• پنجشنبه / ۲۷ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۴:۴۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 93062716245
  • منبع : نمایندگی لرستان

رییس دبیرخانه ستاد مشاغل خانگی وزارت کار خبر داد

اختصاص 500 میلیارد تومان به بخش مشاغل خانگی

اختصاص 500 میلیارد تومان به بخش مشاغل خانگی

رییس دبیرخانه ستاد مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به بخش مشاغل خانگی در کشور از سوی شورای عالی اشتغال و ستاد مشاغل خانگی اختصاص یافته که در اکثر استان‌ها این اعتبارات تخصیصی پرداخت نشده و این مشکل به منابع و مصارف بانک‌ها بر می‎گردد.

رییس دبیرخانه ستاد مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به بخش مشاغل خانگی در کشور از سوی شورای عالی اشتغال و ستاد مشاغل خانگی اختصاص یافته که در اکثر استان‌ها این اعتبارات تخصیصی پرداخت نشده و این مشکل به منابع و مصارف بانک‌ها بر می‎گردد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه لرستان، مهناز امام دادی در جمع خبرنگاران افزود: در اکثر استان‌ها اعتبارات تخصیصی به مشاغل خانگی پرداخت نشده و این مشکل به منابع و مصارف بانک‌ها بر می‎گردد.

وی ادامه داد: حتی در استان اصفهان شرایط خوبی وجود ندارد در حوزه پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی و از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته به بحث مشاغل خانگی در کل کشور آنچنان جذبی صورت نگرفته است.

این مقام مسئول بیان کرد: این اعتبار در شورای عالی اشتغال و ستاد مشاغل خانگی برای کل استان‌ها در سال جاری مصوب شده اما در قالب استان‌ها جذب نشده و هنوز به بانک‌ها ابلاغ نشده است. ضمن اینکه بهره ۲۴ درصدی آن نیز از دلایل عمده عدم استقبال از این مهم شده است.

وی با تاکید براینکه یکی از سیاست‎های شورای استغال رفتن به سمت فعالیت‎های گروهی و شبکه‌ای است و از فعالیت‎های انفرادی و جزیره‌ای که اغلب تسهیلات را به خود اختصاص داده داریم فاصله می‌گیریم، اضافه کرد: بدلیل عدم پایداری مشاغل و استمرار مشاغل در مشاغل انفرادی تمام سیاست‌ها به دنبال ایجاد شبکه‌ها، خوشه‌ها و فعالیتهای پشتیبانی است که به زودی بتوانیم خبرهای خوشی را داشته باشیم.

امام‎دادی با اشاره به اینکه پشتیبان‌ها می‌توانند اشخاص حقیقی و حقوقی باشند، یادآورشد: به دنبال این هستیم تسهیلات ارزان قیمت با بهره چهار تا پنج درصدی را به فعالیت‎های پشتیبانی که استمرار و فعالیت بیشتری دارند و کامل بودن زنجیره ارزش اختصاص دهیم.

وی گفت: یک هنرمند می‌تواند انفرادی فعالیت کند اما با مشکلاتی نظیر عدم آشنایی با بازار مواجه خواهد بود اما فردی که پشتیبان می‌شود باید از صفر تا 100 کار را ببیند و بتواند مواد اولیه، ابزار کار، طراحی و فروش و بازار یابی را انجام دهد.

این مقام مسئول با بیان اینکه با توجه به ظرفیت‎های استان مشاغل خانگی به صورت شبکه‌ای انجام خواهد شد، تصریح کرد: ضرورت بررسی نظارت یکی از دستورالعمل‎های ماست و مواردی که بررسی شده راضی کننده بوده است.

رییس دبیرخانه ستاد مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: برنامه‌های تسهیلاتی ما انحرافاتی هم دارند. از آنچه خودمان فکر می‌کردیم در سه چهار استانی که بازدید کردیم میزان انحراف تسهیلات اندک بوده چرا که مشاغل خانگی یک موضوع جدید نیست بلکه ریشه در فرهنگ ما دارد.

وی با تاکید براینکه بررسی‎ها نشان می‌دهد که انحراف ناچیز بوده و بسیار کمتر از هیاهوهایی است که ابراز می‌شود، اذعان کرد: مبلغ تسهیلات برای فرد پشتیبان تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان است و برای زیر مجموعه آن بسته به نوع طرح، نفری ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان است.

امام‎دادی با اشاره به اینکه از لفظ بنگاه پشتیبان و وابسته استفاده می‌کنیم که متناسب با نوع طرح تسهیلات پرداخت می‌شود، خاطر نشان کرد: نگاه بانک‌ها با اینکه مصارف بیشتر از منابع است دلیل عدم تحقق این تسهیلات شده است. در مشاغل خانگی سیاست ما هدایت فعالیت‎های پراکنده به سمت فعالیت‎های شبکه‌ای و خوشه‌ای است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha