یک روانشناس گفت: ماموریت ما در نوروز استراحت دادن به ذهن است. بنابراین باید از ویژگیهای نوروز مانند تغییر فصل و رنگها و در کنار خانواده بودن لذت ببریم و از درگیر کردن ذهن به اتفاقات بعد از تعطیلات به طور جدی خودداری کنیم.
دکتر مصطفی فروتن در گفتوگو با خبرنگار سرویس «جوانان» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، افزود: یک اندیکاسیون(نشانه) در بحث روانشناسی وجود دارد. براساس آن تا زمانی که انسان احساس خوابآلودگی ندارد نباید به رختخواب برود؛ چرا که درغیراین صورت افکار مزاحم و مهاجم به سراغ او میآیند، به همین علت به خوبی نمیتواند بخوابد و این وضعیت بر کیفیت رفتاری او در روز بعد تاثیر منفی میگذارد.
وی با اشاره به ایام تعطیلات نوروز و استفاده ازایام به عنوان اوقات فراغت تصریح کرد: اوقات فراغت معمولا به زمانی اطلاق میشود که سرکار نمیرویم. البته باید توجه داشت نحوه گذران اوقاتی که به شغل اقتصادی و وظایف اجتماعی خود نمیپردازیم میتواند برعملکرد شغلی ما تاثیرگذار باشد.
وی تاکید کرد: عید نوروز به طور کامل زمان فراغت نیست؛ بلکه آیینها و دستورالعملهای خاص خود را دارد، اما گمان میشود زمانی که در حال انجام کار رسمی خود نیستیم، در اوقات فراغت به سر میبریم. این در حالی است که اگر ذهن انسان حتی در یک روز تعطیل نیز درگیر مسائل مختلف باشد، نمیتواند از وقت برای تجدید قوا استفاده کند.
این روانشناس در ادامه گفت: اگر افراد در تعطیلاتی مانند نوروز وقت فراغت بهتری داشته باشند، پس از تعطیلات میتوانند با کیفیت بیشتری به انجام امور روزانه بپردازند.
وی تاکید کرد: عید نوروز، زمان صله رحم، تجدید دیدارها و بازسازی روابط فرسوده و آسیبدیده گذشته است، چراکه در طول سال مشغلههای کاری مانع از آن میشود که به اندازه کافی به دیدار اقوام بپردازیم. متاسفانه زندگی کنونی به جایی رسیده است که حتی برخی خواهران و برادران حاضر نیستند سالی یکبار نیز همدیگر را ببینند.
این روانشناس با اشاره به تاثیر مشغول بودن ذهن بر لذت بردن از اوقات فراغت افزود: هرکدام از ما زمانی که در یک موقعیت هستیم تنها به آن موقعیت فکر نمیکنیم و ذهنمان درگیر مسایل دیگر نیز است. به همین علت نمیتوانیم روی کار خود به خوبی تمرکز کنیم. نباید اجازه دهیم که دغدغههای مختلف در یک زمان به ذهن ما هجوم بیاورند.
وی تاکید کرد: باید از پرواز ذهن جلوگیری کنیم تا از زمان حال بهترین بهره را ببریم اگر در تعطیلات نوروز فکرمان مشغول باشد نمیتوانیم از اوقات خود بهره لازم را ببریم.
فروتن در پایان با بیان اینکه برای تفریح کردن نیازمند پول نیستیم گفت: ایجاد رابطه مستقیم میان تفریح کردن و برخورداری از تمکن مالی، نگرش نادرستی است. در واقع نگرش درست کلید واژه استفاده از اوقات فراغت است. در این شرایط ذهن فرصت دسته بندی و مرتب کردن افکار را پیدا می کند.
انتهای پیام
نظرات