معاون عملیات اورژانس کشور اظهار کرد: سالانه 1100 میلیارد تومان صرف انتقال مصدومین حوادث ترافیکی به مراکز درمانی میشود.
به گزارش خبرنگار "سلامت" خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه کرمانشاه، محمد سرور در همایش "اورژانس هوایی" به قابلیتهای اورژانس هوایی اشاره کرد و با بیان اینکه ایران جزء 10 کشور پرحادثه دنیا و شش کشور پرحادثه قاره آسیاست، اظهار کرد: قطعا با توجه به این مسئله آمادگی برای مقابله با بحران بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به وقوع روزانه 11.5 حادثه پرتلفات در سطح کشور، تصریح کرد: حادثه پرتلفات به حادثهای گفته میشود که بر اثر آن حادثه در دم سه نفر کشته و یا پنج نفر مجروح شوند.
وی تصریح کرد: متاسفانه بیش از90 درصد حوادث پرتلفات کشور مربوط به حوادث ترافیکی است و از نظر تلفات پرحادثه جزء در ردههای اول دنیا هستیم.
سرور با بیان اینکه در حال حاضر سالانه اورژانس کشور مبلغ 1100 میلیارد تومان صرف هزینه انتقال مصدومین ترافیکی به مراکز درمانی میکند، اظهار کرد: علاوه بر این وجود مشکلات بسیار و ناامنی در دو کشور همسایه و نیز برگزاری سالانه برنامههای بزرگی مانند اربعین حسینی و جشن انقلاب را در کشور داریم که برای همه این موارد باید آمادگی لازم را داشته باشیم.
وی افزود: قطعا یکی از راهکارهای آمادگی در برابر حوادث احتمالی، افزایش توان برای ارزیابی و تخمین سطح بحران میباشد که استفاده از اورژانس هوایی یکی از ابزارهای مناسب در این زمینه است.
سرور تصریح کرد: زمان وقوع حوادث تخمین سطح بحران از راه زمینی دشوار است و استفاده از بالگرد در این زمینه یکی از گزینههای مناسب است.
وی افزود: همچنین برای موارد امنیتی به منظور ارسال افراد و تجهیزات تخصصی و ارزیابی ابعاد موضوع استفاده از بالگرد میتواند بهترین گزینه باشد.
سرور همچنین استفاده از بالگرد را به منظور هدایت نیروها بسیار ابزار کارآمدی دانست و اظهار کرد: گاهی در بروز حوادث امکان هدایت نیروهای امدادی بصورت زمینی وجود ندارد و در این زمینه استفاده از بالگرد میتواند بسیار کارگشا باشد.
معاون عملیات اورژانس کشور با بیان اینکه ایران نوزدهمین کشور پهناور دنیاست، اظهار کرد: خوشبختانه با وجود 2097 پایگاه جادهای اورژانس در سراسر کشور توانستهایم تمام 24 هزار کیلومتر جادههای اصلی کشور را تحت پوشش قرار دهیم.
سرور با اشاره به وجود 160 هزار کیلومتر جاده فرعی و راه روستایی در کشور تصریح کرد: وزارت بهداشت تاکنون هیچ پوششی برای این راهها نداشته و قطعا پوشش این میزان راه مستلزم افزایش شش برابری پایگاهها و نیروهای اورژانس خواهد بود که قطعا مقرون بهصرفه نیست.
وی تصریح کرد: در همین راستا تنها استفاده از آمبولانس هوایی کارگشاست و کشورهای پهناور نیز برای پوشش راههای فرعی و روستایی خود از این راهکار استفاده کردهاند.
معاون عملیات اورژانس کشور تصریح کرد: با استفاده از بالگرد با ایجاد تعداد کمی پایگاه هوایی در صورت پوشش هر بالگرد تا شعاع 150 کیلومتری بیشتر راههای فرعی و روستایی تحت پوشش قرار میگیرند.
وی با اشاره به وجود 14 پایگاه هوایی در سطح کشور اظهار کرد: در حال حاضر برای هر ساعت ماموریت بالگردها شش میلیون تومان هزینه میشود که تمامی آن توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزشپزشکی تقبل میشود.
سرور خاطرنشان کرد: البته این در حالیست که بطور معمول هزینه هر ساعت پرواز بالگرد در ایران 12.5 میلیون تومان است. همچنین در حال حاضر بین 10 تا 15 میلیون تومان ماهانه برای stand by بالگردها پرداخت میشود.
معاون عملیات اورژانس کشور با بیان اینکه کرمانشاه در بحث اورژانس هوایی یکی از 10 نقطه برتر کشور است اظهار کرد: این استان همچنین از نظر طرح تحول نظام سلامت به عنوان مسئول قطب غرب کشور حائز اهمیت است.
وی با اشاره به راه اندازی اورژانس هوایی در کرمانشاه از مردادماه امسال اظهار کرد: با شروع فعالیت این پایگاه در مردادماه امسال تاکنون 12 ماموریت در استان کرمانشاه انجام شده و در این 12 ماموریت 35 نفر به مراکز درمانی منتقل شدند.
انتهای پیام
نظرات