• شنبه / ۴ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93110401685
  • خبرنگار : 71191

تخریب بقعه تاریخی مقابل چشمان زائران امامزاده

تخریب بقعه تاریخی مقابل چشمان زائران امامزاده

ساعتی پس از تشکیل جلسه مدیران کل میراث فرهنگی و گردشگری و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان چهارمحال وبختیاری،‌ بخش زیادی از کهن‌ترین یادمان تشیع در چهارمحال و بختیاری تخریب شد.

ساعتی پس از تشکیل جلسه مدیران کل میراث فرهنگی و گردشگری و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان چهارمحال وبختیاری،‌ بخش زیادی از کهن‌ترین یادمان تشیع در چهارمحال و بختیاری تخریب شد.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، بقعه‌ی متبرکه امامزاده «حمزه بن علی(ع)» در شهر بلداجی از توابع استان چهارمحال وبختیاری که 24 فروردین ماه 1382 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و مهمترین قطب‌های گردشگری مذهبی این استان و مکان گردهم‌آیی فصلی زوار مطرح بود، از در معرض خطر بودن به تخریب کامل رسید.

هرچند قول و قرارها از سوی میراث فرهنگی و اداره‌ی اوقاف پنج‌شنبه‌ گذشته با هدف چگونگی برخورد کارشناسانه و فنی با بناها و بقاع متبرکه ثبت شده در این استان و البته در محل «امامزاده حمزه بن علی (ع)» برگزار شد و حتی توافقنامه‌ای توسط مدیر کل این دو اداره کل نیز امضا شد، اما فقط چند ساعت پس از تشکیل این جلسه، بخش اعظم متعلقات بقعه‌ی تاریخی و ارزشمند امامزاده «حمزه بن علی(ع)» به عنوان مهمترین مرکز زیارتی و کهن‌ترین یادمان تشیع در چهارمحال و بختیاری و یکی از مهمترین بقاع متبرکه کشور تخریب شد.

هر چند براساس اهدافی که از برگزاری جلسه بین این دو مدیرکل در روز پنج‌شنبه (دوم بهمن ماه) مشخص شده بود، رسیدن به توافق‌هایی برای برخورد کارشناسانه و فنی با بناهای بقاع متبرکه ثبت شده در فهرست آثار ملی و توافق مدیران دو دستگاه در خصوص رعایت ضوابط میراث فرهنگی در طراحی و اجرای طرح گسترش آستان امامزاده حمزه بود، اما به نظر می‌رسد نتیجه‌ی نهایی این توافق تخریب صورت گرفته در این امامزاده بوده است، چون بعداز ظهر پنج‌شنبه بناهای جانبی امامزاده و بخش زیادی از خود امامزاده به صورت نامتعارف و با استفاده از ماشین‌آلات سنگین و لودر تخریب شد .

به گفته‌ی زائرانی که در زمان شروع تخریب در امامزاده مشغول زیارت بودند، عوامل اداره‌ی اوقاف استان تخریب‌کنندگان این امامزاده بودند. به اعتقاد آن‌ها این تخریب در اقدامی عجولانه، تعجب برانگیز و نامعقول و در حالی‌که زائران امامزاده در داخل بقعه مشغول زیارت بودند، انجام شد.

با توجه به چنین عملی به نظر می‌رسد این اقدام، بدون در نظر گرفتن مفاد جلسه‌ی همان روز و بدون رعایت شأن و منزلت امامزاده و حتی نکات ایمنی انجام شده است، چون این عملیات در نهایت با جلوگیری کارشناسان میراث فرهنگی و یگان حفاظت استان و با دستور مقامات قضایی شهرستان متوقف شد.

در تخریب این امامزاده که از قرن‌ها پیش، بر اساس یک سنت دیرینه در همه‌ فصل‌های سال مکان گردهمایی زائران بوده است، به جز بنای گنبدخانه، همه‌ی متعلقات بقعه تخریب شد. به نظر می‌رسد طرح گسترش امامزاده بصورت غیر فنی وغیر اصولی توسط دفتر فنی اداره کل اوقاف استان و بدون در نظر گرفتن معماری وزین اسلامی ایران وشئونات امامزاده و ضوابط سازمان میراث فرهنگی عملیاتی شده است.

به گزارش ایسنا، بنای مرکزی بقعه در دوره صفویه بازسازی و گنبد تک‌پوش آن با کاشی‌های خشتی سبز و فیروزه‌ای و کتیبه‌هایی به خط «کوفی بنایی» مزین بوده است. این گنبد در دوره‌ی پهلوی با پوشش فلزی سبز رنگی پوشانده شده بود که در یک دهه‌ی گذشته به رنگ طلایی رنگ‌آمیزی شد. بارگاه امامزاده «حمزه بن علی(ع)» با سابقه‌ی چندین قرن به دلیل کرامات و معنویت خاص این بقعه، یکی از اماکن متبرکه‌ منحصربه فرد در سطح استان و کشور محسوب می‌شود، به گونه‌ای که از قرن‌ها پیش، بر اساس یک سنت دیرینه در همه‌ فصل‌های سال از جمله بهار و تابستان هر هفته زائران زیادی به این مکان مذهبی می‌آیند.

امامزاده «حمزه بن علی (ع)» در چهارمحال و بختیاری

امامزاده «حمزه بن علی (ع)» در چهارمحال و بختیاری

گردهم‌آیی زائران بقعه «حمزه علی»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha