مشاور وزیر علوم از تصویب سند دستیابی ایران به رتبه اول اقتصاد دانشبنیان در منطقه خبر داد.
به گزارش سرویس علمی ایسنا دکتر صدیق، مشاور وزیر علوم در نشست تخصصی نقش وزارت علوم در اقتصاد مقاومتی افزود: به دنبال ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی، معاون اول رئیسجمهور تکالیف جداگانهای را به دستگاههای اجرایی ابلاغ کرد که پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، پیادهسازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری به منظور ارتقای جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید و صادرات محصولات و خدمات دانشبنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانشبنیان در منطقه بر عهده وزارت علوم گذاشته شده است.
وی گفت : بدنبال این تکلیف قانونی ، وزارت علوم اقدام به تدوین برنامه ها و سیاست های خود در زمینه اقتصاد مقاومتی کرد که این برنامه ها به عنوان یک سند در شورای عالی اقتصاد و حتی زودتر از بسیاری از دستگاه های اقتصادی کشور تصویب شد.
مشاور وزیر علوم در امور اقتصاد مقاومتی با اشاره به اینکه اگر میزان تولید در یک کشور بالا ولی از فناوری های روز دنیا و تکنولوژی عقب باشد اقتصاد آن با مشکل مواجه می شود گفت : وظیفه اصلی وزارت علوم در اقتصاد، توسعه فناوری های نو است.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: گردش مالی آموزش عالی کشور به طور سالیانه 15هزار میلیارد تومان است که فاصله چندانی با گردش مالی نهادهای بزرگی مانند صنایع خودرو یا مخابرات ندارد لذا اهمیت بخشی آموزش عالی نیز در اقتصاد زیاد است و ما باید تلاش کنیم با این هزینه بیشترین بهره وری را کسب کنیم ، زیرا بهره وری در آموزش عالی یعنی اینکه دانشگاه ها تاحد ممکن نیازهای جامعه را رفع کنند.
صدیق فعال سازی سامانه های خلاقیت آفرین در کشور ،مشارکت در گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی، ایجاد تحول در دانشگاه ها به سمت دانشگاه کارآفرین ، توسعه روابط بین الملل و افزایش بهره وری درون بخشی را از اجزای برنامه وزارت علوم در اقتصاد مقاومتی برشمرد.
وی با اشاره به ضرورت تولید متون درسی متناسب با اقتصاد مقاومتی و حمایت از پایان نامه های تحصیلی مرتبط با این موضوع گفت: در زمینه گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی کار دشواری در پیش داریم تا این سیاست ها به گفتمان غالب دانشجویان و اعضای هیئت علمی کشور تبدیل شود.
انتهای پیام
نظرات