رییس بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش با تاکید بر اینکه انجام عمل جراحی دیسک کمر تنها در مواردی خاص ضرورت دارد، گفت: در شرایطی که در بیمار اختلال عصبی و نقص عصبی ناشی از دیسک کمر مستقر شده باشد باید عمل جراحی در اسرع وقت انجام شود.
دکتر علیرضا زالی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا -منطقه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه درمانهای جراحی دیسک کمر در مواردی خاص ضرورت دارد، گفت: در موارد وجود درد شدید مقاوم به درمان طبی که حداقل با سه دوره درمانی موفق، پاسخ مناسب ایجاد نشده باشد و با شکست درمانی مواجه شده باشیم به علت وجود درد آزار دهنده، انجام عمل جراحی ضروری است.
وی افزود: در هنگام بروز نقص حسی- حرکتی اسفکتری در بیماران، به ویژه اگر این نقص پیشرونده باشد، انجام عمل جراحی تنها راهکار درمان بیماران است.
این متخصص و جراح مغز و اعصاب یادآور شد: در مواردی که درد کمر با ایجاد علائم عصبی همراه است، بهتر است عمل جراحی در اسرع زمان، صورت گیرد، زیرا مشاهده شده است در شرایطی که در بیمار اختلال عصبی و نقص عصبی ناشی از دیسک کمر مستقر شده باشد، ممکن است پس از گذشت زمان، انجام عمل جراحی در بهبود نقص عصبی تاثیرگذار نباشد.
در صورت فلج نسبی پاها، درمان جراحی باید انجام شود
زالی گفت: یکی دیگر از مواردی که باعث انجام عمل جراحی در بیماران مبتلا به دیسک کمر میشود، وجود سندرم حاد دم اسب است. در این حالت درد حاد دیسک کمر در فاصله کوتاهی ایجاد می شود و این درد به ناحیه پاها منتشر میشود. اغلب بیماران که دچار فلج نسبی یا کامل یک یا دو پا شدهاند، اختلال حسی به صورت حاد را تجربه میکنند و از درد شدید کمر شکایت دارند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: وجود این موارد، جزء اورژانسهای پزشکی است که بیمار به دلیل اختلال حسی- حرکتی دچار پارگی حاد دیسک می شود و درمان جراحی ضرورت دارد.
وی گفت: در مواردی که در سندرم حاد دم اسب، عمل جراحی انجام نگیرد، ممکن است منجر به آسیب اعصاب شود که عمل جراحی دیرهنگام، اثرات لازم را ندارد.
پیشگیری از دیسک کمر
رییس بخش جراحی مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش در خصوص نحوه پیشگیری از دیسک کمر گفت: ساختار بدنی مناسب و توان عضلانی افراد در پیشگیری از ابتلا به دیسک کمر بسیار مناسب است. بنابراین انجام ورزشهای مناسب، جهت ایجاد تقویت عضلات از موارد بسیار کمک کننده در پیشگیری از ابتلا یا شدت یافتن دیسک کمر است.
زالی تصریح کرد: باید توجه داشت در افرادی که دچار چاقی به ویژه در ناحیه کمر، شکم و شکم برآمده هستند و انحنای مهره کمری دارند، تشدید دیسکوپاتی کمر، مشاهده میشود.
این متخصص و جراح مغز و اعصاب یادآور شد: رعایت رژیم غذایی سرشار از ویتامین و مواد مغذی و معدنی لازم از جمله کلسیم برای استقامت تمامی مفاصل ضروری است.
انتهای پیام
نظرات