• چهارشنبه / ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۶:۰۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 94021609518
  • خبرنگار : 71188

وزیر نفت مطرح کرد

بدهی 7 میلیارد یورویی نفتی هند به ایران/ از سفر آمریکایی‌ها بی‌خبرم

بدهی 7 میلیارد یورویی نفتی هند به ایران/ از سفر آمریکایی‌ها بی‌خبرم

وزیر نفت بدهی نفتی هندی‌ها به ایران را شامل دو بخش روپیه و یورو دانست و بدون اشاره به بدهی روپیه‌ای هندی‌ها، گفت: مجموع بدهی یورویی نفت هند به ایران هفت میلیارد یورو است که آماده‌ایم پس از لغو تحریم‌ها این بدهی را دریافت کنیم.

وزیر نفت بدهی نفتی هندی‌ها به ایران را شامل دو بخش روپیه و یورو دانست و بدون اشاره به بدهی روپیه‌ای هندی‌ها، گفت: مجموع بدهی یورویی نفت هند به ایران هفت میلیارد یورو است که آماده‌ایم پس از لغو تحریم‌ها این بدهی را دریافت کنیم.

بیژن زنگنه امروز چهارشنبه در نشستی خبری در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی درباره شایعات مطرح شده مبنی بر سفر یک هیات نفتی آمریکایی به ایران نیز اظهار کرد: من هم این موضوع را شنیده‌ام، اما نه می‌توانم آن را تایید کنم و نه تکذیب؛ بهتر است بگویم از آن بی خبرم.

بیژن زنگنه درباره طلب نفتی ایران و اینکه گفته شده بود از چین طلب نداریم، اظهار کرد: میزان بدهی نفتی چین متعارف است و طبق معمول پول نفت پرداخت می شود.

وزیر نفت با بیان اینکه هند مشکل داشته و به ما بدهی دارد، خاطرنشان کرد: با برداشته شدن تحریم ها پول را خواهیم گرفت که میزان آن بیش از هفت میلیارد یورو است.

زنگنه در پاسخ به سوالی مبنی بر این که دولت برای توسعه و رونق بحث پتروشیمی در بورس چه برنامه ای دارد؟ خاطرنشان کرد: بنا شده یک سری صندوق های پروژه ایجاد شود، برای توسعه پتروشیمی های جدید و فراگیر سیراف تا در بورس تاثیر گذار باشد.

وی درباره سهم ایران در بازار نفت و همچنین قیمت نفت، گفت: بازارجهانی به هم پیوسته است و همه باید برای آن فکر کنند.

باید برای ما جا باز کنند

زنگنه افزود: روزی که ما را تحریم کردند، سهم ما را از بازار حذف کردند و زمانی که ما بر می گردیم باید برای ما جا باز کنند، ما که معطل نمی شینیم.

وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه پیشنهادی برای اوپک دارید؟ گفت:برای اوپک نمی شود پیشنهاد داشت باید دعا کرد، البته اکثر اعضا نظرشان به ادامه وضع موجود نیست.

وزیر نفت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظر ایران درباره نفت اوپک چیست؟ خاطرنشان کرد: هیچ کس از وضع موجود به دلیلی بی ثباتی و پایین بودن قیمت راضی نیست، ما نیز فکر می کنیم در بازار عرضه بیش از تقاضا داریم و همین به قیمت ها فشار می آورد، اما اگر دقت کنید و عوامل سیاسی نباشد میل قیمت رو به بالا است.

وزیر نفت تاکید کرد: هیچ شرایط و فشاری ما را از باز پس گرفتن سهم از دست رفته ایران از بازار جهانی باز نمی دارد.

همه کشور تحت پوشش بنزین یورو4 قرار نمی گیرد

زنگنه درباره عرضه بنزین یورو 4 در کل کشور گفت:حتی اگرستاره خلیج فارس کامل بیاید همه کشور تحت پوشش بنزین یورو4 قرار نخواهد گرفت، اما شهرهای بزرگ تحت پوشش قرار می گیرند.

قراردادهای جدید نفتی به زودی به دولت ارائه می شود

وزیر نفت درباره قراردادهای جدید وزارت نفت موسوم به IPC خاطرنشان کرد: این قراردادها پارسال در داخل کشور ارائه شد و اکنون در مرحله نزدیک به ارائه به دولت است و سپس خیلی معطل نخواهیم شد و این قراردادها در شهریور و مهر در کنفرانسی در لندن ارائه شود.

به گفته او در این قراردادها پیوستگی از مرحله اکتشاف تا بهره برداری دیده شده و سرمایه گذار می تواند با حفظ حاکمیت حداکثر سود نصیبش شود.

برداشت از لایه نفتی پارس جنوبی در سال 95

وزیر نفت در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برداشت از لایه نفتی پارس جنوبی در سال جاری انجام می شود؟ اظهار کرد: امسال بعید می دانم از لایه نفتی برداشت شود اما تجهیزات در حال آماده شدن است .

زنگنه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه اقداماتی برای حل مشکلات شرکت نفت در پرداخت ها انجام شده است؟ تصریح کرد: شرکت نفت در پرداخت ها مشکل دارد، خیلی ها فکر می کنند شرکت نفت مثل کویت پیش از اشغال است.

وی با بیان این که شرکت نفت کمبود منابع دارد و به سختی کار می کند ، خاطرنشان کرد: همه می خواهند کمک کنند، این موضوع جدید نیست و از چندی پیش موضوع را پیگیری می کنیم و در مجلس هم همکاری می شود.

وزیر نفت درباره برداشت از میادین مشترک نفتی و گازی گفت: میادین متعدد مشترک داریم اما دو مجموعه غرب کارون و پارس جنوبی را با همه سختی ها با سرعت پیش می بریم و اساس را بر این گذاشتیم که 27 فاز متعارف و میادین غرب کارون با ظرفیت تولید روزانه 700 هزار بشکه را به بهره برداری برسانیم.

به گفته او با وجود تحریمهای بین المللی افزایش تولید این میادین برای ایران درآمدهایی به همراه ندارد.

مانعی برای حضور روسیه در اوپک وجود ندارد

وزیر نفت درباره حضور روسیه در اوپک و اینکه عربستان تمایلی به حضور آنها در این سازمان ندارد، اظهار کرد: هیچ مانعی در این زمینه وجود ندارد، وقتی اوپک قبول می کند آنگولا وارد این سازمان شود دلیلی ندارد که از حضور روسیه با تولید بیش از ١٠ میلیون بشکه در روز جلوگیری کند اما بابد دید واقعیت چیست.

زنگنه درباره ساخت مته های حفاری در داخل کشور گفت: هم اکنون با ٢ شرکت داخلی در این باره قراردادهایی امضا شده است.

وی در پاسخ به ایسنا افزایش ضریب بازیافت لایه های نفتی در میدانهای موجود در حوزه های نفتی غرب کارون و این که گفته می شود دانش کافی برای برداشت از این میادین وجود ندارد، گفت: در این حوزه لایه های نفتی کم فشار و پرفشار وجود دارد از این رو وزارت نفت تلاش زیادی برای استفاده از فناوریهای تازه با همکاری شرکتهای خارجی و دانشگاههای داخلی انجام می دهد.

وزیر نفت در باره محورهای کاری سفر خود به کنفرانس امنیت انرژی در برلین آلمان اظهار کرد: امشب به دعوت کشور آلمان در کنفرانس امنیت انرژی برلین شرکت خواهم کرد و با مدیران شرکتهای آلمانی و مقامهای ارشد این کشور دیدارهایی خواهم داشت، از این رو دعوت بنده و حضور هیات های آلمانی در کشور نشانه استقبال شرکتهای آلمانی برای حضور دوباره در ایران است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا با لغو تحریمها حضور سازندگان و شرکتهای داخلی در بازار صنعت نفت کمرنگ خواهد شد یا خیر گفت: هم اکنون وزارت نفت با سازندگان در بخشهای تولیدی، بازرگانی و ساخت داخل ارتباط خوبی دارد، اما به بخش خصوصی در حوزه ساخت داخل بدهی هایی دارد که با لغو تحریمها و بهتر شدن وضعیت این بدهیها پرداخت خواهد شد.

وزیر نفت درباره صادرات نفت به اندونزی گفت: اندونزی مایل به خریداری نفت از ایران است، اما هنوز این موضوع عملیاتی نشده است.

200 میلیارد دلار سرمایه می خواهیم

وی درباره این که پیش بینی شما از جذب سرمایه پس از برگزاری بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی چه رقمی است؟ گفت: نمی دانم؛ خدا می داند. اما در مجموع صنعت نفت به ٢٠٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد که بدون شک نمی توان آن را از منابع داخلی تامین کرد.

زنگنه در پاسخ به سوالی درباره این که گفته می شود میزان برداشت ایران از میدان مشترک پارس جنوبی پس از برداشتن تحریمها در همین مقدار باقی می ماند گفت: شوخی می کنند؛ ظرفیت تولید از میدان گازی پارس جنوبی ظرف سه سال آینده حتی با حفظ وضع موجود و ادامه تحریمها به ٧٠٠ میلیون مترمکعب در روز می رسد.

وی درباره صادرات گاز به سویئس و این که آیا مذاکراتی با این کشور در این زمینه انجام شده است اظهار کرد: اتفاق جدیدی در این زمینه نیفتاده است.

وزیر نفت درباره قیمتگذاری خوراک پتروشیمی گفت: بر اساس قانون قیمتگذاری خوراک بر عهده وزارت نفت است و ما قرار نیست شوکی به این صنعت پویا وارد کنیم. در واقع ما می خواهیم صنعت پتروشیمی را بدون رانت فعال کنیم.

وی درباره احتمال تزریق در سطح مدیران در آینده نزدیک گفت: چنین چیزی را نشنیدم.

اولویت فروش نفت پس از تحریم، آسیای جنوب شرقی است

زنگنه همچنین در پاسخ به این سوال که بازار ایران را پس از تحریمها روسها در اختیار گرفتند و شما چه برنامه ای برای بازپس گیری این سهم دارید، اظهار کرد: ماهیت بازار این گونه نیست که با تعامل بتوان آن را به دست آورد بلکه دارای قواعدی است که ما در این زمینه مشکلی نداریم. ضمن این که نفت و هیدروکربنها هیچگاه روی دست هیچ تولیدکننده ای نمی ماند.

وی افزود: آسیای جنوب شرقی بازار همیشگی ایران است و پس از برداشته شدن تحریمها روش بازاریابی ایران به روش گذشته نخواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha