رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مصوبه بهمن ماه سال گذشته در خصوص دریافت عوارض کسب و پیشه از شعب بانک ها توضیح داد: این مصوبه بعد از تایید فرمانداری متاسفانه توسط وزیرکشور لغو شد اما با مذاکرات انجام شده مجددا طرح دریافت عوارض استقرار از شعب بانکها و موسسات مالی و اعتباری شهر تهران مطرح شده است.
به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علیرضا دبیر در جلسه امروز شورای شهر اظهار داشت: فعالیتی که بانکهای دولتی و خصوصی در شهر تهران انجام میدهند فعالیت تجاری است. علاوه بر آن بر اساس برنامه ۵ ساله شهرداری باید درآمدهای پایدارش را افزایش دهد و این عوارض از مهم ترین درآمدهای پایدار شهر تهران است.
وی اضافه کرد: طی جلسهای که وزیر کشور با شهردار تهران داشتهاند؛ به آقای قالیباف قول مساعد دادهاند که به افزایش درآمدهای پایدار شهرداری تهران کمک کنند. بر این اساس این طرح با ۳۰ امضا و به صورت دو فوریتی به صحن آورده شده است.
سالاری به عنوان مخالف دو فوریت این طرح گفت: ما با کلیات این طرح موافق هستیم اما این فرمولها قابلیت بررسی به شکل دو فوریت را ندارد. پیشنهاد میکنم یک فوریت آن را تصویب کنیم و روز یکشنبه جزییات طرح را بررسی کنیم.
علیرضا دبیر در پاسخ به سالاری بیان کرد: این متن مصوبه سال گذشته است که با کمک کمیسیون معماری و شهرسازی فرمول های مربوطه آن تهیه شد. بر اساس این مصوبه به شهرداری تهران اجازه داده می شود از ابتدای سال ۹۴ عوارض فعالیت شعب بانک ها و موسسات مالی و اعتباری را از کلیه بانک ها و موسسات مالی و اعتباری و مشابه آنها در سطح شهر تهران دریافت کرده و به حساب درآمدی شهرداری تهران واریز کند.
دوستی با اشاره به دلایل لغو مصوبه توسط دیوان عدالت اداری توضیح داد: بین کمیته انضباطی بانک ها و شهرداری در خصوص محاسبه عوارض برای ساختمان های اداری بانک ها اختلاف وجود دارد و علت رد شدن مصوبه توسط دیوان نیز همین موضوع بود. بنابراین ضروری است ما در این مصوبه روی این موضوع که ستاد اداری یانک ها مشمول این عوارض نمی شود؛ تاکید کنیم.
دنیامالی با اشاره به اینکه این طرح یکی از درآمدهای پایدار شهرداری است پیشنهاد کرد بازار سهام بورس هم به این طرح اضافه شود. چرا که در این بازار معاملات سنگینی انجام می شود که باید مشمول عوارض کسب و پیشه شوند.
چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به پیشنهاد دنیامالی گفت: ما عوارض بازار بورس را یکبار تصویب کردیم اما فرمانداری و وزارت کشور آن را رد کردند و بعد به تقلید از مصوبه ما از بازار بورس مالیات گرفتند. بهتر است این موضوع را با موضوع بانک ها مخلوط نکنیم.
صابری به عنوان موافق تصریح کرد: عملیات بانک ها تجاری است و زمانی که از یک کاسب ساده عوارض کسب می گیریم نمی توانیم به بهانه انجام کار ملی از شعب بانک ها عوارض نگیریم. اگر این این عوارض مالیات مضاعف باشد تمام عوارض ما مالیات مضاعف است و این صحیح نیست.
سالاری درباره دلایل مخالفت خود با دو فوریت این مصوبه تاکید کرد: در روند بررسی این طرح در سال گذشته هم من مخالف این فرمول بودم. چرا که با افزایش طبقات بانک نرخ عوارض افزایش پیدا می کند و این صحیح نیست.
پیرهادی پیشنهادی برای اصلاح طرح ارائه کرد و گفت: در برخی از محلات تهران در جنوب شهر حتی یک بانک هم وجود ندارد و بعضی از محلات با جمعیت زیاد تنها یک بانک دارد. شهروندان از ما می خواهند در برخی از محلات شعبه بانک تاسیس شود علت اینکه شعبه بانک هم به آن محله نمی رود این است که به عنوان یک بنگاه اقتصادی برای بانک حضور در آن محله به صرفه نیست.
وی اضافه کرد: مابرای اثبات حسن نیت می توانیم برای محلاتی که تنها یک شعبه دارند این عوارض را حذف کنیم که بانک برای احداث در محلات محروم تشویق شود.
چمران در پاسخ به پیرهادی تاکید کرد: سیستم بانکی به سویی می رود که با شعبه کار نمی کند. در حال حاضر بانک شهر با ایجاد کیوسک ها و خودپرداز در هر مکانی کار یک شعبه را انجام می دهند. ان شاءالله در آن محلات بتوانند از این سیستم استفاده کنند و این سیستم حتی عوارض هم پرداخت نمی کند.
تقی پور نیز در همین خصوص بیان داشت: این تکلیف بانک مرکزی است که باید بانک را ملزم به احداث شعبه در مناطق محروم کند. در خیابان شهید بهشتی بین بانک ها مغازه نداریم و در مناطق پایین هم شهروندان باید یک کیلومتر راه بروند تا به بانک بروند.
سرخو نیز پیشنهاد کرد شعب بانک ها از نظر تکلیفی درون ساختمانهای اداری دستگاههای دولتی ایجاد شدهاند از این عوارض معاف شوند.
مسجدجامعی نیز از پیشنهاد پیرهادی دفاع کرد و گفت: به نظر من باید به پیشنهاد آقای پیرهادی دقت شود. همانطور که برای شورایاریهایی که امکان ثبت نام الکترونیک ندارند ما امکان ثبت نام فراهم میکنیم باید به این خواسته مردم نیز اهمیت دهیم. چرا که احداث شعبه بانک در محلات خواسته مکرر مردم مناطق است و ما هیچ ابزاری برای حمایت از این دغدغه مردم در اختیار نداریم.
چمران برای محقق شدن این پیشنهاد عنوان کرد: ما نمیتوانیم از نظر خیابان بندی این موضوع را محدود کنیم اما میتوانیم این تسهیلات را برای بافت فرسوده قائل شویم.
رییس شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: پیشنهاد من این است که عوارض شعبههای بافت فرسوده و شعبههای تکلیفی را ۵۰ درصد کاهش دهیم تا هم به درآمدزایی شهرداری توجه کرده باشیم و هم خواسته مردم را درنظر بگیریم.
طبقی در خصوص فرمول این مصوبه توضیح داد: در فرمول ما یک قیمت منطقهای داریم که در قیمت منطقهای این موضوع دیده شده است. بر اساس قیمت منطقهای در سطح شهر تهران در این فرمول عوارض مناطق محروم حتی از ۵۰ درصد هم کمتر محاسبه میکند.
سالاری در موافقت با پیشنهاد رییس شورا اظهار داشت: من با پیشنهاد اخیر شما موافق هستم. بافت فرسوده به پروژههای محرک توسعه کمک میکند. این موضوع خدمات پشتیبانی سکونت است.
پس از بحث و بررسی این طرح دو فوریتی با اصلاحاتی به تصویب رسید.
تجمع جمعی از دانشجویان و فعالان محیط زیست در شورای شهر
صبح امروز در حاشیه صد و بیست و هفتمین جلسه علنی شورای چهارم شهر تهران تعدادی از دانشجویان و فعالان محیط زیست مقابل درب اصلی ساختمان شورای شهر تجمع کردند. این افراد که پلاکاردهایی تحت عنوان تراکم نفروشید، بودجه غیر نقد شهرداری چه میشود؟ تخریب باغات و ... در دست داشتند مقابل ساختمان اصلی شورای شهر تجمع کردند.
گفتنی است، دکتر گیل آبادی مدیر کل روابط عمومی شهرداری تهران با حضور در جمع این دانشجویان ضمن شنیدن نظرات و انتقادات با آنها صحبت کرد.
انتهای پیام
نظرات