معاون طرح و برنامۀ سازمان بیمۀ خدماتدرمانی نیروهایمسلح گفت: مدیران سازمان بیمۀ خدماتدرمانی نیروهایمسلح با همکاری بیمارستان رفیده بهعنوان تنها بیمارستان فوقتخصصی بهزیستی و توانبخشی کشور- وابسته به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی- بستۀ خدماتدرمانی و توانبخشی استاندارد بیماران ام.اس را تهیه کرده و به بیمهشدگان تحتپوشش ارائه میدهند.
به گزارش سرویس «اجتماعی» ایسنا، امیر نوروزی گفت: هدف از اجرای این طرح، ارائۀ خدمات فیزیوتراپی، کاردرمانی، رواندرمانی و حمایتی مناسب و بهبود وضعیت بیماران است بهطوری که بیماری که وابسته به عصا یا ویلچیر بوده با بهبود شرایط، احساس رضایت بیشتری از زندگی خود نماید و همچنین بستۀ درمانی مناسب و کاملاً استانداردی را در این مطالعه شناسایی و تعریف کنیم.
وی با بیان اینکه بیماران ام.اس تحتپوشش ساخد با مراجعه به مرکز درمانی یادشده میتوانند از خدماتدرمانی این مرکز بهرهمند شوند، اظهارکرد: تنها بیمارانی که یک سطح از ناتوانی را دارند وارد طرح شده و سپس بستۀ خدمتی برای آنها تعریف و بعد از ششماه وضعیت آنها را بررسی میکنیم، چراکه این بهترین روشی است که میتوان میزان رضایت فرد از زندگی را مورد سنجش قرار داد.
وی با اشاره به اینکه در گام نخست این طرح، 150نفر از بیماران مبتلا به ام.اس بهمدت ششماه مورد ارزیابی قرار میگیرند، اظهارکرد: بیماران پس از گذراندن این دوره، فرم رضایتسنجی از وضعیت زندگی و سلامتی خود را از بعد جسمی و روانی تکمیل کرده و ارائه میدهند تا نتایج این طرح مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.
معاون طرح و برنامۀ ساخد دربارۀ علت انتخاب بیمارستان رفیده برای ارائۀ خدمات به بیمهشدگان مبتلا به ام.اس گفت: این بیمارستان تنها مرکز درمانی در کشور است که دارای کادر تخصصی کاردرمانی و فیزیوتراپی ام.اس است.
امیر نوروزی یادآورشد: متأسفانه بررسیهای ما نشان میدهد در اغلب مراکز درمانی خدمات فیزیوتراپی مناسب و استانداردی به بیماران ام.اس ارائه نمیشود که این امر میتواند باعث آسیبدیدگی فرد شود.
وی با بیان اینکه در این طرح نزدیک به 100درصد هزینۀ درمان بیماران، تحتپوشش بیمه قرار میگیرد، تصریحکرد: ما ماهیانه تقریباً چندین میلیون تومان برای درمان بیماران ام.اس هزینه میکنیم، اما به گفتۀ متخصصان حتی بسیاری از مواقع درمان دارویی از سال دوم و سوم نتیجه اثربخشی برای بیمار ندارد و بهبودی در وضعیتش حاصل نمیشود، اما اگر برای این بیماران یکسری خدمات توانبخشی در نظر بگیریم برای آنها مفیدتر است و وضعیت آنها را بهتر خواهد کرد.
معاون طرح و برنامۀ ساخد از اجرای این طرح برای نخستین بار در ایران، خبرداد و بیانکرد: مجری این طرح دبیر انجمن علمی ام.اس ایران است.
به گزارش ایسنا و به نقل از سایت سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح، امیر نوروزی گفت: این طرح بهصورت همزمان توسط نظام سلامت انگلستان در آن کشور نیز اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه بیماری ام.اس رابطۀ تنگاتنگی با افسردگی دارد، تصریحکرد: ام.اس بیشتر در زنانی که در دهۀ سوم زندگی -20 تا 30 سالگی- قرار دارند رخ می دهد، یعنی اغلب مبتلایان که در آغاز دورۀ فعال زندگیشان هستند دچار چنین عارضۀ ناتوانکنندهای میشوند؛ لذا طبیعی است که دچار افسردگی شوند و هدف ما در این طرح این است که با ارزیابی روانی این افراد، مناسبترین روش درمانی را به آنها ارائه دهیم.
انتهای پیام
نظرات