• یکشنبه / ۹ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۶:۳۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 94010901733
  • منبع : نمایندگی علوم پزشکی تهران

شایع‌ترین علت نابینایی در جهان

شایع‌ترین علت نابینایی در جهان

یک فوق تخصص قرنیه با اشاره به اینکه شایع‌ترین علت نابینایی در جهان آب مروارید است، اظهار کرد: ابتلا به این بیماری به علت عدم دسترسی به امکانات جراحی در کشورهای فقیر شایع‌تر است.

یک فوق تخصص قرنیه با اشاره به اینکه شایع‌ترین علت نابینایی در جهان آب مروارید است، اظهار کرد: ابتلا به این بیماری به علت عدم دسترسی به امکانات جراحی در کشورهای فقیر شایع‌تر است.

دکتر محمدکریم اسماعیلی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه چشم انسان دارای یک عدسی شفاف در پشت عنبیه و مردمک است که وظیفه آن تمرکز نور بر روی شبکیه است، گفت: عدسی چشم از آب و رشته‌های پروتئین تشکیل شده است، بنابراین کنار هم قرار گرفتن این رشته‌های پروتئینی به صورتی است که موجب شفافیت عدسی شود اما اگر این رشته‌ها به هم چسبیده شوند؛ دچار کدورت می‌شود.

وی در ادامه بیان کرد: کدر شدن عدسی چشم که مانع عبور نور به داخل چشم می‌شود، آب مروارید نامیده می‌شود و این عارضه شایع‌ترین عامل نابینایی در دنیا است.

این فوق تخصص قرنیه با اشاره به اینکه علت اصلی نابینایی 50 درصد مردم جهان به علت ابتلا به آب مروارید است، تصریح کرد: ابتلا به این بیماری به علت عدم دسترسی به امکانات جراحی در کشورهای فقیر شایع‌تر است.

وی در خصوص علائم ابتلا به آب مروارید، خاطرنشان کرد: شایع‌ترین علامت این بیماری کاهش بینایی و تاری دید است که کاهش بینایی اغلب به صورت تدریجی و پیشرونده ایجاد می‌شود.

اسماعیلی در پایان با تاکید به اینکه در صورتی که فرد به آب مروارید مبتلا شده باشد تصور می‌کند که از پشت شیشه مه گرفته به اشیاء نگاه می‌کند و به تدریج میزان کاهش بینایی وی افزایش می‌یابد، اظهارکرد: در مواردی که بیماری فرد به صورت پیشرفته باشد، وی حتی قادر به دیدن انگشتان دست خود نیست، اما کاهش بینایی فرد در صورت ابتلا به آب مروارید همراه با درد و قرمزی چشم نیست، به جز مواردی که بیماری خیلی پیشرفته و به آب سیاه تبدیل شده باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha