• یکشنبه / ۲ آذر ۱۳۹۳ / ۱۶:۴۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 93090201349
  • خبرنگار : 71443

بوستون گلوب: برقراری صلح در سوریه نیازمند بهبود روابط تهران - ریاض است

بوستون گلوب: برقراری صلح در سوریه نیازمند بهبود روابط تهران - ریاض است

روزنامه بوستون گلوب در گزارشی تحلیلی نوشت: همزمان با مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 توجه زیادی به احتمال بهبود روابط ایران و آمریکا نشان داده شده است که می‌تواند یک نتیجه دیگر در پی داشته باشد: امکان گرم شدن روابط تهران و ریاض.

روزنامه بوستون گلوب در گزارشی تحلیلی نوشت: همزمان با مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5 توجه زیادی به احتمال بهبود روابط ایران و آمریکا نشان داده شده است که می‌تواند یک نتیجه دیگر در پی داشته باشد: امکان گرم شدن روابط تهران و ریاض.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه بوستون گلوب در این باره نوشت: همزمان که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه 1+5 آغاز شده است توجه زیادی روی احتمال نزدیک شدن روابط ایران و آمریکا متمرکز شده است که گفته می‌شود در نامه باراک اوباما، رییس‌جمهور آمریکا به رهبری ایران که چندی پیش در رسانه‌ها فاش شد به آن اشاره شده است.

اما یک نتیجه دیپلماتیک دیگر را می‌توان از این اتفاق انتظار داشت. احتمال آب شدن یخ روابط میان ایران و عربستان سعودی.

به نوشته بوستون گلوب، این دو رقیب قدیمی دلایل زیادی برای اختلاف با یکدیگر دارند. ایران و عربستان هر دو برای افزایش قدرت خود در جهان اسلام تلاش می‌کنند اما تنها این مساله نیست که این دو کشور را از یکدیگر جدا می‌کند. عربستان توسط یک خانواده سلطنتی اداره می‌شود در حالی که ایران توسط کسانی اداره می‌شود که خود یک خانواده سلطنتی را بیرون رانده‌اند.

در واقع می‌توان گفت جنگ داخلی سوریه یک رقابت میان ایران و عربستان است. عربستان در این میان شورشیان سنی را برای بیرون راندن بشار اسد، رییس‌جمهور سوریه تقویت می‌کند و در مقابل ایران از اسد حمایت می‌کند.

این شرایط سبب شده تا سیاست خارجی آمریکا در یک تنگنا قرار گیرد بدین معنا که اگر آمریکا نیز برای بیرون راندن اسد تلاش کند ایرانی‌ها از نفوذ خود در سوریه و عراق استفاده خواهند کرد اما اگر آمریکا با اسد سازش کند عربستان احساس خیانت می‌کند و سرمایه بیش‌تری را برای سنی‌های تندرو صرف خواهد کرد.

آرامش به سوریه باز نخواهد گشت مگر این که توافقی میان عربستان و ایران حاصل شود و این روزنه امیدی است برای مقابله با نیروهای داعش در عراق و سوریه که ایران با آن مخالف است.

این دلیلی است که نشان می‌دهد تا چه اندازه دیدارهای میان مقامات ایران و خانواده سلطنتی سعودی می‌تواند برای تغییر بازی موثر باشد.

محمدجواد ظریف ،وزیر امور خارجه ایران و همتای عربستانی‌اش در ماه سپتامبر در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار داشتند و معاون وزیر امور خارجه ایران نیز یک ماه قبل از آن با وزیر امور خارجه عربستان در ریاض ملاقات کرده بود.

شاید بتوان گفت یکی از امیدوارکننده‌ترین نشانه‌ها از بهبود روابط تهران و ریاض لغو حکم اعدام باقر النمر، رهبر شیعه عربستانی است که پیش‌تر به اتهام فعالیت‌هایی علیه حکومت پادشاهی عربستان به مرگ محکوم شده بود.

بوستون گلوب در پایان نوشت: آمریکا باید برای بهتر شدن روابط ایران و عربستان تمام تلاش خود را به کار گیرد و اگر این کشور خواهان دستیابی به یک توافق هسته‌ای با ایران است دیپلمات‌های آمریکایی باید برای متقاعد کردن عربستانی که نسبت به این توافق بدبین است تلاش و ثابت کنند آمریکا در کنار رقیب آن‌ها قرار ندارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha