معاون وزیر جهاد کشاورزی از اجرای الگوی کشت بر مبنای شاخص بهرهوری آب از ابتدای پاییز خبر داد و گفت: تغییر کشت برخی محصولات کشاورزی از بهار به پاییز، عدم حمایت از کشت برنج در مناطق کم آب، هدایت تولید سبزی و صیفی به محیطهای کنترل شده با مصرف آب کمتر و ... در قالب برنامه اقتصاد مقاومتی از امسال آغاز میشود.
عباس کشاورز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: با توجه به مشکل بحران آب و محدودیت منابع آبی از امسال برنامه الگوی کشت برمبنای شاخص بهره وری آب و مزیت آبی تدوین و اجرا میشود.
حمایت از کشت محصولات کمآب
وی افزود: مشکل بحران آب و محدودیت منابع آبی که در کشور وجود دارد میطلبد از کشت محصولاتی که آببری کمتری دارند حمایت کنیم و محصولات آببر را به سمتی هدایت کنیم تا میزان مصرف آنها در مناطق پرآبتر کنترل شود.
کشاورز اظهار کرد: متخصصان وزارت جهاد کشاورزی درحال تدوین کامل برنامه الگوی کشت بر مبنای شاخص بهرهوری آب هستند و این برنامه از ابتدای فصل زراعی پیش رو اجرایی میشود.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: تغییر کشت برخی محصولات کشاورزی از بهار به پاییز، عدم حمایت از کشت برنج در مناطق کم آب، هدایت تولید سبزی و صیفی به محیطهای کنترل شده با مصرف آب کمتر، حمایت از ارقام ذرت میان رس و کوتاه رس برای کاهش مصرف آب در دانههای روغنی و ... در قالب برنامه اقتصاد مقاومتی از امسال آغاز میشود.
از کشت برنج در استانهای جنوبی حمایت نمیکنیم
کشاورز اعلام کرد: برنج باید در استانهای کم آب جنوبی مانند خوزستان کشت نشود و وزارت جهاد کشاورزی از ادامه تولید این محصول در استانها حمایت نمیکند.
تولید گلخانهای محصولات آببر از امسال
وی اظهار کرد: دیگر محصولات کشاورزی آببر از جمله انواع صیفیجات مانند هندوانه، خربزه، طالبی، گوجه فرنگی، سیب زمینی و ... نیز باید در قالب این برنامه زیر کشت پلاستیک و گلخانهای با آبیاری میکرون برود تا هم عملکرد آنها افزایش پیدا کند و مصرف آب کمتری داشته باشد.
معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: وزارت جهاد کشاورزی از امسال کشت محصولات کشاورزی را بر مبنای برنامه الگوی کشت خود و براساس شاخص بهره وری و مزیت آبی اجرایی میکند و حمایتهای این وزارتخانه بر این اساس از کشاورزان انجام میشود که کارشناسان نیز باید کشاورزان را به این سمت هدایت کنند.
انتهای پیام
نظرات