• شنبه / ۲۶ مهر ۱۳۹۳ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 93072614036
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

تصور غلط «مصرف تفریحی تریاک» زمینه اعتیاد افراد را فراهم می‌کند

تصور غلط «مصرف تفریحی تریاک» زمینه اعتیاد افراد را فراهم می‌کند

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مشاور عمومی یک مرکز ترک اعتیاد در کهگیلویه و بویراحمد گفت: تصور غلط مصرف تفریحی تریاک افراد را به ورطه اعتیاد، این بلای خانمان‌سوز، می‌کشاند و زمینه اعتیاد آنان را فراهم می‌کند.

مشاور عمومی یک مرکز ترک اعتیاد در کهگیلویه و بویراحمد گفت: تصور غلط مصرف تفریحی تریاک افراد را به ورطه اعتیاد، این بلای خانمان‌سوز، می‌کشاند و زمینه اعتیاد آنان را فراهم می‌کند.

زهرا فریادی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه کهگیلویه و بویراحمد افزود: تریاک یکی از مواد افیونی است که تاکنون افراد زیادی را به کام نابودی کشانده است.

وی اظهار کرد: با تحقیق از افرادی که به وسیله مصرف تریاک به بلای خانمان‌سوز اعتیاد مبتلا شده بودند، نتیجه گرفته شد که این دسته از افراد با این تفکر که مصرف تفریحی این ماده اعتیاد آور نیست به دام این ماده افیونی افتاده و با مصرف بیشتر این ماده گرفتار شده‌اند.

وی بیان کرد: تصور غلط مصرف تفریحی تریاک افراد را به ورطه اعتیاد می‌کشاند و آنان را گرفتار می‌کند.

مشاور عمومی مرکز ترک اعتیاد آتیه تصریح کرد: منشاء تریاک گیاه خشخاش است که به خاطر اثرهای پزشکی آن در گذشته کشت می‌شد، اما امروزه در بسیاری از نقاط دنیا از جمله کشور ما کشت آن ممنوع شده است.

فریادی عنوان کرد: تریاک از ماده شیری رنگ که از خراش دادن پوسته نارس گرز خشخاش به دست می‌آید تهیه می‌شود و رنگ آن از خاکستری تیره تا قهوه‌ای متغیر است و حالتی مانند قیر دارد.

وی عنوان کرد: آثار کوتاه مدت مصرف این مواد خانمان‌سوز احساس سرخوشی، خواب آلودگی و رخوت و خمودی و احساس شل شدن عضلات و کاهش یا افزایش فعالیت جسمی است.

وی گفت: گاهی مصرف تریاک باعث احساس تهوع، استفراغ، یبوست، بی‌اشتهایی و انقباض مردمک چشم نیز می‌شود.

فریادی اظهارکرد: مصرف دراز مدت این ماده باعث بوجود آمدن بی‌ثباتی خلقی، رویاهای نامطلوب در خواب، یبوست و کاهش انگیزه جنسی در فرد خواهد شد.

وی گفت: از تریاک ماده‌ای به نام مرفین به دست می‌آید که در علم پزشکی به صورت آمپول برای تسکین دردهای شدید در داخل عضله یا ورید استفاده می‌شود.

وی افزود: کدئین یکی دیگر از ترکیبات تریاک است که به شکل ماده سفید رنگ است.

فریادی اظهار کرد: کدئین معمولاً به صورت قرص‌های خالص تولید می‌شود که در برخی از داروهای ضد درد مانند استامینوفن کدئین و بعضی از شربت‌های ضد سرفه مانند اکسپکتورانت کدئین وجود دارد.

وی گفت: مصرف بیش از اندازه و بی‌دلیل می‌تواند اعتیاد به این داروها را بوجود آورد. در تریاک حدود 25 نوع آلکالوئید وجود دارد که شش نوع آن بیشتر از بقیه آلکالوئیدها است.

وی افزود: این شش مورد شامل مرفین سه تا 23 درصد، کدئین پنج درصد، پاپاورین یک درصد، نارسئین یک درصد، نارکوتین هفت درصد و تبائین سه درصد است.

فریادی اضافه کرد: مقدار مرفین در تریاک‌های بازرگانی 6 تا 14 درصد است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha