• یکشنبه / ۲۶ مرداد ۱۳۹۳ / ۰۹:۲۷
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 93052612984
  • خبرنگار : 71461

تاثیرات دائم‌الوضو بودن

تاثیرات دائم‌الوضو بودن

دائم الوضو بودن توفیقی است که اگر به لطف خدا شامل حال انسان شود، دارای آثار و برکات فراوانی است. استمرار بر وضو توجه انسان را نسبت به خداوند بیشتر می‌کند و راه ذکر قلب را بر انسان می‌گشاید.

دائم الوضو بودن توفیقی است که اگر به لطف خدا شامل حال انسان شود، دارای آثار و برکات فراوانی است. استمرار بر وضو توجه انسان را نسبت به خداوند بیشتر می‌کند و راه ذکر قلب را بر انسان می‌گشاید.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وضو نور است و تداوم آن، باعث ارتقا به عالم قدس‌ خواهد شد. گاهی وضو گرفتن برای خیلی از ما ناخوشایند و سخت است بعضی وقت‌ها با خود می‌گوییم کاش می‌شد نماز را بی وضو خواند مخصوصا در فصل سرما دشواری آن به نظرمان چند برابر می‌شود. اما اگر کمی در مورد وضو و تأثیرات مثبت آن بر روی روح و جسم‌مان بیشتر آگاه شویم شاید ترجیح بدهیم که همیشه با وضو باشیم.

آثار وضو از نظر دنیوی، بهداشتی و معنوی

از جمله آثار دنیوی دائم الوضو بودن این است که سبب طول عمر، برآورده شدن حاجت، زیادی رزق، سبب از بین رفتن غم و غصه، فرو نشاندن غضب و خیلی از موارد دیگر می‌شود.

یکی دیگر از خواص وضو مربوط به سلامت جسم، بدن و بهداشت است، زیرا بدنی که روزی حدّاقل سه مرتبه تمیز شسته شود به مراتب سالم‌تر از بدنی است که شسته نشود، انسانی که روزی چندین بار چهره خود را با آب وضو می‌شوید بسیار شاداب‌تر و با نشاط تر از کسی است که با وضو و نماز سر و کار ندارد.

بر همین منظور دانشمندان برای وضو و غسل فوائد فراوانی بیان کرده‌اند که یکی از این موارد این است که وضو و غسل باعث به وجود آمدن تعادل از دست رفته رگ‌های سمپاتیک (رگ‌های محرّک) می‌شود و مواردی از این قبیل در تحقیقات علمی زیاد است.

امام صادق (ع) فرمودند: کسی که وضو بگیرد و با حوله آب وضو را خشک کند، یک حسنه برای او نوشته می‌شود و کسی که وضو بگیرد و صبر کند تا دست و رویش خود خشک شود، 30 حسنه برای او نوشته می‌شود. زیرا اگر وضو با آب سرد صورت پذیرد و پس از آن از خشک کردن آن اجتناب شود؛ تحریک حسی بیشتری صورت می‌گیرد؛ زیرا آب سرد نسبت به آب گرم قدرت تحریک حسی بیشتری دارد و خشک نکردن اعضاء بعد از وضو، به علت تماس طولانی آب با سطح بدن، باعث طولانی‌تر شدن مدت تحریک حسی می‌شود.

وضو در سلامت بدن و طراوت و شادابی آن اثر زیادی دارد.

آثار وضو گرفتن در کلام معصومین (ع)

پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: هرگاه مسلمان وضو می‌گیرد، گناهانش از گوش، چشم، دست و پاهایش می‌روند، پس چون بنشیند با آمرزش نشسته است.

حضرت رسول اکرم (ص) در حدیث دیگری می‌فرمایند: روز قیامت خداوند امت مرا با چهره‌های زیبا، با دست و پای سفید محشور می‌کند، به خاطر وضو.

با وضو بخوابیم چون پیامبر خدا (ص) فرمودند: خوابیدن با وضو مانند روزه‌دار شب زنده‌دار است.

رسول اکرم (ص) همچنین فرمودند: زیاد وضو بگیرید، خداوند عمر شما را زیاد می‌کند. اگر توانستی شب و روز با طهارت باش اگر در حال طهارت بمیری، شهید خواهی بود.

وضو نور است و تداوم آن، باعث ارتقا به عالم قدس‌ خواهد شد. در وسائل الشیعه آمده است: تجدید وضو، همانند نوری است بر روی نور دیگر این دستور با برکت، نزد بزرگان علم و عمل تجربه شده است، پس ای سالک کوی یار، همیشه با وضو باش و در تداوم آن همت عالی داشته باش.

منبع:

بحار، ج۸۰، ص۲۲۷، ح۱۱

علل الشرایع، ج۲۵۷، ح۹

امالی المفید، ص۶۰، ح۵

وسائل الشیعه ج1 ص 377

مقاله اسرار علمی وضو، نویسندگان: دکتر حسن کریمی یزدی، دکتر علیرضا کوهپایی، سیده منصوره ذکری

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha