• شنبه / ۱۳ دی ۱۳۹۳ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 93101306629
  • خبرنگار : 71516

کاهش چشمگیر پیشروی داعش در عراق / داعش برگزاری جشن میلاد پیامبر (ص) را در موصل ممنوع کرد

کاهش چشمگیر پیشروی داعش در عراق / داعش برگزاری جشن میلاد پیامبر (ص) را در موصل ممنوع کرد

ارتش عراق با کمک نیروهای داوطلب مردمی عملیات نظامی گسترده‌ای را برای پاکسازی مناطق جنوب تکریت آغاز کرد. همچنین با پیشروی‌های نیروهای عراقی و شکست داعش در مناطق مختلف این گروه همچنان به عقب‌نشینی‌های خود ادامه می‌دهد.

ارتش عراق با کمک نیروهای داوطلب مردمی عملیات نظامی گسترده‌ای را برای پاکسازی مناطق جنوب تکریت آغاز کرد. همچنین با پیشروی‌های نیروهای عراقی و شکست داعش در مناطق مختلف این گروه همچنان به عقب‌نشینی‌های خود ادامه می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری المسله، اسماعیل هلوب، معاون اول استانداری صلاح الدین عراق اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور عملیات نظامی گسترده‌ای در مناطق "الاسحاقی"، "الفرحاتیه" الجزیره، و "بلد" در جنوب تکریت برای آزادسازی آن از داعش آغاز کرده‌اند.

وی افزود: هزاران خانواده از این مناطق فرار کرده و در شرایط انسانی سختی به سر می‌برند.

هلوب از حیدر العبادی، نخست وزیر عراق خواست تا به مداخله فوری و ایجاد اردوگاه‌ها برای کمک به این خانواده‌ها و گشودن گذرگاه‌های امن برای آن‌ها جهت رفتن به مناطق امن‌تر بپردازد.

پیشروی پیشمرگ‌ها و عشایر سنی در نینوا و کرکوک

نیروهای مشترک قبال سنی و پیشمرگ‌ها دو منطقه "شیخ عیسی" و "کنعوص" بین استان‌های نینوا و کرکوک در شمال عراق را آزاد کرده و پس از شکست نیروهای داعش به مسیر بین‌المللی میان این دو استان رسیدند.

به گزارش منابع، نیروهای پیشمرگ به سمت روستاهای "الهجیل"، "سدیره"، "السفینه" حرکت خواهند کرد تا این مناطق را از اعضای داعش پاکسازی کنند.

داعش ده‌ها تن را در غرب کرکوک ربود

منابع عراقی اعلام کردند که داعش‌ ده‌ها عراقی را در روستاهای واقع در غرب کرکوک به دلیل به آتش کشیدن پرچم این گروه بازداشت کرد.

به گزارش منابع، داعش حدود 175 تن از ساکنان روستاهای "الشجرة" و "الغریب" را در منطقه حویجه ربود.

اعدام 15 جوان و ربودن 18 نیروی پلیس توسط داعش

منابع محلی در استان الانبار در غرب عراق اعلام کردند که گروه داعش 15 تن از جوانان عشیره "الجمیلات" در شهرستان حویجه را به دلیل مخالفت با افکار و اعتقادات این گروه اعدام کرد.

همچنین گروه داعش 18 نیروی پلیس عراق را از منازل آن‌ها در منطقه "الزاب" و "العلم" به دلیل مخالفت با پیوستن به این گروه ربود.

کاهش پیشروی داعش در استان‌های عراق

درگیری‌ها میان اعضای داعش و نیروهای ارتش عراق، داوطلبان مردمی و نیروهای پیشمرگ‌ و شکست داعش و کشته شدن اعضای آن در بیشتر استان‌های عراقی حاکی از کاهش پیشروی داعش است. چرا که در بیش از یک استان عراق نیروهای عراقی پیشروی چشمگیری را داشته‌اند و پیشمرگ‌ها نیز نقش مهمی در عقب‌نشینی داعش در برخی شهرها دارند.

نیروهای پیشمرگ اخیرا توانستند کنترل بیمارستان سنجار را در غرب این شهر در دست بگیرند و ده‌ها تن از تروریست‌ها را به هلاکت برسانند.

نیروهای عراقی نیز کنترل کامل شهرک ضلوعیه را در دست گرفته و در استان صلاح الدین و جنوب تکریت نیز پیشروی کرده‌اند.

در واقع سال 2015 با کاهش چشمگیر پیشروی داعش در عراق مواجه هستیم.

داعش برگزاری جشن سالروز میلاد پیامبر اکرم (ص) را در موصل ممنوع کرد

سعید مموزینی، مسئول حزب دموکرات کردستان عراق اعلام کرد که داعش برگزاری تمامی جشن‌های سالروز میلاد پیامبر اکرم (ص) را در شهر موصل و مناطق تحت کنترل این گروه در استان نینوا منع کرده است.

وی افزود: داعش شهروندانی را که به پخش شیرینی به مناسبت سالروز میلاد پیامبر اکرم (ص) بپردازند بازداشت می‌کند.

مموزینی خاطرنشان کرد: اوضاع انسانی در موصل بسیار وخیم است و به دلیل قطعی برق و آب و کمبود سوخت در شرایط نامناسب به سر می‌برد.

ارتش عراق حمله به "الحبانیه" را ناکام گذاشت

فرماندهی پلیس الانبار اعلام کرد که نیروهای عراقی توانستند حمله داعش به اطراف پادگان "الحبانیه" در منطقه الجزیره و "البوهزیم" در شرق رمادی را ناکام بگذارند و 22 تن از اعضای داعش را به هلاکت رسانند.

نیروهای امنیتی شش خودروی گروه داعش را منهدم و یک کامیون بمب گذاری شده و سکوی پرتاب موشک را در نزدیکی الحبانیه منفجر کردند.

وزارت دفاع عراق نیز از خنثی سازی کارگاهی در منطقه "الکرم" از توابع شهرستان فلوجه که برای ساختن بمب دست ساز از آن استفاده می‌شد، خبر داد.

وزارت دفاع عراق اعلام کرد که در عملیات گسترده نیروهای ارتش و داوطبان مردمی 100 تروریست کشته شدند و 250 بمب دست ساز خنثی شده و 15 خودروی متعلق به تروریست‌ها منهدم شد.

دبیرکل سازمان بدر: ائتلاف توان آزادسازی هیچ منطقه‌ای را ندارد

هادی عامری، دبیرکل سازمان بدر عراق اعلام کرد که ائتلاف ضد داعش توانایی آزادسازی هیچ منطقه‌ای را در عراق ندارد.

وی افزود: آزادسازی موصل و بقیه مناطق استان‌های صلاح الدین و کرکوک حدود سه تا چهار ماه به طول می‌انجامد.

عامری خاطرنشان کرد: اقداماتی برای جمع آوری اسنادی در خصوص اقدام جنگنده‌های ائتلاف در ارسال سلاح و کمک به گروه داعش در جنوب صلاح الدین آغاز شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha