کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سمنان از مصرف بیش از حد نمک بعنوان یکی از مهمترین معضلات نظام سلامت در ایران یاد کرد وگفت: مصرف نمک در کشور به ازای هر نفر روزانه بین 10 تا 15 گرم است که دو تا سه برابر مقدار توصیه شده و در استان سمنان نیز بیش از مقادیر توصیه شده مصرف میشود.
مصطفی حسینی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، با اشاره به آغاز طرح بسیج آموزش کاهش مصرف نمک در استان سمنان افزود: مصرف بیش از حد نمک یکی از معضلات نظام سلامت محسوب می شود و لذا در راستای افزایش سطح ارتقاء آگاهی های عمومی بسیج آموزش کاهش مصرف نمک از 6 دی ماه در سطح استان آغاز و تا 10 بهمن ماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر بیماری های غیر واگیر بیشترین علل مرگ و میر در جامعه محسوب میشوند، تصریح کرد: از علل اصلی ابتلا به بیماری های واگیر تغذیه نامناسب است.
این کارشناس تغذیه با اذعان به اینکه فشار خون بالا ارتباط نزدیکی با مصرف زیاد نمک دارد، تصریح کرد: بیماریهای قلبی و عروقی که از نوع بیماریهای غیر واگیر بوده و اولین علت مرگ و میر در استان سمنان نیز محسوب میشوند، رابطه بسیار نزدیکی با مصرف بیش از حد نمک دارد.
حسینی تصریح کرد: افرادی که بیش از حد نمک مصرف می کنند بیشتر از بقیه ممکن است به سکته قلبی دچار شوند و به نظر میرسد این امر نیز به طور مستقیم و غیرمستقیم با عارضه فشار خون بالا در ارتباط است.
این کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی سمنان ادامه داد: پوکی استخوان،سرطان معده، آسم و... از دیگر عوارض مصرف بیش از حد نمک محسوب میشود.
وی با بیان اینکه افراد باید مصرف روزانه نمک خود را کنترل کنند، خاطرنشان کرد: میزان کل مصرف مورد نیاز نمک افراد از طریق نمک اضافه شده در هنگام طبخ غذا، نمک استفاده شده در سر سفره غذا، و نمک موجود در مواد غذایی مختلف نظیر نان، فرآوردههای غذایی سوسیس، کالباس، کنسروجات، شوری جات، آجیل و مغزجات نمک اندود به بدن میرسد.
این کارشناس تغذیه در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه افراد باید چطور میزان نمک مورد استفاده خود را کنترل کنند، گفت: توصیه میشود افراد نمکدان سرسفره نیاورند تا وسوسه استفاده از نمک ایجاد نشود و در هنگام طبخ غذا نیز به طور متعادل به غذا نمک اضافه کنند، ضمن اینکه توصیه میشود مقادیر کم نمک مصرفی از نوع نمک ید دار تصفیه شده باشد.
انتهای پیام


نظرات