• دوشنبه / ۲۶ آبان ۱۳۹۳ / ۰۸:۵۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93082613248

سیف عنوان کرد

رشد 4.5 درصدی اقتصاد اشتباه نیست/ بررسی پرونده 4 بانک‌ در هیات انتظامی

رشد 4.5 درصدی اقتصاد اشتباه نیست/ بررسی پرونده 4 بانک‌ در هیات انتظامی

رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: رشد اقتصادی 4.6 درصدی محقق شده و بانک مرکزی آمار اشتباهی نمی‌دهد.

رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد: رشد اقتصادی 4.6 درصدی محقق شده و بانک مرکزی آمار اشتباهی نمی‌دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ولی‌الله سیف رییس کل بانک مرکزی صبح امروز در اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که در بانکداری اسلامی و رعایت کامل عقود و نرخ‌های سود می‌توان به عملکرد برخی بانک‌ها ایراد گرفت، گفت: برای عقود مشارکتی حداقل نرخ سود 22 درصد در نظر گرفته شد تا منابع سپرده‌گذاری در جهتی برود که عقود فرد تامین شود، چرا که بانک مرکزی نمی‌تواند به ضرر سپرده‌گذار حاتم‌بخشی کند.

سیف در پاسخ به این سوال که برخی بانک‌ها نرخ سود 22 درصدی را رعایت نمی‌کنند، گفت: طی ماه‌های اخیر این نرخ‌ها را کمی اصلاح کردیم اما هنوز کامل نیست.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به شاخص‌ بهای تولید طی هفت ماه نخست به شاخص منفی 0.2 درصدی اشاره کرد و افزود: این آمار نشان می‌دهد فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در بخش تولید مشخص شده و تورم نقطه به نقطه تولید 15.4 درصد شده است.

وی همچنین در بخشی از سخنان خود با بیان این‌که بانک مرکزی بخشنامه ممنوع‌الخروجی‌ها را صادر کرده و دو سوم آنها طبق همان بخشنامه آزاد شدند، اظهار کرد: بانک مرکزی جلسات مستمری با بانک‌ها درباره‌ی این موضوع گذاشته و البته ذکر این نکته قابل اهمیت است که بانک مرکزی مرجع قضایی نیست.

رییس کل بانک مرکزی در ادامه با بیان این‌که برخی نامه‌ها به من رسیده مبنی بر این‌که افرادی می‌گویند به دلیل بدهکاری از طرف برخی بانک‌ها ممنوع‌الخروج شده‌اند، اظهار کرد: به عنوان مثال فرد بدهکاری به من می‌گوید که به دلیل بدهکاری از طرف بانک صادرات ممنوع‌الخروج شده است و وقتی که بررسی کردم متوجه شدم که این فرد پرونده کلاهبرداری و جعل اسناد نیز دارد.

سیف در عین حال تاکید کرد: بانک مرکزی مرجع سیاست‌گذاری و مسوول سیاست‌های ابلاغی و اجرای آن توسط بانک‌هاست.

وی تصریح کرد: بانک مرکزی آمار غلط نمی‌دهد و رشد 4.5 درصدی اقتصاد اشتباه نیست.

طرح کاهش یک درصدی نرخ سپرده قانونی در دست بررسی است

وی همچنین در حاشیه مراسم صبحانه کاری اتاق بازرگانی گفت: طبیعی است که اگر نقدینگی به دنبال کاهش یک درصدی نرخ سپرده قانونی افزایش یابد دستاوردهای کاهش نرخ تورم نیز مخدوش می شود.

سیف در ادامه توضیح داد: هر یک درصد آزاد کردن سپرده قانونی 4.5 درصد افزایش نقدینگی را به همراه دارد و نمی‌توان به راحتی سراغ این سیاست رفت که البته این موضوع به عنوان پیشنهادی مطرح شده ولی هنوز تصمیم‌گیری قطعی در مورد آن نشده است بنابراین اجرای این سیاست می تواند خیلی از دستاوردها را به باد دهد.

وی همچنین درباره نرخ سود بانکی 22 درصد که حاصل توافق جمعی بانک‌ها و در نهایت تصویب شورای پول و اعتبار بود،اظهار کرد:از اساسی ترین مطالب در شکل گیری بسته خروج از رکود سیاست های پولی غیرتورمی این است که ترجیح می دهیم نرخ‌های بانکی نیز در همین جهت بدون استفاده از روش‌های دستوری متعادل شود.

رییس کل بانک مرکزی همچنین در مورد کاهش نرخ سپرده بانک‌ها گفت: طرح کاهش نرخ سپرده قانونی بانک‌ها با هدف افزایش توان تسهیلات دهی بانک‌ها مطرح شده است.

پرونده 4 بانک‌ در هیات انتظامی بانک‌ها در حال بررسی است

وی درباره اقدامات انجام شده برای وصول مطالبات معوق در نظام بانکی گفت: کمیته ای در بانک مرکزی شکل گرفته و هر هفته با حمایت قوه قضائیه تشکیل جلسه می‌دهد که در این جلسات پرونده های خاصی که به مرجع قضایی ارجاع شده به طور دقیق بررسی می شود، نسبت مطالبات معوق که در گذشته 15.7 درصد بوده به 14.1 درصد رسیده که این روند مطلوبی را نشان می‌دهد که در آینده کاهش یابد و امیدواریم نرخ زیر 5 درصد را داشته باشیم.

وی درباره برخورد بانک مرکزی با بانک‌های متخلف تاکید کرد:هر گونه تخلفی باشد با شدت برخورد می شود و در حال حاضر پرونده 4 بانک‌ در هیات انتظامی بانک‌ها در حال بررسی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha