امیر کویت در سخنان خود در بیست و ششمین نشست سران کشورهای عربی اظهار داشت که منطقه عربی شاهد اوضاع پیچیده ای است که این وضعیت اوضاع نابسامان روز به روز پیچیده تر می شود لذا باید اقدام عربی مشترکی انجام شود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز، صباح أحمد الجابر مبارک الصباح، امیر کویت تصریح کرد: ما خواهان تلاش جمعی برای پشت سر گذاشتن چالش ها هستیم و تروریسم یکی از بارزترین چالشهایی است که منطقه و جهان با آن روبرو است.
وی با اشاره به بحران سوریه گفت: فاجعه انسانی سوریه وارد پنجمین سال شده است و جامعه جهانی باید بداند ثبات تنها با دستیابی به راهکار سیاسی در این کشور محقق خواهد شد.
این بحران در تمامی جهان تاثیر خواهد گذاشت ما خواهان مشارکت فعال در سومین نشست کشورهای اهدا کننده به سوریه هستیم.
امیر کویت بر ضرورت تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس تاکید کرد.
وی با اشاره به تحولات یمن و اوضاع کنونی این کشور گفت: بحران یمن بر امنیت خلیج فارس و منطقه تاثیر می گذارد.
الصباح همچنین اظهار داشت: ما از حقوق کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در دفاع از خود و امنیت ملیشان حمایت می کنیم و از جامعه جهانی می خواهیم دست یاری به سوی یمن دراز کند تا از این بحران عبور کند.
وی در خصوص لیبی عنوان داشت: باید تلاش ها برای بازگرداندن امنیت و ثبات این کشور و پایان به کشتار افزون شود.
امیر کویت ریاست اجلاس سران عرب را به سیسی تحویل داد.
از سوی دیگر عبدالفتاح سیسی رئیس جمهوری مصر در جریان نشست شرم الشیخ به برخی چالش هایی که کشورهای عربی با آن مواجهند، اشاره کرد و گفت: منطقه عربی هم اکنون شاهد تهدیدی است که از داخل و خارج آن را هدف قرار داده و امنیت و ثبات آن را به خطر انداخته است.
وی گفت: تروریسم با هدف فتنه انگیزی و شعله ور کردن آتش جنگ با تفکرات افراط گرایانه خود اسلام را بدنام میکند.
سیسی تاکید کرد: باید با چالش هایی که امنیت عربی و منطقه ای را به خطر می اندازند مقابله کنیم. برخی گروههای خارجی در امور داخلی یمن دخالت و از شرایط کنونی آن سوء استفاده می کنند تا به منافع امت عربی لطمه وارد کرده و بحران هایی را به وجود آورند لذا ما باید با اقدامات مداخله جویانه در امور داخلی کشورهای عربی مقابله کنیم.
وی با بیان اینکه مصر از پیش نویس قطعنامه تشکیل نیروی مشترک عربی استقبال می کند حمایت این کشور را از تلاش های سیاسی سازمان ملل در لیبی اعلام کرد.
سیسی با اشاره به اوضاع کنونی عراق تاکید کرد: ما باید کمک های لازم را به این کشور برای مبارزه با تروریسم ارائه دهیم.
وی گفت: از جامعه جهانی میخواهیم مسوولیت خود را در مبارزه با تروریسم انجام دهد و گامهای لازم را در این خصوص اتخاذ کند.
سیسی علت مشارکت مصر را در عملیات نظامی عربستان در یمن محافظت از یکپارچگی و امنیت و ثبات این کشور دانست.
وی همچنین در ادامه سخنان خود بر لزوم عاری سازی منطقه از تسلیحات شیمیایی تاکید کرد.
از سوی دیگر پادشاه عربستان نیز در جریان این نشست گفت: نیروهای منطقه ای در امور داخلی یمن مداخله میکنند.
او اظهار داشت: عملیات طوفان کوبنده در یمن از تایید کشورهای عربی و بین المللی برخوردار است و این اقدام طبق درخواست عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری یمن انجام می شود و هدف از آن تحقق امنیت و ثبات در این کشور است.
وی مدعی شد: حوثی ها تهدیدی برای امنیت منطقه بشمار میروند.
پادشاه عربستان تاکید کرد: عملیات نظامی عربستان تا زمان تحقق اهداف خود ادامه خواهد داشت.
وی خواستار بازگشت به طرح صلح عربی و اجرای آن شد.
پادشاه عربستان با اشاره به اوضاع کنونی در سوریه خواستار پایان دادن به درد و رنج ملت سوریه و اتخاذ راهکار سیاسی شد.
وی در ادامه سخنان خود بر لزوم عاری کردن منطقه خاورمیانه از تسلیحات هستهای تاکید کرد و در پایان خواستار گسترش اقدام عربی مشترک شد.
عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن نیز تلاش های عربی را برای حمایت از مشروعیت در یمن ستود.
وی مدعی شد: حوثی ها حاکمیت کشور را نقض کرده و یمن را به سمت جنگی داخلی سوق میدهند که امنیت و ثبات آن را به خطر میاندازد و نیروهای داخلی حوثی ها در تحقق اهدافشان یاری میکنند.
هادی تاکید کرد که مسوولیت خود را در اجرای طرح صلح کشورهای حوزه خلیج فارس انجام خواهد داد.
وی از سازمان های بین المللی بویژه شورای امنیت خواست تا حمایتهای لازم را از این کشور به عمل آوردند و از ملت یمن خواست که به مشروعیت در کشورش پایبند باشد.
هادی عملیات طوفان کوبنده را حمایت مستقیم عربی از مشروعیت در یمن عنوان کرد و خواستار ادامه یافتن عملیات نظامی عربستان در یمن شد.
وی تاکید کرد: ملت یمن حمایت های صادقانه عربستان را فراموش نخواهد کرد.
نبیل العربی دبیرکل اتحادیه عرب در جریان سخنرانی خود بر لزوم بازسازی ساختار اتحادیه عرب و توسعه آن تاکید کرد.
وی با بیان اینکه مساله فلسطین بزرگترین و خطرناک ترین مساله در منطقه است، بر لزوم تشکیل کشور مستقل فلسطین و پایان دادن به اشغالگری های رژیم صهیونیستی تاکید کرد.
العربی با اشاره به عملیات نظامی عربستان در یمن گفت: این اقدام به منظور تحقق امنیت و ثبات در یمن صورت میگیرد.
وی در ادامه به بحران سوریه اشاره کرد و گفت: تاکنون هیچ گونه راهکاری برای حل بحران این کشور اتخاذ نشده است و آن تهدیدی برای منطقه بشمار میرود. ما به حق ملت سوریه در تشکیل کشور دموکراتیک پایبند هستیم.
وی گفت: تشکیل نیروی عربی مشترک در این مرحله در اولویت قرار دارد.
در همین حال،بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل نیز ضمن سخنرانی در نشست سران کشورهای عربی گفت: منطقه هم اکنون با چالش های مختلفی رو به روست از جمله تروریسم که تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی بشمار میرود.
وی گفت: گروههای منطقهای و بین المللی در پایان دادن به مشکلات موجود شکست خورده اند و بحران سوریه با کاهش مصداقیت ما شدت میگیرد و هم اکنون به بدترین بحران در جهان تبدیل شده است.
وی با اشاره به اوضاع یمن گفت: ما از مشروعیت عبدربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن حمایت میکنیم.
وی همچنین بر لزوم حفظ وحدت و ثبات خاک یمن تاکید کرد.
از سوی دیگر، وی شهرک سازی های رژیم صهیونیستی را مانعی اساسی در تحقق صلح با فلسطینیان و تشکیل کشور مستقل فلسطین عنوان داشت و خواستار پایان دادن به اشغالگریهای آن شد.
بان کی مون همچنین گفت: سازمان ملل روند گفتگو میان طرف های لیبیایی را تسهیل میکند.
دبیرکل سازمان ملل در خصوص عراق نیز به اقدامات گروه تروریستی داعش اشاره نمود و خواستار مبارزه با تفکرات افراط گرایانه این گروه شد.
انتهای پیام
نظرات