• دوشنبه / ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۵:۵۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 94022112521
  • خبرنگار : 71413

بزرگداشت خیام با حضور استادان ادبیات

بزرگداشت خیام با حضور استادان ادبیات

دانشگاه سنندج به مناسبت روز بزرگداشت خیام دو نشست علمی را با حضور استادان برگزار می‌کند.

دانشگاه سنندج به مناسبت روز بزرگداشت خیام دو نشست علمی را با حضور استادان برگزار می‌کند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی دانشگاه سنندج یاد خیام نیشابوری را با برپایی دو نشست علمی در روزهای 22 و 29 اردیبهشت‌ماه گرامی می‌دارد.

این همایش علمی به مناسبت روز بزرگداشت خیام نیشابوری شاعر بلندآوازه کشورمان (در 28 اردیبهشت‌ماه) برگزار می‌شود. آمفی‌تئاتر دانشکده ادبیات و زبان‌های خارجی این دانشگاه روز سه‌شنبه از ساعت 9:30 تا 13 میزبان علاقه‌مندان به شعرهای خیام است.

برنامه روز اول نشست به این شرح است: دکتر محسن پیشوایی: هستی‌شناسی خیام، دکتر حسن سرباز: تاثیر اندیشه‌های خیام بر شعر معاصر عربی، دکتر زکریا بزدوده: جایگاه خیام در ادبیات انگلیسی، دکتر شرافت کریمی: بررسی و نقد ترجمه عربی عبدالرحمن شکری.

بخش دوم این همایش روز 29 اردیبهشت در تالار مولوی دانشگاه سنندج برگزار می‌شود و طی آن، دکتر بختیار سجادی درباره بررسی تطبیقی ترجمه‌های انگلیسی و کردی رباعیات خیام و دکتر پارسا یعقوبی درباره نسبت نگاه و صدا در شعر خیام سخنرانی می‌کنند. موضوع سخنرانی دکتر نجم‌الدین جباری، نگاهی به ترجمه‌های کردی رباعیات خیام است و ‌دکتر سیروس امیری حول محور خیام انگلیسی و گفتمان شرق‌شناسی سخنرانی می‌کند.

حکیم عُمَر خیام نیشابوری زاده ۲۸ اردیبهشت ۴۲۷ خورشیدی فیلسوف، ریاضی‌دان، ستاره‌شناس و رباعی‌سرای دوره سلجوقی بود. او بیش‌تر به‌خاطر نگارش رباعیات ماندگارش شهرت دارد. رباعیات خیام به زبان‌های بسیاری ترجمه شده و معروف‌ترین ترجمه انگلیسی‌زبان آن را «ادوارد فیتزجرالد» منتشر کرده است.

یکی از برجسته‌ترین کارهای خیام نیشابوری را می‌توان اصلاح گاه‌شماری ایران در زمان وزارت خواجه نظام‌الملک، که در دوره سلطنت ملک‌شاه سلجوقی (۴۲۶ - ۴۹۰ هجری قمری) بود، دانست. او در ریاضیات، علوم ادبی، دینی و تاریخی نیز استاد بود. نقش خیام در حل معادلات درجه سوم و مطالعاتش درباره اصل پنجم اقلیدس نام او را به عنوان ریاضی‌دانی برجسته در تاریخ علم ثبت کرده‌ است. ابداع نظریه‌ای درباره نسبت‌های هم‌ارز با نظریه اقلیدس نیز از مهم‌ترین کارهای اوست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۲-۲۴ ۱۳:۴۲

با اينکه در مورد خيام بيش از هر ستاره ي فرهنگي تحقيق گرديده و مطلب نوشته شده ولي هنوز واقعيات زندگي ي او و تأثيراتي که در جهان گذاشته، به اندازه ي کافي روشن نيست و ابهامات زيادي در مورد وي وجود دارد، مثلاً اينکه آيا او واقعاً شاعر بوده و شعري از خودش به جا گذاشته؟