گروه تروریستی داعش مسئولیت حمله انتحاری به مسجد شیعیان در شهر "القطیف" عربستان را بر عهده گرفت. در همین حال وزارت کشور عربستان در بیانیهای هدف از انفجار القطیف را فتنهانگیزی در این کشور خواند. شورای امنیت و شماری از کشورا و مقامات جهان نیز در بیانیههای جداگانه این انفجار را محکوم کردند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، گروه تروریستی داعش مسئولیت حمله به مسجد شیعیان را در منطقه "القدیح" در شهر شیعه نشین القطیف واقع در شرق عربستان را بر عهده گرفت.
در این انفجار که همزمان با اقامه نماز در این مسجد اتفاق افتاد 21 تن به شهادت رسیده و 123 تن دیگر زخمی شدند.
داعش در بیانیهای اعلام کرد که ابوعامر النجدی، یکی از اعضای این گروه که تصاویرش توسط داعش منتشر شده و کمربند انفجاری داشت خود را میان نمازگزاران منفجر کرد که در پی آن براساس این بیانیه 250 تن زخمی شدند.
گروه تروریستی داعش در بیانیه خود تهدید کرد که دست به عملیاتهای دیگری علیه شیعیان میزند.
سخنگوی امنیتی عربستان نیز در این خصوص اعلام کرد: شخصی با کمربند انفجاری خود را در داخل مسجد امام علی ابن ابیطالب منفجر کرد که این حمله به کشته شدن وی و کشته و زخمی شدن شماری از نمازگزاران انجامید.
در همین حال وزارت کشور عربستان اعلام کرد تمام کسانی که در این جنایت دست داشتهاند تحت پیگرد قرار داده و آنها را بازداشت و تحویل دستگاه قضایی میدهد.
وزارت کشور عربستان همچنین تاکید کرد: عاملان انفجار القدیح هدفشان "فتنهانگیزی" در کشور بود.
وزیر کشور عربستان نیز گفت: دستگاه امنیتی همچنان بازرسیهایی را برای مشخص کردن کسی که در پشت این اقدام "بزدلانه" دست داشته است ادامه میدهند و نتیجه در صورت جمع آوری تمامی اطلاعات اعلام خواهد شد.
شورای امنیت سازمان ملل نیز در بیانیهای این انفجار را به شدت محکوم کرد.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل نیز در بیانیهای انفجار القطیف را محکوم کرد و آن را برای دامن زدن به نزاع طائفهای خواند و حمله به عبادتگاهها را اقدامی "کینهتوزانه" توصیف کرد.
جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در این خصوص گفت: ما از این حادثه به شدت متاسف شدیم و این خشونت را محکوم میکنیم. سازمان همکاری اسلامی نیز در بیانیهای این حمله را محکوم و آن را تروریستی توصیف کرد.
امارات نیز این حمله را محکوم و اعلام کرد که ابوظبی با تمامی اشکال تروریسم که متناقض با ارزشهای دینی و اخلاقی و شریعت ضد و نقیض است مخالفیم.
الجزایر نیز این حمله را "تروریستی" و "نیرنگآمیز" خواند و در بیانیهای خواهان تلاش بیشتر برای مبارزه با تروریسم شد.
وزارت خارجه تونس و مصر نیز انفجار القطیف را محکوم کرده و آن را عملیات تروریستی "شنیع" خوانده و اعلام کردند که هدف این انفجار برهم زدن ثبات عربستان و امنیت این کشور است.
وزارت خارجه مصر همچنین همبستگی کامل خود را با عربستان اعلام کرد.
در همین حال احمد الطیب، شیخ الازهر در بیانیهای نسبت به سوق داده شدن در پشت طرحهایی برای برافروختن فتنههای طائفهای در عربستان هشدار داد.
محمد المومنی، سخنگوی دولت اردن این حمله تروریستی را محکوم کرد و بر همبستگی امان با عربستان جهت مقابله با خشونت تروریستها تاکید کرد.
در همین حال فقهد بن سعد الماجد، دبیرکل مجمع علمای عربستان اعلام کرد که این جنایت زشت با هدف ضربه زدن به وحدت مردم عربستان و از بین بردن ثبات این کشور است
وی افزود: بیشک تروریستهای جنایتکار که برنامههای خارجی دارند در پشت این انفجار دست دارند.
همزمان عبدالعزیز بن عبدالله آل شیخ، مفتی اعظم عربستان اعلام کرد که این انفجار یک جنایتی خطیر است که هدف از آن برانیگختن فتنه و ایجاد شکاف میان آحاد مردم است.
انتهای پیام
نظرات