• دوشنبه / ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ / ۰۸:۴۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 93112011062
  • خبرنگار : 71402

پوتین: بحران اوکراین نتیجه تلاش آمریکا برای تحمیل سیاست‌هایش است

پوتین: بحران اوکراین نتیجه تلاش آمریکا برای تحمیل سیاست‌هایش است

پیش از نشست رهبران فرانسه، آلمان و اوکراین، رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد که درگیری‌ها در اوکراین چنانچه گروه‌های رقیب در میان خودشان توافق نکنند، ادامه می‌یابد.

پیش از نشست رهبران فرانسه، آلمان و اوکراین، رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد که درگیری‌ها در اوکراین چنانچه گروه‌های رقیب در میان خودشان توافق نکنند، ادامه می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، رهبران روسیه، آلمان، اوکراین و فرانسه روز یکشنبه در جریان تماس تلفنی به رایزنی در خصوص تحولات کی‌یف پرداختند تا برای آشتی جامع و حل درگیری میان نیروهای جدایی طلب اوکراین و نیروهای دولتی اوکراین تلاش کنند.

با این حال پوتین هشدار داد که نشست روز چهارشنبه در مینسک، پایتخت بلاروس تنها در صورتی اتفاق خواهد افتاد که رهبران تا آن زمان بر روی مواردی توافق حاصل کنند.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه قرار است امروز (دوشنبه) و فردا طی سفری در مصر حضور داشته باشد و با عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر دیدار و گفت‌وگو کند.

وی پیش از سفرش در گفت‌وگو با روزنامه الاهرام مصر از دولت کی‌یف درخواست کرد تا به سخنان مردمش گوش فرا دهد. وی گفت: کاملا مشخص است که این بحران تا زمانی که اوکراینی‌ها میان خودشان به توافق نرسیده‌اند، ادامه می‌یابد.

رئیس جمهوری روسیه همچنین تاکید کرد: کی‌یف باید عملیات نظامی خود را در شرق اوکراین متوقف کرده و فشارهای اقتصادی بی‌حد را از روی مناطق تحت کنترل شبه نظامیان بردارد. در غیر این صورت این راهی است که به فاجعه ختم می‌شود.

پوتین در ادامه مصاحبه با الاهرام تاکید کرد: مهمترین شرط برای برقراری ثبات و برقراری آتش‌بس و خاتمه درگیری‌ها، آتش‌بس فوری و توقف عملیات‌های موسوم به "ضد تروریسم" است.

پوتین افزود: کی‌یف تلاش می‌کند تا فشار اقتصادی زیادی را به منطقه دونباس وارد کند و زندگی عادی مردم را که با مشکلاتی مواجه هستند با اخلال مواجه کند. این یک جاده بن بست است که به فاجعه می‌انجامد.

وی در جریان مصاحبه خود بار دیگر موضع مسکو را مطرح کرد و گفت که خشونت‌ها در شرق اوکراین واکنشی به کودتای تحت حمایت غرب بود که دولت منتخب ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری سابق اوکراین را سال گذشته سرنگون کرد. پوتین اظهار کرد: ملی‌گرایان افراطی که با استفاده از نیروی نظامی قدرت را اشغال کرده‌اند، این کشور را به آستانه فروپاشی و جنگ برادرانه کشاندند.

رئیس‌جمهوری روسیه در بخش دیگری از مصاحبه خود گفت که مصر و سایرکشورهای عربی باید به صورت مشترک با کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه همکاری کنند تا راه‌حلی برای درگیری جاری میان رژیم صهیونیستی و فلسطین حاصل شود.

پوتین افزود: به نظر می‌رسد که فلسطینی‌ها در شرایط کنونی امید خود را به احتمال رسیدن به توافق جامع با اسرائیل از دست داده‌اند. روسیه همچنان طرفین را ترغیب می‌کند تا امتیازاتی به یکدیگر بدهند و برای عادی سازی روابط به دنبال نقاط مشترک باشند. مسکو همچنین از کانال‌های دو جانبه و چارجوب‌های بین‌المللی مختلف و اول از همه چارچوب کمیته چهار جانبه میانجی‌های بین‌المللی استفاده خواهد کرد.

وی افزود: ما همچنین بر روی این مساله تاکید داریم که حفظ و روابط نزدیک کمیته چهارجانبه با مصر و سایر کشورهای عربی ضرورت دارد.

رئیس جمهوری روسیه در ادامه مصاحبه با الاهرام در رابطه با بحران اوکراین گفت: این مساله به دلیل تلاش‌های آمریکا و متحدانش برای اینکه سایر کشورها را در دستور کار خود بگنجانند، رخ داده است. بحران اوکراین به خاطر اقدامات فدراسیون روسیه رخ نداد. این در واکنش به تلاش‌های آمریکا و متحدان غربی آن ظهور کرد که خودشان را پیروز جنگ سرد می‌دانستند و می‌خواستند اراده خود را در هر جایی تحمیل کنند. آمریکا و برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا از کودتای فوریه در کی‌یف حمایت کردند و درگیری‌های پس از آن در این کشورتوسط "حزب جنگ" این کشور که از خارج حمایت می شود، تشدید شد. در چارچوب برنامه دوستی شرق اتحادیه اروپا تلاش‌هایی برای تجزیه کشورهایی که بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق بودند از روسیه و وادار ساختن آنها به انتخابی مصنوعی میان روسیه و اروپا وجود دارد.

رهبر روسیه تاکید کرد: بحران اوکراین اوج رویکرد منفی آنها بود. مسکو مرتبا به آمریکا ومتحدان غربی آن درباره تبعات مضر نفوذ آنها در امور داخلی اوکراین هشدار می‌دهد، اما آنها به سخنان روسیه گوش نمی‌دهند. همچنین وعده‌ ناتو برای عدم توسعه به سمت شرق مشخص شد که سخنانی توخالی است. ما شاهد این هستیم که ناتو هر چه بیشتر در حال حرکت به سمت مرزهای روسیه است و بدین ترتیب منافع روسیه نادیده گرفته می‌شود.

وی همچنین درباره روابط کشورش با مصر گفت: مصر و روسیه باید دلار آمریکا را از تبادلات تجاری دوجانبه حذف و از پول رایج خود استفاده کنند. این کاملا طبیعی است که محافل تجاری در روسیه و مصر عاقلانه بودن استفاده از پول رایج خود در تبادلات دوجانبه را مطرح کنند. روسیه اکنون از پول رایج خود در مبادلاتش با برخی از کشورها از جمله چین استفاده می‌کند. ما حاضریم که در روابطمان با مصر نیز همین اقدام را اجرا کنیم. این مساله بطور مفصل میان نهادهای مربوطه دو کشور بحث شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha