رییس صندوق نوآوری و شکوفایی از آغاز فاز نخست طرح «توسعه بازار دانشبنیان» کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، دکتر بهزاد سلطانی، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اعلام آغاز فاز نخست طرح «توسعه بازار دانشبنیان» کشور، اظهار کرد: ایجاد ابزارهایی به منظور تحریک تقاضا و توسعه بازار محصولات شرکتهای دانشبنیان کشور از جمله اهدافی است که در این طرح دنبال میشود و این موضوع طی تفاهم نامه همکاری بین این صندوق و شبکه فنبازار ملی ایران در حال پیاده سازی است.
سلطانی خاطرنشان کرد: در گام نخست رویهای در نظر گرفته شده است تا بر اساس آن، کلیه شرکتهای دانشبنیان بتوانند با استفاده از تسهیلات لیزینگ (اجاره به شرط تملیک) با شرایط ترجیحی به منظور توسعه بازار محصولات خود اقدام کنند. در مراحل بعدی نیز با استفاده از ظرفیت کارگزاران تبادل فناوری که توانمندی و صلاحیت آنها احراز شده است، فرآیند شناسایی و ورود به بازارهای جدید برای محصولات دانشبنیان در دستور کار قرار میگیرد.
وی افزود: با توسعه مبادلات و ایجاد گردش مالی مناسب در بازار دانشبنیان کشور، میتوان امید داشت در آیندهای نزدیک، این بازار به بازاری پر رونق و پر محصول برای برطرف کردن نیازهای اساسی کشور تبدیل و هرچه بیشتر از تخصص و توان علمی و فناوری فعالان این عرصه استفاده شود.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه با اشاره به شرایط لازم برای استفاده از این طرح افزود: مخاطبین اصلی این طرح، شرکت ها و موسسات دانشبنیان تایید صلاحیت شده هستند که از طریق کارگروه تشخیص صلاحیت مستقر در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نسبت به ارزیابی و احراز صلاحیت آنها اقدام شده است. همچنین تسهیلات در نظر گرفته شده به خریداران نهایی و بهره برداران اصلی از محصولات دانشبنیان اختصاص پیدا میکند.
سلطانی در زمینه چگونگی ارائه درخواستها توسط شرکتهای واجد شرایط نیز گفت: در وهله اول لازم است شرکتهای دانشبنیان ضمن طرح موضوع با خریداران محصولات خود، فرم درخواست تهیه شده را تکمیل کرده و به همراه مستندات لازم به دبیرخانه شبکه فنبازار ملی ایران ارسال کنند. دبیرخانه مذکور ضمن بررسی درخواستها، نسبت به تشکیل پرونده و سایر اقدامات لازم، عمل خواهد کرد.
وی یادآور شد: دریافت فرم درخواست استفاده از طرح لیزینگ محصولات دانشبنیان، از طریق سامانه شبکه فنبازار ملی ایران به نشانی www.Techmart.ir و یا صندوق نوآوری و شکوفایی به نشانیwww.nsfund.ir امکانپذیر است. همچنین اطلاعات تکمیلی مورد نیاز از طریق سامانههای فوق قابل دسترسی است.
اختصاص تسهیلات بصورت متوالی و متعدد به شرکتها
رییس هیأت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین گفت: این صندوق 100 میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات لیزینگ و خرید محصولات شرکت های دانش بنیان در سال جاری اختصاص داده است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: صندوق 100 میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات لیزینگ و خرید محصولات دانش بنیان با نرخ 12 درصد و زمان تنفس مشخص به شرکتهای دانش بنیان اختصاص داده است.
وی با اشاره به توانایی های پارک فناوری پردیس و فن بازار ملی مستقر در پارک و انتخاب آن به عنوان اولین کارگزار لیزینگ صندوق تصریح کرد: مطابق دستورالعملهای تهیه شده در صندوق، طرحهای شرکت های دانش بنیان میتوانند از تسهیلات و امتیازات صندوق بهرهمند شود که هنگام دریافت تسهیلات، علاوه بر دریافت تاییدیه شرکت دانش بنیان از معاونت علمی، از نظر اقتصادی توسط صندوق و یا کارگزاران صندوق مورد بررسی قرار گیرند.
رئیس هیات عامل صندوق ادامه داد: بسیاری از شرکتهایی که در ارزیابی اولیه دانش بنیان شناخته شدهاند، نوپا هستند و در حال حاضر صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت های دانش بنیان نوپا تسهیلات قرض الحسنه با نرخ چهار درصد و به شرکت های دانش بنیان غیرنوپا پنج تا هفت درصد زیر نرخ مصوب بانک مرکزی تسهیلات ارائه میدهد.
وی ضمن مقایسهای، عملیات بانکها و صندوق را متفاوت دانست و اظهار کرد: تفاوت ارائه تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی با بانک ها در نرخ، سطح و سرعت و ریسک پذیری در ارائه تسهیلات است.
سلطانی ادامه داد: صندوق نوآوری پس از تایید طرحهای شرکتها، در زمان تقریبی دو ماه به آنها تسهیلات ارائه میدهد این در حالی است که تسهیلات بانکها در زمان بیشتر به این شرکتها ارائه میشود. همچنین این صندوق بر روی طرحهایی که ریسک در فناوری دارند، نیز سرمایه گذاری میکند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان این که از سطح طرحهای رسیده از سوی شرکتهای دانشبنیان رضایت کافی نداریم، افزود: ما در انتظار دریافت طرحهای قابل توجه و بزرگ دانش بنیان از سوی شرکتها هستیم که تاکنون کمتر به آن دست یافته ایم. طرحهای شرکتهای دانش بنیان نوپا و کوچک چندان قوی نیست و نمیتوان به آنها از لحاظ فنی و اقتصادی اتکا کرد. با این حال صندوق نوآوری و شکوفایی هیچ طرحی را رد نمیکند و از شرکتهای دانش بنیان می خواهد طرحهای خود را تکمیل و در سطحی بالاتر ارائه دهند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر این صندوق به شرکتهای نوپا تا سقف 100 میلیون تومان تسهیلات ارائه میدهد و اگر این شرکت ها با شرکت های صنعتی و بزرگتر در ارتباط باشند و طرحهای آنها از سطح بالاتری برخوردار باشد تا سقف 300 میلیون تومان نیز به آنها تسهیلات ارائه میشود.
وی کار صندوق با شرکتهای دانش بنیان را پرداخت یک مرتبه تسهیلات ندانست و اظهار کرد: کار ما با شرکت های دانش بنیان شروع شده است و این شرکتها در صورت خوش حسابی می توانند به تعداد نامحدود از مزایای صندوق بهره مند شوند و صندوق را به عنوان پشتیبان شرکت فعال و خوش حساب خود بدانند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در ادامه ضمن اعلام مجدد حمایت صندوق از شرکت های دانش بنیان افزود: در صورتی که طرح های رسیده به صندوق اقتصادی باشد و به عنوان طرح دانش بنیان شناخته شود و یا در مرحله طراحی مهندسی و در حال تولید محصول باشند، میتوانند از حمایت های صندوق بویژه از مبلغ 1000 میلیارد تسهیلات لیزینگ صندوق، برای فروش محصولات برخور دار شوند.
رئیس صندوق خاطرنشان کرد: طبق مصوبات و مقررات مربوط به صندوق، شرکتهای دولتی و وابسته به نهادهای عمومی غیر دولتی نمی توانند از مزایا و تسهیلات صندوق برخوردار شوند.
انتهای پیام
نظرات