نماینده مردم سنندج در مجلس با اشاره به وضعیت اشتغال در استان کردستان، از «مهاجرت قشر تحصیلکرده این استان به خارج از منطقه و حضورشان در بازارهای اقلیم کردستان عراق» ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سید احسن علوی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز (سهشنبه) مجلس با ابراز این عقیده که «منطقه حساس خاورمیانه این روزها بیشتر از هر زمانی دستخوش تغییرات بنیادین شده به نحوی که حتی بازیگران منطقهای و فرامنطقهای نیز از ماهیت و سمت و سوی این تغییرات عاجز ماندهاند» افزود: در سالهای اوایل قرن 21 ظهور پدیده فراتروریستی با ابعاد و ماهیت بینالمللی به نام داعش پایانی بر تمام خوشبینیهای مفرط دکترینهای لیبرال دموکراسی آمریکایی همچون جهان امن برای دموکراسی بود که اتفاقا همین دکترینهای سرمایه سالارانه مقدمات جنگ اشغالگرایانه و سر برآوردن جریانهای فراتروریستی با ماهیتهای بینالمللی و فرامنطقهای را سبب شدند.
وی ادامه داد: امروز منطقه حساس خاورمیانه متاسفانه به جولانگاه این گروهکهای تروریستی و تکفیری مبدل شده و از آنجا که فاقد عقلانیت است، هیچگونه استراتژی مشخصی ندارد و همین موجب آشفتگی و پیچیدگی ماهیت گروههای تروریستی غیرقابل پیشبینی و به دور از انتظار شده است.
وی با بیان اینکه «توحش داعش و دیگر گروههای همسان میراث دوران ماقبل تاریخ است»، افزود: اگر نخواهیم فقط دوره تاریخی گذشته را مقصر دانسته و یا به محاکمه کشانده و مجازات کنیم باید گفت کشورهای عربی قرنهاست که در یک باتلاق گیر کرده و درجا میزنند. در این میان مناطق کردنشین عراق و سوریه و همچنین سایر گروههای دینی و مذهبی همچون شیعیان، ایزدیها و مسیحیان یکی از اهداف اصلی و اساسی این جریان دهشتناک قرار گرفتند.
نماینده مردم سنندج با بیان اینکه «کوبانی به نماد مبارزات ملتهای خاورمیانه علیه سلطه و اشغال قدرتهای بینالمللی تبدیل شده است»، افزود: وظیفه تمام وجدانهای آزاد و کشورهای مدافع ملتها و مخالف مداخلات قدرتهای امپریالیستی است که صف خود را در میان صفآراییهای موجود مشخص کنند و با دفاع از کوبانی مردم مظلوم منطقه را در روزهای حساس و سرنوشتساز تنها نگذارند.
وی با بیان اینکه «جمهوری اسلامی ایران با کمک به کردهای عراق و سوریه، مردم مظلوم منطقه را از خطر توحش گروههای افراطی نجات داد» از اقدامات انساندوستانه مسئولان کشور تشکر کرد.
وی در بخش دیگری از نطق خود خطاب به رییسجمهور ابراز عقیده کرد: اوایل انتخابات که آشنایی مردم کردستان با شما با حرفهای عارفانه آغاز شد، مردم منطقه دلخوش از این بودند که شعارهای انتخاباتی شما کردستان را متحول میکند اما ظاهرا پس از به قدرت رسیدن از این تعلقات گفتمانی فاصله گرفته و به بهانه کثرت کارهای اجرایی، شعارهای اولیه خود را به گفتمان جدیدی مبتنی بر قدرت حاصل از رای مردم تبدیل کرده و به اشکال مختلف از شعائر اولیه فاصله گرفتهاید. با گذشت یک سال و چهار ماه از عمر دولت یازدهم، علیرغم درخواستهای متعدد مجمع نمایندگان کردستان متاسفانه به دلایل مختلف نه تنها از عزیمت به کردستان خبری نیست که دریغ از تشکیل یک جلسه برای نمایندگان استان. ضمن اینکه علیرغم وعده تشکیل کمیتهای برای بررسی رفع مشکلات کردستان این اتفاق نیفتاده و مردم استان به شدت از این وضعیت ناراضی هستند. فقدان حتی یک پروژه که قابلیت افتتاح توسط رییسجمهور را داشته باشد دلالتی بر عمق محرومیت استان کردستان و دلیلی بر عدم حضور هیات دولت در این استان است. متاسفانه طی دهههای گذشته نسبت به استان کردستان بد عمل شده، اگرچه بعد از انقلاب به کردستان توجه بیشتری صورت گرفته اما روند توسعه هماهنگی با دیگر مناطق ایران نبوده است.
علوی با بیان اینکه «در زمینه ایجاد صنایع پیشرفته در کردستان اقدام قابل توجهی صورت نگرفته است» تصریح کرد: راههای استان نیز همچنان در بدترین وضعیت به سر میبرد، بیکاری در کردستان بیداد میکند، کشاورزی و صنایع تبدیلی که میتوانست نقطه ثقل توسعه استان باشد به کلی رها شده، میراث فرهنگی و شخصیتهای طراز اول فرهنگی و هنری مورد بیمهری قرار گرفتند، محیط زیست و جنگلهای ما هر سال در حال نابودی و در معرض آتشسوزی هستند، علاوه بر اینکه پروژههای مهمی همچون راهآهن و سدها ناتمام شده و از سال 83 بسیاری از پروژهها آغاز شده اما بیش از پنجاه درصد پیشرفت نداشته است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه سرمایهگذاری در کردستان با نیازمندهای جامعه فاصله زیادی دارد، اظهار کرد: بیشتر واحدهای تولیدی و صنعتی در کردستان به حالت تعطیل و نوعا نیمه فعال در آمده و صاحبان آن بزرگترین بدهکاران بانکی شدهاند. برخوردهای احساسی و غیرکارشناسی با موضوع سرمایهگذاری هم نتایج خوبی نداشته و نتوانسته گرهای از مشکلات منطقه را باز کند.
علوی با ابراز امیدواری نسبت به راهاندازی واحدهای صنعتی نیمه فعال در دولت یازدهم و ایجاد امکان رشد و توسعه در کردستان، همچنین گفت: دانشگاهها و مراکز آموزشی در کردستان به محیط تربیت تحصیلکردگان بیکار تبدیل شده و ما سالیانه شاهد مهاجرت قشر تحصیلکرده به خارج از منطقه هستیم.
انتهای پیام
نظرات