• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۳ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93043117998

هفت طرح فولادی تعیین تکلیف شدند

هفت طرح فولادی تعیین تکلیف شدند

چند روز پس از وعده وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره هفت طرح فولادی، معاون وی که رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز است، از تعیین تکلیف این طرح‌ها خبر داد.

چند روز پس از وعده وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره هفت طرح فولادی، معاون وی که رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز است، از تعیین تکلیف این طرح‌ها خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حدود هشت سال از آغاز کلنگ زنی طرح های فولادی استانی می‌گذرد و با گذشت این زمان طولانی هنوز هیچ‌یک از این طرح‌ها به بهره‌برداری نرسیده‌اند.

هفت طرح فولادی استانی در ابتدا هشت طرح در چهارمحال بختیاری، شادگان، نیریز، قائنات، بافق یزد، سبزوار، بافت و میانه بودند که بعدا یکی از آنها یعنی طرح بافق یزد به بخش خصوصی واگذار شد.

در همین حال وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل نداشتن بودجه کافی برای ادامه اجرای این طرحها چندی پیش 65 درصد از سهام این پروژه‌ها را به بخش خصوصی واگذار کرد تا از طریق مشارکت بخش خصوصی بتواند این طرحها را به سرانجام برساند.

طرح‌های فولادی استانی هر یک دارای ظرفیت 800 هزار تن هستند که با این حساب مجموع ظرفیت آنها به 6.4 میلیون تن می‌رسد.

محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در ابتدای تصدی مسئولیت در دولت یازدهم در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرده بود که در دنیا طرح فولادی زیر پنج میلیون تن اقتصادی نبوده و با این حساب هیچ کدام ازطرح های فولادی استانی دارای توجیه اقتصادی نیستند. وی در عین حال تاکید کرد که دولت یازدهم خود را متعهد به ادامه اجرا و تکمیل این طرح ها می داند.

نعمت‌ زاده اما در تازه‌ترین اظهارات خود به رسانه رسمی مجلس شورای اسلامی گفته که برخی مشکلات بانکی در اجرای 7 طرح فولادی به وجود آمده اما این طرح‌ها تا هفته آینده تعیین تکلیف می‌شوند. وی ابراز امیدواری کرد که بانک مرکزی برای حل مشکلات بانکی هفت طرح فولادی کمک کند.

به گفته وی تاکنون پنج طرح فولادی تامین اعتبار شده و دو طرح دیگر هم در این هفته گشایش اعتبار می‌شوند.

براساس اظهارات نعمت زاده برای خرید تجهیزات اجرای هفت طرح فولادی فاینانس صورت می‌گیرد و برای امور داخلی این پروژه‌ها نیز قرار است که از درآمدهای ایمیدرو تامین اعتبار شود.

در همین حال رئیس ایمیدرو نیز به تازگی از تعیین تکلیف هفت طرح فولاد استانی خبر داد.

مهدی کرباسیان گفت: طرح‌های فولاد استانی که در گذشته با نقاط ضعف روبرو بودند، اکنون با برنامه‌ریزی‌های انجام شده توسط ایمیدرو و واگذاری و گشایش اعتبار سر و سامان گرفته‌اند. وی اگرچه توضیح نداد که آیا مشکلات بانکی طرح‌های فولادی که نعمت زاده نیز به آنها اذعان کرده حل شده‌اند یا خیر.

وی افزود: با حل مشکلات اجرایی واحدهای فولادسازی هفت طرح استانی، راه‌اندازی واحدهای احیاء طرح‌ها در دستور کار قرار گرفته و تلاش خواهد شد تا سه سال آینده بخش فولادسازی این طرح‌ها نیز به مرحله تولید برسد.

او با بیان اینکه با راه‌اندازی طرح‌های هفت گانه حدود 7 میلیون تن به ظرفیت تولید فولاد کشور افزوده خواهد شد، گفت: دولت در نظر دارد با مشارکت و حضور بخش خصوصی داخلی و خارجی ظرفیت تولید فولاد کشور را به 55 میلیون تن برساند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که به گفته کارشناسان اجرا نشدن هفت طرح فولادی در زمان تعیین شده باعث شده تا عدم النفع و خسارت سنگینی از بابت واردات فولاد به کشور تحمیل شود.

لازم به توضیح است که ظرفیت فعلی تولید فولاد ایران در حدود 20 میلیون تن است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha