیگ بود.

با این تفاسیر، یکی از اصل‌های مهم برای موفقیت فوتبال ایران، پیشرفت پست دروازه‌بانی است که باید یک اقدام کارشناسی شده در این خصوص انجام شود.

گزارش از: فرشید رئوفی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۳:۴۴

تنها فوق ستاره ي دو دهه ي اخير دروازباني در ايران احمد رضا عابدزاده بود که به جرات ميتوان گفت حتي هر 15 بازي يک بار هم اشتباه فاحش نداشت!!!

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۰۳ ۱۷:۰۷

عابدزاده يک دروازبان خوب بود نه عالي يا فوق ستاره

avatar
۱۳۹۴-۰۳-۰۴ ۰۷:۳۸

تا دير نشده عابدزاده را در يابيد