• دوشنبه / ۲۹ دی ۱۳۹۳ / ۱۲:۱۴
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93102916062

تشویق وزیر به خرید لوازم خانگی ایرانی و تمایل تولیدکنندگان به کالاهای خارجی!

تشویق وزیر به خرید لوازم خانگی ایرانی و تمایل تولیدکنندگان به کالاهای خارجی!

در حالی که وزیر صنعت برای رونق بازار لوازم خانگی ایرانی و کاهش واردات از همه اقشار جامعه تقاضا دارد کالاهای ایرانی بخرند، تولیدکنندگان و فروشندگان با واردات محصولات خارجی مخالف نیستند و حتی می‌گویند کالاهای وارداتی باوجود تعرفه 75 درصدی، ارزان‌تر از کالاهای داخلی هستند و خدمات پس از فروش خوبی هم دارند!

در حالی که وزیر صنعت برای رونق بازار لوازم خانگی ایرانی و کاهش واردات از همه اقشار جامعه تقاضا دارد کالاهای ایرانی بخرند، تولیدکنندگان و فروشندگان با واردات محصولات خارجی مخالف نیستند و حتی می‌گویند کالاهای وارداتی باوجود تعرفه 75 درصدی، ارزان‌تر از کالاهای داخلی هستند و خدمات پس از فروش خوبی هم دارند!

به گزارش خبرنگار ایسنا، حمایت از تولیدکنندگان داخلی و ارائه تسهیلات به آن‌ها موضوع مهمی است که بارها از مسئولان عنوان شده و به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت بالاترین مشوق برای تولیدکنندگان داخلی، داشتن بازار مناسب است چون در صورتیکه تولیدکنندگان و کارخانجات داخلی با بازار پررونق و افزایش خرید روبرو شوند می توانیم علاوه بر توسعه بازار و محصولات، به فکر صادرات نیز باشیم. همچنین لزوم بهره‌مندی از فکر صنعتگران و دسترنج مهندسان داخلی در افق پیش‌بینی شده لذا باید از صادرات و تولید داخل حمایت کرد.

در این میان بازار لوازم خانگی، بخش بزرگی از نیازهای مصرفی مردم را به خود اختصاص داده و از بخش‌هایی است که میزان واردات آن زیاد است اما صادرات چندانی نداریم؛ البته چندی پیش وزیر صنعت معدن و تجارت از رشد 30 درصدی تولید انواع لوازم خانگی داخلی با کیفیت رقابت با محصولات وارداتی خبر داد که خود بیانگر اهمیت توجه به تولیدات داخلی است.

به گفته نعمت‌زاده تولید لوازم خانگی ایرانی از لحاظ کمی و کیفی رشد داشته و مردم هم باید با خرید کالای ایرانی به این صنعت کمک کنند.

وی معتقد است که لوازم خانگی به رغم تمام واردات می‌تواند در زمینه صادرات حضور موثری داشته باشد و سال آینده شاهد افزایش میزان صادرات لوازم خانگی باشیم.

تقاضای وزیر صنعت از مردم برای خرید کالاهای ایرانی و داخلی

وزیر صنعت، معدن و تجارت برای رونق بازار لوازم خانگی ایرانی از همه اقشار جامعه تقاضا دارد که کالاهای ایرانی بخرند و با خرید اجناس ایرانی از توانمندی‌های صنعتگران و تولیدکنندگان کشورمان بیشتر حمایت کنند چون بدون افزایش تقاضا و گسترده تر شدن بازار، ارتقای کیفی محصولات ممکن نیست.

اما جالب اینجاست که رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران معتقد است: کالاهای وارداتی علی‌رغم تعرفه 75 درصدی، ارزان‌تر از کالای داخلی هستند و خدمات پس از فروش خوبی هم دارند.

طحان‌پور در گفت‌وگو با ایسنا بالا بودن قیمت لوازم خانگی ایرانی را سد راه صادرات دانست و گفت: می‌توانیم صادرات لوازم خانگی را به کشور‌های حاشیه خلیج‌فارس داشته باشیم چراکه صادرات به این کشورها به لحاظ حمل‌ و نقل راحت‌تر و ارزان‌تر است ولی موضوع مهم این است که باید قیمت‌هایمان را اصلاح کنیم. چراکه قیمت تمام شده کالاها در حوزه لوازم خانگی بالاست.

تولیدکنندگان لوازم خانگی با واردات محصولات باکیفیت مخالف نیستند

همچنین سعید موسوی، یکی از اعضای اتحادیه تولیدکنندگان لوازم خانگی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه تولیدکنندگان لوازم خانگی با واردات محصولات باکیفیت مخالف نیستند، گفت: متاسفانه برخی تجار، محصولاتی را به کشور وارد می کنند که فاقد کیفیت لازم است و خدمات پس از فروش مناسبی نیز به خریداران ارائه نمی شود و بسیاری از محصولاتی که به عنوان کالای خارجی در بازار عرضه می شوند، در واقع تولید داخل هستند و تعرفه های 70 درصدی بابت واردات آنها اعمال نشده است، در این شرایط، تولیدکنندگان داخلی باید با این نوع محصولات نیز رقابت کنند.

افزایش قیمت تمام شده تولید محصولات لوازم خانگی در کشور

وی با اشاره به افزیش قیمت تمام شده تولید محصولات لوازم خانگی در کشور گفت: افزایش قیمت حامل های انرژی، مواد اولیه و دستمزدها باعث بالا رفتن قیمت تولید این محصولات شده که این مساله عاملی برای برنامه‌ریزی در جهت تغییر قیمت برخی محصولات خواهد بود.

موسوی با تاکید بر لزوم بروزرسانی تکنولوژی تولید در کارخانه های داخلی اظهار کرد: تولیدکنندگان ایرانی می توانند محصولات خوبی را برای صادارت تولید کنند و وزیر صنعت نیز از همه مردم درخواست کرده که با خرید اجناس ایرانی از توانمندی های صنعتگران و تولیدکنندگان کشورمان هرچه بیشتر حمایت کنند و در این زمینه از تولیدات جدید و به روز باید حمایت شود تا به کشورهای دیگر صادر شود تا در حوزه تولید لوازم خانگی نیز حرفی برای گفتن داشته باشیم.

ضرورت رفع موانع گمرکی، ترخیص کالا و پرداخت جوایز صادراتی

وی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در صادرات و از جمله صادرات لوازم خانگی مهم است بحث به روز بودن آن ها و استفاده از آخرین تکنولوژی‌های روز است به حضور تولیدکنندگان داخلی در بازارهای جهانی تاکید کرد و افزود: با رفع موانع گمرکی و ترخیص کالا و همچنین پرداخت جوایز صادراتی، صادرات لوازم خانگی توجیه بیشتری پیدا می کند.

اما بومی‌سازی تکنولوژی تولید در صنعت لوازم خانگی، انتقال نسبی تکنولوژیهای نوین و روز دنیا در این صنعت، ایجاد نسبی و محدود برند و شروع سرمایه گذاری در بخش تحقیق و توسعه و خدمات پس از فروش، تولید بخش عمده‌ای از مواد اولیه، اجزاء و قطعات، افزایش عمق ساخت داخل، وجود نیروی کار جوان، فعال و مستعد و بازار مناسب در داخل و کشورهای همجوار و منطقه از مزیت‌های این صنعت محسوب می‌شود.

مشارکت تولیدکننده داخلی با برندهای معتبر جهانی

به گفته کارشناسان، مشارکت تولیدکننده داخلی با برندهای معتبر جهانی موجب افزایش کیفیت محصولات و جلوگیری از قاچاق کالا شده و این امر سبب می‌شود در آینده بسیار نزدیک بتوانیم مانند صنایع دیگر، در عرصه صادرات لوازم خانگی به جایگاه ارزنده‌ای دست پیدا کنیم ولی موضوع مهم آن است که باید قیمت‌ این کالاها در کشور اصلاح شود چراکه قیمت تمام شده کالاها در حوزه لوازم خانگی بالاست و این معضل جلوی صادرات در این بخش را گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha