• سه‌شنبه / ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۲:۰۸
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 94012509209
  • خبرنگار : 90089

وزیر ارتباطات در مجلس:

برای اینترنت موبایلی نیز ضابطه داریم / پهنای باند داخلی 2400 گیگابیت است

برای اینترنت موبایلی نیز ضابطه داریم / پهنای باند داخلی 2400 گیگابیت است

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هزینه باند داخلی از 500 گیگابیت قبل از دولت یازدهم به 2400 گیگابیت و پهنای باند بین‌الملل از 70 گیگابیت به 170 گیگابیت افزایش یافته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: هزینه باند داخلی از 500 گیگابیت قبل از دولت یازدهم به 2400 گیگابیت و پهنای باند بین‌الملل از 70 گیگابیت به 170 گیگابیت افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمود واعظی که برای پاسخ به سوالات حجت‌الاسلام آقاتهرانی و پژمان‌فر در مجلس حضور یافته بود، در پاسخ به این پرسش که دلایل توسعه شبکه و پهنای باند اینترنت توسط وزارت ارتباطات بدون پیوست فرهنگی و قبل از راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات و بی‌توجهی به ظرفیت داخلی چیست؟ پاسخ داد: تجارت الکترونیک و دیگر برنامه‌هایی که در زمان رای اعتماد به مجلس وعده دادم را با وجودی که در زمان تحویل وزارتخانه تنها 14 درصد از تکالیف برنامه پنجم توسعه تحقق یافته بود را پذیرفتم و در حالیکه نیمی از زمان این برنامه گذشته بود ولی همه مسئولیت‌های اجرای برنامه پنجم توسعه را پذیرفتم و گفتم تا پایان سال 94 همه این وظایف را انجام می‌دهم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خطاب به پژمان‌فر و آقاتهرانی پرسید: آیا طی یازده سال گذشته و در دوره‌های قبل از بنده نباید از مسئولان وقت در خصوص توسعه شبکه و پهنای باند و راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات سوال می‌پرسیدید؟ آیا می‌توانید شبکه ملی اطلاعات را بی‌آنکه پهنای باند را افزایش دهیم اجرا کنیم؟

وی ادامه داد: اینترنت یکی از خدمات شبکه ملی اطلاعات است و ما همه خدمات این شبکه را به صورت همزمان در دست انجام داریم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تکلیف ماده 2 برنامه پنجم توسعه، گفت: پروژه شبکه ملی اطلاعات نه به وزارت ارتباطات ابلاغ شده و نه بنده مسئولیتی در برابر آن دارم ولی بر اساس وظایف کاری این وزارتخانه در خصوص پیام صوتی یا همان MMS در چهار ماده و 39 بند که در تاریخ 25/6/87 به تصویب رسیده بود و شورای انقلاب فرهنگی این مصوبه را به وزارت ارتباطات ابلاغ و وزارت ارتباطات نیز آن را به اپراتورها ابلاغ کرده بود عمل کردیم. همچنین ضوابط میزبانی و تبادل اطلاعات را که در هشت ماده و 104 بند به تصویب رسیده بود و ابلاغ شده بود را اجرا می‌کنیم.

وی با بیان اینکه برای توسعه پهنای باند محدودیت داریم، گفت: چون شبکه ملی اطلاعات قرار است تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد و راه‌اندازی این شبکه نیز در هیچ سندی به وزارت ارتباطات ابلاغ نشده است که پهنای باند گسترش نیابد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه توجه به ظرفیت‌های داخلی در پروژه‌های ملی جزو اولویت‌های برنامه‌هایم می‌باشد، افزود: در پروژه خط تهران اصفهان و تهران خوزستان و پروژه بسیار بزرگی به نام «توانا» به طور کل از تجهیزات و توانایی‌های داخلی استفاده کردیم.

وی با تشریح آماری در خصوص درصد میزبانی داخلی گفت: قبل از دولت یازدهم 10 درصد از محتوا در داخل و 90 درصد از خارج انجام می‌شد اما پس از روی کار آمدن این دولت 35 درصد از میزان داخلی با 65 درصد از میزان خارجی استفاده می‌کنند. برای هر دو بخش اینترنت خانگی و موبایل نیز ضابطه داریم و اینکه فقط برای اینترنت خانگی ضابطه وجود دارد را رد می‌کنم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خطاب به هیات رییسه مجلس خواست تا از طرح ابهامات جدید خارج از سوالات نمایندگان سوال‌کننده جلوگیری شود، گفت: وقتی صحبت‌هایم تمام می‌شود ابهامات جدیدی توسط سوال‌کنندگان مطرح می‌شود که این مساله در خصوص همه وزرا اتفاق افتاده است و وزرا وقت پاسخگویی به این مطالب جدید را ندارند که هیات رییسه باید فکری اساسی برای آن کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد به آمار پنج درصدی پژمان‌فر، گفت: پهنای باند داخل قبل از دولت یازدهم 500 گیگابیت بود ولی امروز به 2400 گیگابیت رسیده است. پهنای باند بین‌الملل نیز 70 گیگابیت بود که اکنون به 170 گیگابیت افزایش یافته است. همه همت‌مان را گذاشتیم تا پهنای باند داخلی را گسترش دهیم و اپلیکیشن‌های فاخر را توسعه دهیم.

وی ادامه داد: سرانه پهنای باند بین‌الملل حدود یک کیلوبیت بر ثانیه بود که هم‌اکنون به دو کیلوبیت بر ثانیه افزایش یافته است. تعداد خانواده‌ها و محل‌های کسب برای استفاده از اینترنت پرسرعت از سه میلیون و 300 هزار نفر به هشت میلیون و 400 هزار نفر افزایش یافته است. اینترنت موبایل نیز که در گذشته وجود نداشت اکنون به 10 میلیون کاربر رسیده است. کلیه این موارد زیربنای شبکه ملی اطلاعات است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتقاد به این اظهار پژمان‌فر مبنی بر اینکه وزارت ارتباطات به جز چند پاورپوینت توضیح دیگری ندارد، گفت: وقتی ما را برای جلسه نیم ساعته دعوت می‌کنید به جز یک پاورپوینت زمان دیگری برای صحبت نمی‌دهید. کمیسیون‌ها یک نصفه روز وقت‌شان را به ما اختصاص دهند تا مشروح برنامه‌ها و تعهداتی را که تشریح کرده‌ام را بیان کنم. کارنامه بنده کاملا روشن است.

وی با رد گران بودن قیمت اینترنت در ایران، گفت: شرکت زیرساخت پهنای باند را در اختیار شرکت‌های خصوصی و شرکت مخابرات قرار می‌دهد و آنان نیز هم‌راستا با کشورهای اطراف رقم‌های مناسبی برای عرضه به مشتریان ارائه می‌دهند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه مصوبات مجلس در خصوص کارگزاران روستایی را عینا اجرا می‌کند، گفت: کارگزاران روستایی یکی از دغدغه‌های نمایندگان است. قرارداد مستقیم با کارگزاران روستایی را که مصوبه مجلس است را عینا اجرا می‌کنم. البته نباید فراموش کرد که علت این مشکلات واگذاری نادرست شرکت مخابرات بود. اگر این اقدام درست انجام شده بود امروز با قدرت بیشتری اینجا قول می‌دادم.

وی در عین حال تاکید کرد: از همه قدرت و ابزارهایم استفاده می‌کنم تا مصوبات مجلس در خصوص کارگزاران روستایی را اجرایی کنم. در حال حاضر تعداد زیادی قرارداد بسته شده ولی عده‌ای می‌گویند چرا قراردادها به صورت غیرمستقیم بسته شده است؟ این مساله را هم حل می‌کنم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۲:۳۹

سلام چرا اينترنت همراه اول شهرستانهاي بشاگرد و جاسک هندلي است. انگار که مال عهد قاجار است و هيچ کسي به فکر آن نيست. هزينه بسته‌ها به جيب اپراتور مي‌رود ولي مشترکين هيچ استفاده‌اي نمي توانند بکنند. چه کسي بايد پاسخ بدهد؟