رئیس قوه قضاییه جنایت های رژیم صهیونیستی در غزه و حمایت کشورهای غربی از این رژیم را « بربریت مدرن» خواند و گفت: رژیم صهیونیستی به بهانه دفاع از خود، بر سر کودکان، مردان و زنان بیپناه بمب میریزد و حتی مجروحان بستری شده در بیمارستان را مورد حمله قرار میدهد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی خاطرنشان کرد: اخبار تأثرآور و جانگذاری که این روزها از غزه مخابره میشود، صرفاً بخشی از آنچه را که ضد فلسطینیان در حال وقوع است بازگو میکند و نمیتواند همه ابعاد این جنایت را گزارش کند.
رئیس دستگاه قضا با تأکید بر باورپذیر نبودن ادعاهای رژیم صهیونیستی افزود: حمله به مجروحان بر اساس هیچ یک از موازین بین المللی قابل قبول نیست، اما رئیس جمهوری آمریکا این اقدامات را دفاع رژیم غاصب اسرائیل از خود میداند؛ در کدام قاموسی به خاک و خون کشیدن مردم بیپناه و غیرنظامیان که تاکنون بیش از 600 کشته و 1500 زخمی بر جا گذاشته است، دفاع از خود تلقی می شود؟
آملی لاریجانی با بیان اینکه انسان از این همه « نفاق کشورهای غربی در برابر حقوق بشر تعجب میکند»، تصریح کرد: این بربریت مدرن است که مجروحان بستری شده در بیمارستان ها مورد هدف قرار میدهند و سپس ادعا میکنند از بیمارستان موشک شلیک میشود!
رئیس قوه قضاییه یادآور شد: کشورهای غربی که حاضرند بر مبنای ادعاهای چند نفر همجنسباز، ایران را به نقض حقوق بشر متهم کنند، جنایتی با این گستردگی را یا نمیبینند و یا اینکه میبینند و از آن دفاع میکنند و حتی به رژیم صهیونیستی بابت این جنایات حق می دهند.
آملیلاریجانی مسئله فلسطین را موضوعی عربی ندانست بلکه آن را «مهمترین مسئله» امروز جهان اسلام ارزیابی کرد و گفت: همانطور که بیش از سه دهه پیش امام راحل با تیزبینی تأکید کردند، صهیونیستها در همه دنیا و خصوصاً منطقه ما مفسدند و این جرثومه فساد را خوب تشخیص دادند و به مردم شناساندند و حتی در مبارزات قبل از انقلاب هم تاکید میکردند که مسئله اصلی، رژیم شاه نیست بلکه ریشه مشکلات، استکبار و صهیونیست است.
رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه مسلمانان باید «خط فساد» رژیم صهیونیستی را بشناسند اظهار کرد: صهیونیستها برای اینکه توجه و تمرکز جهان اسلام را از اتفاقاتی که در سرزمینهای اشغالی روی میدهد، منحرف کنند به دنبال ایجاد خطوط موازی انحرافی هستند. به راه انداختن جنگ فرقهای در کشورهای اسلامی و همچنین هدف از تقویت جریانهای تکفیری در سوریه و عراق چیزی جز تلاش برای چرخاندن نگاه از غزه و منحرف کردن اذهان از مسئله فلسطین نیست.
وی با بیان اینکه اکنون زمان اتحاد جهان اسلام است افزود: کشورها و جوامع اسلامی را نمیتوان با خطوط جغرافیایی جدا کرد؛ زیرا سرنوشت امت واحد اسلامی به هم پیوسته است؛ بنابراین همه باید فریاد مردم مظلوم فلسطین را بشنوند.
رئیس قوه قضاییه از «بیتوجهی و سکوت » برخی کشورهای عربی در برابر جنایتهای رژیم صهیونیستی، همچنین در پارهای موارد «حمایت پشت پرده» آنها از این رژیم ابراز تاسف کرد و افزود: جمهوری اسلامی همواره از ملت مظلوم فلسطین حمایت معنوی کرده و از سوی دیگر برگزاری اجلاس تروئیکای بینالمجالس اسلامی با ابتکار ایران نشان از همین حمایت دارد که لازم است از مجلس شورای اسلامی و دست اندرکاران برگزاری این اجلاس تشکر کرد.
وی با تاکید بر اینکه وحدت جهان اسلام و پشتیبانی از فلسطین ساکنین غزه را به مقاومت دلگرم میکند تصریح کرد: حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی نشان دهنده استیصال این رژیم در برابر مقاومت و پایداری مردم فلسطین است، زیرا اگر غیر از این بود این رژیم به حملههای ددمنشانه که منجر به تکه تکه شدن کودکان بیگناه میشود، روی نمیآورد.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه «باید جریان حمایت از قدس را زنده نگه داشت»، گفت: امروز اهمیت ابتکار حضرت امام (ره) در تعیین روز قدس که نوع تازهای از مبارزه را پیریزی کرد را درمییابیم. نباید عدهای گمان کنند که راهپیمایی اثری ندارد؛ اتفاقاً این راهپیمایی رساترین فریاد بر سر صهیونیستها و حامیانشان، همچنین بهترین پیام به جهانیان است.
آملی لاریجانی در پایان این بخش از سخنان خود از ملت ایران برای حضور هرچه باشکوهتر در راهپیمایی روز قدس امسال دعوت کرد و افزود: در این روزها که غزه تحت حملات ناجوانمردانه رژیم صهیونیستی قرار دارد و فریاد یاللمسلمین آنان بلند است، اهمیت برگزاری باشکوه راهپیمایی روز قدس دوچندان شده است.
رئیس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنانش به مذاکرات اخیر ایران و گروه 1 + 5 پرداخت و با تشکر از «استقامت و استقلالی » که مذاکره کنندگان در برابر زیادهخواهیهای طرف مقابل نشان دادند تاکید کرد: در مذاکرات هستهای باید خطوط قرمز که همان مصالح کشور است، رعایت شود. رعایت مصالح به این معناست که جوانان کشور بتوانند بدون هیچ محدودیتی دانش هستهای صلح آمیز را به پیش ببرند وارتقا دهند ونیز هیچ مانعی نباید در برابر استفاده از توانمندیهای صلحآمیز هستهای کشور به وجود آید.
وی راهکار مقابله با تحریمها را عمل به خواست مقام معظم رهبری مبنی بر در دستور کار قرار گرفتن اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: در برابر تحریمها باید بر توانمندیهای داخلی خود اتکا کنیم و در کنار آن صبر و پایداری هم لازم است، البته مردم ما نشان دادهاند اهل پایداری و صبر هستند و مسئولان نیز باید با مدیریت صحیح به وظایف خود در قبال مردم عمل کنند.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران از اعتمادسازی ابایی ندارد، اظهار کرد: فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرمت ساخت و بهکار گیری هرگونه سلاحهای کشتار جمعی چون بیان کننده نظر ولی فقیه حاکم بر کشور و یک مرجع تقلید است، به خوبی اثبات می کند که ایران هیچ گاه به سمت تولید سلاحهای هسته ای نرفته و نخواهد رفت.
در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی بهرهگیری از فضای معنوی روزهای باقیمانده تا پایان ماه مبارک رمضان، آخرین موضوعی بود که مورد توجه قرار گرفت و رییس قوه قضاییه در این رابطه گفت: ماه مبارک رمضان نورانیتی همراه خود دارد که با هیچ زمان دیگری قابل قیاس نیست. هر رنج و تعب و گرسنگی و تشنگی که در راه خدا باشد، در ازای آن برای انسان ثواب نوشته می شود.
رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه عبادت کردن فقط نماز خواندن نیست، اظهار کرد: اگر انسان نیت صحیحی داشته باشد و در مسیر حق تعالی قرار گیرد، همه کارهایش عبادت محسوب میشود.
وی در این باره آیه 120 سوره توبه که می فرماید: « ذلِکَ بِأَنَّهُمْ لا یُصیبُهُمْ ظَمَأٌ وَ لا نَصَبٌ وَ لا مَخْمَصَةٌ فی سَبیلِ اللَّهِ وَ لا یَطَؤُنَ مَوْطِئاً یَغیظُ الْکُفَّارَ وَ لا یَنالُونَ مِنْ عَدُوٍّ نَیْلاً إِلاَّ کُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صالِحٌ إِنَّ اللَّهَ لا یُضیعُ أَجْرَ الْمُحْسِنینَ» را یادآور شد و گفت: این معنا چقدر زیباست که اگر انسان در طریق الله و مسیر حق تعالی هر تشنگی و رنج و تعب و گرسنگی را تحمل کند برای او عمل صالح نوشته میشود: «کُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صالِحٌ » عمل صالح فقط این نیست که آدم نماز بخواند، بلکه مسئولانی که در یک کشور کار میکنند و زحمت میکشند اگر بتوانند فعالیتشان را در مسیر حق تعالی ببینند و نیت خود را اصلاح کنند، همه آن اعمال عبادت محسوب می شود.
رئیس قوه قضاییه «عمل فی سبیل الله» را معیاری برای کارهای انسان مومن برشمرد و در ادامه با توجه به آیه 15 سوره حجرات که خداوند فرموده است :« إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِینَ ءَامَنُواْ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ لَمْیَرْتَابُواْ وَجاهَدُواْ بِأَمْوَلِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ أُوْلَئِکَ هُمُ الصَّادِقُونَ » گفت: در این آیه با استفاده از کلمه « إِنَّمَا » که کلمهای حصری است مشخص میشود که مومنان چه کسانی هستند؛ مقام اول این است که انسان به خدا و پیغمبر ایمان بیاورد و بعد هم به تردید نیفتد، در گام دوم نیز انسان باید با اموالش و جانش در راه خدا مجاهده کند.
آملیلاریجانی تاکید کرد: این آیه معیاری روشن در اختیار مومنان می گذارد؛ اگر در طول روز این حال را داشته باشیم که حضرت حق عرض کنیم اگر امر کنی جان، مال و اولاد من در خدمت توست، میتوانیم بگوییم جزو «أُوْلَئِکَ هُمُ الصَّادِقُونَ » هستیم و اگر جواب منفی است باید این حال را به دست آوریم تا واقعاً حاضر باشیم به حق تعالی عرض کنیم همه داشتههای من در راه توست. اگر انسان در راه خدا قدم برداشت آن وقت هر قدمی که برمیدارد، هر تشنگی، گرسنگی و تعبی که کشید برایش «کُتِبَ لَهُمْ بِهِ عَمَلٌ صالِحٌ » میشود.
رئیس دستگاه قضا در ادامه چند آیه از سوره غافر را قرائت کرد که بیانگر بشارتی دیگر برای مومنان است و افزود: در این سوره میخوانیم «الَّذِینَ یَحْمِلُونَ الْعَرْشَ وَمَنْ حَوْلَهُ یُسَبِّحُونَ بِحَمْدِ رَبِّهِمْ وَیُؤْمِنُونَ » که تا اینجا مربوط به خود ملائکه است و در ادامه آمده است « و یَسْتَغْفِرُونَ لِلَّذِینَ آمَنُوا رَبَّنَا وَسِعْتَ کُلَّ شَیْءٍ رَّحْمَةً وَعِلْمًا فَاغْفِرْ لِلَّذِینَ تَابُوا وَاتَّبَعُوا سَبِیلَکَ وَقِهِمْ عَذَابَ الْجَحِیمِ» و همچنین چند آیه بعد می رسیم به این عبارت که « وقِهِمُ السَّیِّئَاتِ وَمَن تَقِ السَّیِّئَاتِ یَوْمَئِذٍ فَقَدْ رَحِمْتَهُ وَذَلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ » اگر انسان ایمان بیاورد، جزو «الذین آمنوا » بشود و بعد هم اتباع سبیل حق و به سوی حق تعالی توبه کند، مشمول این دعاها قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: ملائکهای که عرش خداوند را حمل میکنند و ملائکه ی که حول عرش خداوند هستند، برای مومنین استغفار میکنند و از خداوند میخواهند کسانی را که اهل توبه و اهل اتباع سبیل الهی هستند، ببخشاید.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: باید به مضامین قرآنی ایمان داشته باشیم و با خود قرآن انس بگیریم، همچنین اگر مشمول الطاف الهی شدیم و توانستیم با قرآن انسی در این ماه داشته باشیم باید این سرمایه را همراهمان به ماه های دیگر ببریم، با قرآن رفیق باشیم، کلمات قرآن را بشنویم و این کتاب توحید الهی را باور کنیم.
وی با یادآوری «مسیر عظیمی» که انسانها در پیش روی دارند، اظهار کرد: حق تعالی دائماً در قرآن تذکر می دهد که انسان ها حیات دیگری دارند که برای آن خلق شدهاند و به آن مسیر میروند. باید باور کنیم که به طرف حق تعالی میرویم آنگاه هر پیروزیای که بخواهیم به دست میآوردیم؛« وَذَلِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیمُ».
در ادامه جلسه مسئولان عالی قضایی، آیین نامه تعیین گروه های شغلی و ضوابط مربوط به ارتقا گروه و تغییر مقام قضات و نحوه احتساب سنوات آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت و موادی دیگر از آن اصلاح و به تصویب رسید.
انتهای پیام
نظرات