معاون وزیر آموزش و پرورش ضمن تاکید بر اینکه اگر معلمان در کلاس درس کتب کمکآموزشی غیراستاندارد را سفارش کنند، مرتکب خلاف شدهاند گفت: اجازه توزیع کتب کمک درسی غیرمجوزدار را در مدارس نمیدهیم.
به گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام والمسلمین محیالدین بهرام محمدیان در نشستی خبری در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها، پیرامون تبلیغات کتب کمک آموزشی در رسانهها اظهار کرد: در برنامه درس ملی و براساس سیاستهای تحول بنیادین آموزش و پرورش در حوزه تولید محتوا، قائل به این هستیم که علاوه بر کتب درسی اجزای دیگری نیز باید حضور داشته باشند.
وی افزود: بسته آموزشی شامل کتب درسی، راهنمای معلم، کتب کمک آموزشی، نرمافزارها، محتوای الکترونیکی و هر آنچه که معلم تشخیص دهد برای تسهیل آموزش لازم است، میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند.
رییس سازمان پژوهش و برنامه آموزشی کشور با بیان اینکه براساس مصوبه و دستورالعمل شورای عالی آموزش و پرورش باید کتب کمک آموزشی استانداردسازی شود تا بتواند در کنار کتب درسی به دانشآموزان کمک کنند، گفت: این کتب نباید با برنامه درسی مغایرت داشته باشند.
محمدیان افزود: کتب استاندارد شده کمک آموزشی در انتهای کتابهای درسی معرفی میشوند. همچنین این کتب که در جشنواره سامانبخشی انتشارات کمک آموزشی، استاندارد شناخته شدهاند، در کتابنامه رشد و همچنین پایگاه اطلاعرسانی شبکه ملی مدارس منتشر میشوند و ما از این کتب حمایت میکنیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برخی کتب کمک درسی که از وزارت ارشاد مجوز گرفتهاند اما مجوزی از آموزش و پرورش ندارند و در سامانه ما نیامدهاند، کتب کمک آموزشی استاندارد تلقی نمیکنیم و اجازه توزیع آنها را در مدارس نمیدهیم تاکید کرد: اگر کتب کمک آموزشی وجود داشته باشد که در سامانبخشی مجوز استاندارد نگرفته باشند، معلمان حق ندارند آنها را به عنوان کتب کمک آموزشی در کلاس درس معرفی کنند. این اشتباه و تخلف است.
وی افزود: همچنین اگر صداوسیما در این زمینه تبلیغات کند، کار غیرقانونی انجام داده است. در سالهای اخیر بسیاری از ناشران شرایط ما را پذیرفتهاند و مورد حمایت ما هستند اما در این میان تعدادی ناشر هستند که استانداردها را رعایت نمیکنند و محتواهایی را تولید میکنند که در فرآیند آموزشی خلاقیت و تفکر دانشآموزان ایجاد اختلال میکند و تنها به تقویت مهارت تستزنی آنها میپردازند که متاسفانه این ناشران رفتار تجاری دارند.
محمدیان با تاکید بر اینکه اگر دانش آموزی کتاب درسی را با دقت بخواند نیازی به کتب کمک درسی ندارد، عنوان کرد: صداوسیما عضو پیوسته شورای عالی آموزش و پرورش است و نماینده این نهاد در تصویب آییننامهها نقش دارد اما متاسفانه علیرغم اینکه نماینده صداوسیما به این مصوبات ابراز وفاداری کرده است را شاهد پخش تبلیغاتی از صداوسیما هستیم که مجوز ندارند. آنها اعلام میکنند که دارای مجوز هستند اما به ما ارائه نمیکنند.
رییس سازمان پژوهش و برنامه آموزشی کشور در پاسخ به پرسشی درباره اقدام آن دسته از ناشرانی که پیش از انتشار کتب درسی کتابهای کمکآموزشی و حلالمسائل چاپ میکنند، گفت: با توجه به فرایند شتابان تولید، ما معمولا محتواییها را به عنوان پیشنویس به منظور اعتبارسنجی برای معلمان سراسر کشور ارسال میکنیم و در واقع اینکه بسیاری پیشنویس کتب را ببینند دور از ذهن نیست اما باید گفت که کتاب نهایی 10 تا 20 درصد با این پیشنویسها متفاوت است و ممکن است این کتب کمک آموزشی با اصل کتاب درسی منطبق نباشند.
وی در پایان از تعامل و همکاری ضرغامی رییس سابق صداوسیما قدردانی و از سرافراز ریاست جدید سازمان صداوسیما درخواست کرد تا برای پخش تبلیغات کتب کمک آموزشی با آموزش و پرورش همکاریهای لازم را داشته باشند و این تعاملات تداوم یابد، چراکه صداوسیما رسانه پشتیبان نظام است.
انتهای پیام
نظرات