برای احداث خط نهم سراسری گاز و ایجاد زیرساختهای صادرات گاز به اروپا به 8.5 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، صادرات گاز به اروپا از دیرباز پیگیری میشده و در این راستا در دوران اصلاحات مذاکراتی با انگلستان، فرانسه و آلمان صورت گرفت و مقدمات این صادرات فراهم شد اما هنوز این صادرات عملی نشده است.
بنا به اعلام علی ماجدی،معاون وزیر نفت،صادرات گاز به اروپا از سه مسیر ترکیه، عراق-سوریه –لبنان و ارمنستان-گرجستان وجود دارد که مسیر ترکیه امکانپذیر تر است.
به گفته او اروپا به دنبال متنوع سازی مصرف گاز است؛ بنابراین متقاضی صادرات گاز از ایران است که ایران نیز توانایی ارسال گاز حتی از طریق ال.ان.جی را دارد.
اما صادرات گاز به اروپا به تامین زیرساختهای داخلی نیز، نیاز دارد که در این زمینه، اصغر سهیلی پور، مسوول کمیته تخصصی سرمایه گذاری شرکت ملی گاز ایران اعلام کرده که با هدف تامین زیرساختهای صادرات گاز به اروپا خط نهم سراسری گاز باید احداث شود.
وی از به پایان رسیدن طراحی خط نهم سراسری گاز تا دو ماه آینده خبر داد و گفت:با احداث این خط لوله علاوه بر تقویت گازرسانی به استانهای غرب کشور، امکان افزایش حجم صادرات نیز فراهم می شود.
مشاور عالی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه تصریح کرد: با توجه به برنامهریزیهای شرکت ملی گاز ایران، تامین گاز قراردادهای جدید صادراتی از مرز بازرگان، از طریق این خط انجام می شود.
سهیلی پور افزود:هم اکنون در حال مذاکره با سرمایهگذارانی که از این بسته استقبال کردهاند، هستیم و در اجرای این پروژه از سرمایه گذاران و پیمانکاران توانمند استفاده می شود.
به گفته وی، خط نهم سراسری در غرب کشور و موازی با خط ششم سراسری گاز احداث می شود.
سهیلی پور اظهار کرد: این خط لوله هزار و ٨٠٠ کیلومتری از عسلویه آغاز میشود و پس از گذر از استان خوزستان تا بازرگان در مرز ترکیه ادامه پیدا می کند.
مسئول کمیته تخصصی سرمایه گذاری شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: برای این خط لوله سراسری، ١٧ ایستگاه تقویت فشار در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام
نظرات