سایت کتابخانه تخصصی ایثار و شهادت با هدف ارائه خدمات آنلاین و مرجع به پژوهشگران و علاقهمندان آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار خبرنگار سرویس فرهنگ حماسه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دیجیتالسازی کتابخانه تخصصی ایثار و شهادت بهعنوان فاز اول طرحهای نوآورانه توسعه شبکههای مجازی ایثار و شهادت در بنیاد شهید و امور ایثارگران در فضای مجازی فعال میشود که تاکنون بیش از 7 هزار عنوان کتاب ثبت شده در سیستم وارد شده و امکان مشاهده و مطالعه آنلاین یکصد عنوان اثر از سایر ناشرین، یکصد کتاب و بیش از 300 جلد از نشریات شاهد میسر شده است.
با شروع فعالیت وبسایت کتابخانه تخصصی برنامههایی از جمله؛ عضویت و مطالعه آنلاین، رزرو کتب برای امانت، سفارش و معرفی کتاب به کتابخانه، ارسال مدارک بهصورت اینترنتی فراهم شد.
محمدعلی فقیه مدیرکل انتشارات و اطلاعرسانی و بنیاد شهید و امور ایثارگران در مراسم رونمایی از سامانه دیجیتالسازی کتابخانه تخصصی ایثار و شهادت با اشاره به راهاندازی کتابخانه ایثار و شهادت بنیاد شهید در سال 1375 گفت: این کتابخانه با هدف جمعآوری و عرضه کتب حوزه ایثار و شهادت به پژوهشگران و کمک به تولید فکر در این حوزه ایجاد شد و از همان سال تا سال 83 سعی کردیم کتابها به صورت ردهبندی تخصصی ساماندهی و در وزارت ارشاد به ثبت برسد. در واقع در سال 1384 این کتابخانه شاهد یک افتتاح مجدد بود.
وی با اشاره به پروژه دیجیتال سازی این کتابخانه، گفت: با تاکید حجت الاسلام و المسلمین شهیدی، نماینده ولی فقیه، معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران و تلاش های جهادی همکاران، خصوصا پی گیری های میعاد صادقی، معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد افتتاح این پروژه که قرار بود سال آینده میسر شود، مقارن با هفته کتاب اتفاق افتاد.
به گفته فقیه،در این کتابخانه 7000 عنوان کتاب در 15 هزار نسخه در کنار نرمافزارهای چند رسانهای، منابع، مراجع و پایاننامههای مختلف در حوزه دفاع مقدس به علاقهمندان عرضه میشود.
فقیه در ادامه سخنانش با اشاره به طرحهای تحولی در بنیاد شهید از جمله توسعه مجازی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گفت: حدود 500 عنوان کتاب و منابع دیگر دیجیتالی شده و آماده عرضه به علاقهمندان است. یکی از بحثهای اساسی در این راستا مسائل حقوقی این کار بود و ما برای حفظ حقوق معنوی و مادی نویسندگان کتابها تنها امکان تورق را د راین سامانه ایجاد کردیم و کتابها قابل برداشت نیستند و دانلود مطالب کتابها بعد از توافق با نویسنده فراهم میشود.
در ادامه این مراسم،موسویان رئیس مرکز رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به پیشرفتهای وسیع در حوزه رسانههای دیجیتال اظهار کرد: کسی نمیتواند جلوی این تکنولوژی وسیع را بگیرد.
وی ادامه داد: بشر هزاره سوم به دنبال معرفتیابی و فطرت است و این خلأ را فقط ما میتوانیم پر کنیم البته قدر آنچه را که داریم بدانیم. روزی با متخصصان مالزی صحبت میکردم. آنها میگفتند ما به لحاظ تجهیزات بسیار پیشرفته و مجهز هستیم ولی عقبهای که شما دارید، را نداریم.
در این مراسم همچنین، حجتالاسلام والمسلمین غلامی دبیر شورای فرهنگی دفتر مقام معظم رهبری گفت: خبر دیجیتالی شدن کتابهای ایثار و شهادت برای پژوهشگران مسرتبخش است و از این به بعد باید شاهد توسعه روزافزون کارهای علمی و تحقیقاتی در حوزه ایثار و شهادت باشیم.
وی ادامه داد: بخش مهمی از معارف ناب انقلاب را باید در آثار مربوط به ایثار و شهادت جستجو کرد. چه آثاری که این فرهنگ را مورد ژرفکاوی قرار میدهد چه آثاری که در احوالات شهدا تألیف میشود. تردید ندارم ملتی که به ایثار و شهادت مسلط شود هیچ قدرتی نخواهد توانست آن را به زیر بکشد و نمونهاش را امروزه میبینیم.
وی گفت: برای انقلاب اسلامی میراث گرانقدر شهدا و ایثارگران مثل روحی است که باید همواره در رگهای جامعه ساری و جاری باشد،لذا وقتی از ایثار و شهادت حرف میزنیم از یک امر جوشنده صحبت میکنیم که حیاتمان به آن وابسته است.
حجتالاسلام غلامی اظهار کرد: راه درازی را برای تبیین فرهنگ ایثار و شهادت در پیش داریم و کارهای انجام شده هر چند قابل تقدیر هستند اما دفاع مقدس عظمت خاصی دارد که هنوز کار زیادی در پیش داریم.
وی گفت: بدون شک از فناوریهای نوین در جهت تحقق نظام اسلامی حداکثر بهره را خواهیم برد چون امروز دشمن تلاش وسیعی برای ارائه تصویری دروغین از اسلام در جهان دارد.
وی با اشاره به تأثیر فضای مجازی و افزایش حضور مردم در این فضا گفت: اگر داراییهای فرهنگی و فکری انقلاب اسلامی دیجیتال شوند و به صورت هنرمندانه و ظریف در اختیار علاقهمندان قرار گیرند؛ تأثیرات بسیاری در پی خواهد داشت.
در پایان این مراسم،سردار محسن انصاری قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار کرد: پس از اتمام کار دیجیتال سازی آثار، یکی از کارهای بزرگ این بود که اسناد دیجیتالی شود و در این راستا دیجیتالسازی هشت میلیون سند و نوارهای کاست مربوط به دهههای 50 و 60 هم در دستور کار قرار گرفت. همچنین در این راستا فیلمهای 8، 16 و 35 میلیمتری هم مورد توجه قرار گرفت. هر چند در این کار وقفهای ایجاد شد که مربوط به یک تغییر مدیریت بخشی بود نه سازمانی. اما کار ادامه دارد.
وی یادآور شد: در همین راستا 65 طرح نوآورانه هم در دستور کار قرار گرفت که تعدادی از آنها مربوط به الکترونیکی کردن آثار بود.
سردار انصاری وظیفه اصلی بنیاد شهید را ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یاد کرد و گفت: اگر بخواهیم در راستای اهداف انقلاب تا ظهور حضرت مهدی (عج) حرکت کنیم رمز این حرکت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است. از سوی دیگر اقتدار سازمانی هم به اقتدار فرهنگی وابسته است.
وی در بخش دیگری سخنان خود با اشاره به نقش کتاب و کتابخوانی در جامعه اظهار کرد: دین و مکتب ما با کتاب شناخته میشود چون اصیل و سالم است.
وی همچنین گفت: امروز ما با دشمنان نبرد فرهنگی را پیش رو داریم که ابزارش قلم است. بنابراین میتوانیم از شبکههای مجازی در این مبارزه نفسگیر بهره بگیریم و در این راستا باید به رهنمودهای مقام معظم رهبری هم توجه داشته باشیم. نکته قابل توجه این است که یک درصد کاربران اینترنت در دنیا مربوط به کشور ما میشود و جزو 20 کشور دارای کاربر زیاد هستیم پس میتوانیم تهدیدها را به فرصتها در شبکه مجازی تبدیل کنیم.
سردار انصاری در پایان گفت: مبادا با دیجیتال کردن کتابها کتابخانه قفسه ای فراموش شود چون عدهای به شبکه مجازی دسترسی ندارند، عدهای علاقهمند نیستند و از سوی دیگر روحی که کتاب دارد در شبکه الکترونیک قابل پیدا شدن نیست.
انتهای پیام
تکمیل میشود...
نظرات