• یکشنبه / ۹ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 93060905170
  • خبرنگار : 71467

حساب سود روزشمار 25درصد همچنان باز است

بانکها حرف خودشان را هم قبول ندارند!

بانکها حرف خودشان را هم قبول ندارند!

با گذشت حدود 10 روز از اولتیماتوم بانک مرکزی برای پایان دادن به پرداخت سودهای سپرده ای که خود بانکها در مورد آن به توافق رسیدند، هنوز حساب بسیاری از آنها برای سودهای روزشمار بیش از 10 درصد باز است تا نشان دهد که برخی از بانکها نه تنها به قوانین بانک مرکزی بی توجه اند بلکه اعتقادی به گفته و توافق خودشان هم ندارند.

با گذشت حدود 10 روز از اولتیماتوم بانک مرکزی برای پایان دادن به پرداخت سودهای سپرده ای که خود بانکها در مورد آن به توافق رسیدند، هنوز حساب بسیاری از آنها برای سودهای روزشمار بیش از 10 درصد باز است تا نشان دهد که برخی از بانکها نه تنها به قوانین بانک مرکزی بی توجه اند بلکه اعتقادی به گفته و توافق خودشان هم ندارند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با وجود اینکه از 13 اردیبهشت ماه سال جاری تا امروز حدود چهار ماه از ابلاغ نرخ سود سپرده تفاهمی بین بانکها می گذرد و در این مدت بانک مرکزی به عناوین مختلف اعم از نامه و تذکر یا صدور بخشنامه نسبت به پایبندی به این توافق هشدار داده است؛هنوز هستند بانکهایی که خلاف وعده خود سودهای سپرده روزشمار را بیش از 10 درصد و سود سالانه را نیز بالاتراز 22 درصد به سپرده گذاران خود می پردازند.

این درحالی است که در اوایل خردادماه سال جاری بانک مرکزی طی بخشنامه ای به بانکها اعلام کرد که بعد از ابلاغ سودهای توافقی یعنی از 13 اردیبهشت ماه دیگر هیچ بانکی نسبت به افتتاح حساب های کوتاه مدت با سود روز شمار بیش از 10 درصد اقدام نکند.

معاون نظارت بانک مرکزی در این بخشنامه تذکر داد که بانک ها تا پایان مرداد ماه فرصت دارند تا حسابهای کوتاه مدت قبلی با سود روزشمار بیش از 10 درصد را از دفاتر خود حذف کرده و سود تمامی این قبیل حسابها که حتی بیش از زمان ابلاغ باز شده اند را به 10 درصد محدود کنند.

بااین وجود فقط کافی است که به چند شعبه از چند بانک متفاوت سرکشی کنیم تا مشخص شود که به روال بسیاری دیگر از بخشنامه ها و دستورالعمل های بانک مرکزی که برخی از بانکها از اجرای آن سرپیچی کرده و یا آن را دور می زنند از پایبندی به این بخشنامه نیز که پیرو توافق بین خودشان صادر شده سرباز می زنند.

براین اساس هستند بانکها وحتی موسسات مجاز و تحت نظارت بانک مرکزی که که ظاهرا دیگر حساب کوتاه مدت با سود بیش از 10 درصد را برای مشتریان باز نمی کنند اما هنوز حسابهای قبلی به روال گذشته باز بوده و سودهای پیشین به آنها پرداخت می شود.

برخی از روسای شعب بانک ها اعلام می کنند که کاهش سود بانکی خود به اندازه کافی میزان سپرده ها را تحت تاثیر قرار داده و اگر قرار باشد که روال پرداخت سودهای سپرده نیز تغییر کرده و گاها تا 10 درصد کاهش یابد مشتری دیگر تمایلی برای نگه داشتن سرمایه خود در بانک نمی بیند.

همچنین عده ای دیگر از عملکرد موسسات مالی غیر مجاز و یا حتی تعدادی از بانکها و موسسات مجاز در مورد سود سپرده گله مندند و عنوان می کنند که تا وقتی قرار است برخی خلاف توافق عملکرده و سودهای بالاتری بپردازند سپرده گذار ترجیح می دهد به جای دریافت سود 10 درصد و یا حداکثر 22 درصد، پول خود را به جایی ببرد که حداقل 10 درصد بیشتر سود دریافت می کند که این موضوع موجب جابه جایی سپرده بین بانکها و موسسات مالی می شود حتی اگر مقصد مورد تایید بانک مرکزی نباشد.

اما در کنار ادامه پرداخت سودهای روزشمار خارج از عرف، سودهای یک ساله بیش از 22 درصد هم به وضوح در بانکها وجود دارد و علی‌رغم برخورد اولیه روسای شعب بانک ها و موسسات مالی که بیانگر قانونمندی و پایبندی آنها به سودهای تفاهمی است بعد از اینکه مطمئن می شوند شخص مقابل مشتری بوده و قصد سپرده گذاری دارد موضع خود را از سود یکساله 10 درصد به 25 درصد و بیشتر تغییر می دهند.

با وجود اینکه بی توجهی به دستورالعمل ها و مصوبه های بانک مرکزی و حتی توافقات بین بانکی برای تعدادی از بانکها به یک عادت تبدیل شده و همواه به طریقی خلاف قوانین نظام بانکی حرکت می کنند اما تعدادی از بانکها هم هستند که به مقررات و بخشنامه های ابلاغی پایبند بوده و آن را به اجرا در می آورند که این مورد نیز به مانند موارد تخلف محسوس است در عین حال که بارها رییس کل بانک مرکزی و معاونین وی نیز در رابطه با این موضوع تاکید کرده اند که در کنار بانکهایی که در برخی موارد دست به تخلف می زنند بانکهای قانونمندی هم وجود دارند که همگام با قوانین بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار حرکت می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۱۲:۱۷

اين دخالت بانک مرکزي بيمورده و اصرارش در رسانه ها بدتر،زيرا: با کاهش سود بانکي 1-سرمايه هاي سرگردان به سمت بازارهاي ديگر ميرود مثل سکه و ارز و مسکن و دوباره ول وشو ميشه 2-با تورم ماهيانه 30% بقول دولت دادن سود ماهيانه 20% زياده؟؟ 3- اين پولهاي سرگردان بهتر است در بانکها جمع شود با نرخ سود بالا،بعد سياست‌گذاري شود که بانکها بسمت بخش هاي توليدي و خدماتي و... وارد شوند 4- با اين سياست اشتباه قشر کم درآمد ضعيفتر ميشن چوت قدرت خريدشون پايين مياد اونها جرات و توان ريسک بالاي سرمايه گذاري تو بازار رو ندارن 5- ول کنين دخالتهاي بي مورد رو کي اين دولت ميخواد کوچيک بشه بذاريد نرخ‌ها شناور باشه

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۲۰:۴۵

نرخ سود دستوري بدترين چيز هست. اقتصاد ازاد خودش نرخ ها را تعيين مي کند. اگر شاهد کاهش نقدينگي و تورم هستيم علتش همين نرخ سود بانکي هست.

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۲۱:۳۱

جناب ميثاق با نظر شما کاملا موافقم ، ولي آيا شما تا حالا نميدانستي که چه اشخاصي زمام بانک مرکزي را در دست دارند ؟؟؟؟ نکنه يادت رفته که همين رييس بانک مرکزي بود که مانع کاهش قيمت دلار شد

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۰۹ ۲۳:۴۰

جناب خبرنگار به فرض سودشان کاهش يابد و قانون در مورد گذشته هم اعمال شود اين چه سودي براي حضرتعالي و مردم دارد که شما بدنبال گزارش اينکار افتاده ايد . اگر شما خيلي دلسوز مردم هستي يک گزارش در مورد بانک مسکن و سود وام مسکن تهيه کنيد که چطوري فرمول محاسبه وام را تغيير مي دهند چرا در مورد کاهش سود وام چيزي نمي نويسيد

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۰۱:۳۸

باز ما يه ذره پول گذاشتيم بانک که سود بگيريم...اينا ميخوان نون ما رو آجر کنن !بس کنين ديگه.

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۰۵:۵۵

چرا شما پيله کرده ايد به حساب سود سپرده؟

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۰۸:۳۹

با اين بخشنامه عجيب و غريب يکسان سازي سودها!! بانک مرکزي توضيح بده که:1-چه فرقي بين بانک دولتي وبانک خصوصي وموسسه مالي است!!؟؟ 2- بانکهاي دولتي توسط دولت و با پول دولت اداره ميشن وحتي به قول رييس بانک مرکزي خيلي هاشون زيانده هستند (بانکهاي کشاورزي-ملي-سپه-صنعت ومعدن) ولي بانک خصوصي بيچاره خودش رو به تنهايي اداره مي کنه وحتي ريالي هم از دولت کمک نمي گيره 3- اين سياست بانک مرکزي کاملا ناعادلانه است چون بانکهاي مفتخر دولتي را با پول نفت اداره ميشه ولي بانک خصوصي با هوش ودرايت مديرانش اداره ميشه 4-اگرسودهاي بانکها کم بشه و همان سياست احمدي‌نژادي اجرا بشه باز همون بلاي سال 91 سر مردم مياد و پولها به سمت دلار و سکه ميرود

avatar
۱۳۹۳-۰۶-۱۰ ۰۸:۴۴

باسلام آدم نمي داند چگونه مي توان از تعهدات بانکها نسبت به عملکردشان گله مند و يا شکايت نمود. در ايران کدام مرجع به مشکلات مشتريان رسيدگي مي نمايد. خدايي آدم نمي دونه توي اين کشور چگونه حق طلبي نمود. بازي هايي که الآن بانکهاي قرض الحسنه با مشتريان مي کنند به کجا آدم بايد شکايت نمايد.