دانشآموخته دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس موفق به طراحی و ساخت سامانه درجهبندی انجیر خشک با استفاده از ماشین بینایی شد.
به گزارش سرویس فناوری ایسنا، مهرداد بیگوند، مجری طرح اظهار کرد: انجیر از جمله تولیداتی است که برای ارائه به بازار نیاز به درجهبندی در مرحله پس از برداشت دارد. در بازار محلی ایران، انجیر به دو روش درجهبندی میشود؛ روش مبتنی بر نظر شخص خبره که به صورت دستی و بر اساس مشخصاتی نظیر اندازه دهانه، رنگ و اندازه قطر انجیر خشک انجام میشود و روش مکانیکی که از طریق غربال انجیر بر اساس قطر صورت میپذیرد.
بیگوند با بیان این که در این تحقیق با راهنمایی دکتر احمد بناکار، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس، یک سامانه مبتنی بر ماشین بینایی برای درجهبندی انجیر خشک توسعه یافت، خاطرنشان کرد: برای این منظور، یک برنامه کنترل در محیط نرمافزار LabVIEW تدوین شد که توسط آن میتوان انجیر را بر اساس ویژگیهای ظاهری در پنج سطح کیفی درجهبندی کرد. در سامانه توسعه یافته، ابتدا برخی ویژگیهای بازارپسندی انجیر خشک شامل رنگ، اندازه و میزان دهان باز و بسته بودن با استفاده از پردازش تصویر استخراج شد.
وی افزود: پس از محاسبه مشخصات ظاهری انجیر توسط الگوریتم پردازش تصویر و مقایسه آن با مقادیر از پیش تعیین شده در سامانه کنترل، درجه کیفی محصول در قالب یک سیگنال فرمان به نازل بادی بیرونانداز مربوط به درجه کیفی مورد نظر ارسال شد و انجیر داخل سبد جمعآوری مربوط به آن درجه کیفی قرار گرفت.
مجری طرح در پایان گفت: نتایج به دست آمده نشان داد که با استفاده از سامانه توسعه یافته میتوان درجه کیفی انجیر را به طور میانگین با دقت 2/95 درصد نسبت به روش دستی تشخیص داد.
انتهای پیام
نظرات